Tips bij het kopen van een zomerjas voor kinderen

kinderkleding, zomerjassen voor kinderen

Wat worden ze toch snel groot die kinderen. Het nadeel van al dat groeien is dat de garderobe regelmatig vervangen en aangevuld moet worden. Niet alleen broeken en shirts worden te klein, ook de jassen kunnen op een bepaald moment echt niet meer. Zo nu en dan zal je dus een nieuwe kinderjas moeten uitzoeken. In deze blog geef ik je tips bij het kopen van een zomerjas voor kinderen.

Kinderkleding, keuze genoeg

Zodra je gaat shoppen voor kinderkleding heb je keuze genoeg. Niet alleen is er een grote hoeveelheid aan merken, printjes en prijsklassen, maar is er ook veel verschil in kwaliteit te vinden. Dat geldt ook als je op zoek bent naar een goede kinderjas. Kies je voor een zomerjas, winterjas of toch voor een all seasons? Dan maakt het ook nog eens verschil of je op zoek bent naar een jas voor een jongen of meisje. Ook al zijn er genoeg uniseks jassen te vinden, de keuze speciaal voor jongens of meiden is nog veel uitgebreider.

Wanneer gebruik je een zomerjas?

Vanaf het begin van de lente, zodra de zon lekkerder begint te schijnen en warmte gaat afgeven, wordt het langzaam tijd om afscheid te nemen van de goedgevulde winterjas. De zomer gaat zijn intrede doen en dat gaan we merken aan de temperaturen. Het is dan ook logisch dat we vanaf de eerste warme zonnestralen overstappen op een zomerjas. Zeker bij kinderen die veel buitenspelen en rondjes rennen. Die winterjas wordt dan een echte zweetjas omdat het veel te warm zit.

Waar let je op tijdens de aanschaf voor een zomerjas voor kinderen?

Zodra je voor je kinderen een zomerjas gaat aanschaffen, zijn dit punten om goed over na te denken:

  • Koop de jas net een maatje te groot, zo gaat de jas ook volgend jaar nog een ronde mee. Scheelt weer in de portemonnee.
  • Kijk of de jas niet te stug is, voor kinderen is bewegingsvrijheid erg belangrijk tijdens het spelen.
  • Is de zomerjas waterdicht? Niet elke dag schijnt de zon voluit en wil er best een buitje vallen. Fijn om dan niet doorweekt te raken.
  • Is de zomerjas winddicht? Zelfs als de zon hoog staat, wil de wind lekker tekeer gaan. Vooral als je bovenop een dijk loopt of rent. De wind kan je spieren flink afkoelen, dus de wind tegenhouden met een zomerjas is geen overbodige luxe.
  • Een capuchon aan een zomerjas is ook handig, deze beschut je gezicht bij plotseling omslaand weer.
  • Ga je voor lange mouwen of kies je voor een bodywarmer? Een bodywarmer biedt extra bewegingsvrijheid en kun je eventueel combineren met een leuk vest.
  • Is de print tijdloos? Wil je de jas langer dan één seizoen kunnen gebruiken, dan is het slim om een wat neutralere stof te gebruiken zodat deze het jaar erna niet uit de mode is.

Leuke merken voor kinderen

Als het gaat om kinderkleding, dan zijn er genoeg merken die zich enkel op kinderen richten. Op zoek naar leuke jassen voor kinderen, denk dan eens aan de volgende merken: B.Nosy, Levi’s, Vingino, Name It, Jack & Jones. Op zoek naar nog meer merken kinderkleding? Amanda maakte een lijst met maar liefst 125 kinderkleding merken.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *