Tip: Spellenspektakel 2019 in Utrecht

Spelletjesliefhebbers opgelet! Nederlands grootste spellenbeurs is weer in aantocht, maar deze keer op een nieuwe locatie. Op 9 en 10 november is het Spellenspektakel te vinden in De Jaarbeurs Utrecht. Twee dagen lang de nieuwste spellen ontdekken, spelen en alvast aanschaffen voor de feestdagen. Een waar Walhalla voor de spelletjesfanaat, maar ook erg leuk als gezinsuitje.

Verhuisd naar De Jaarbeurs Utrecht

Lange tijd was Het Spellenspektakel te vinden in Beursgebouw Eindhoven, maar daar begon het uit haar jasje te groeien. Met steeds meer aanbieders en bezoekers werd het gebouw te klein voor de beurs. Aangezien het gebouw gesloopt gaat worden is er gekozen om uit te wijken naar een plek waar de spelletjesbeurs een kans heeft om te groeien. Met een centrale locatie in Nederlands is De Jaarbeurs Utrecht het nieuwe toneel geworden.

Voor iedereen wat te doen

Een weekend lang kennis maken met de nieuwste ideeën op bordspelgebied. Schuif aan bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd, ontdek de laatste uitbreidingen van je favoriete spel, kijk rond bij de winkels vol spellen. Bij de Spellenbeurs is er voor jong en oud genoeg te beleven!

Jong en oud kunnen hun hart ophalen met honderden speeltafels, speldemonstraties, meeslepende toernooien, shops met nieuwe en tweedehandsspellen en nog veel meer. Voor alle soorten bordspelspelers is er veel te beleven. De allerjongste liefhebbers kunnen naast de leuke spellen zich ook vermaken op het Kinderplein, waar zij kunnen bouwen en knutselen. De competitieve speler kan deelnemen aan verschillende toernooien, zoals de Magic The Gathering Dutch Open Series, en wie de slimste handelaar van Europa is, wordt bepaald tijdens het EK Catan. Beginners en gevorderden kunnen aanschuiven bij verschillende speeltafels waar ze tips van de professionals krijgen. Tenslotte zijn er verschillende spellenuitgevers, shops en spellenclubs waardoor je misschien wel met een nieuw favoriet bordspel naar huis gaat!

Papa’s wereld gaat langs bij

Maarten en Bart gaan op zaterdag het Spellenspektakel onveilig maken met camera om verslag te gaan doen. We gaan zeker even langs bij Rollecate. In de deluxe editie van dit spel zit een tinnen treintje wat gegoten wordt bij De Tinnen Roos, de tingieterij waar Maarten werkt. Dit geldt ook voor Twisting Chess, een schaakspel met een extra dimensie. Natuurlijk bezoeken we ook uitgevers en producenten als Asmodee, SmartGames, Megablue (review: Wolfkracht 10) en Identity Games (review: Lynx).

Impressie van vorig jaar

Waar, wanneer & tickets

Het Spellenspektakel vindt dit jaar plaats op

Datum & tijd
Zaterdag 9 november van 10:00 tot 18:00 uur
Zondag 10 november van 10:00 tot 18:00 uur

Locatie
Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Nederland

Tickets
Kaartjes voor het Spellenspektakel zijn online verkrijgbaar via hun site.

Foto’s: Persfoto’s Spellenspektakel – Anouk Pross

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *