Tiergarten Kleve (Dld)

Niet ver van de Nederlandse grens ligt in Kleve (Duitsland) een klein dierenparkje. Als klein jongetje kwam ik hier samen met mijn oma, tante en ons gezin. Een aantal jaar terug bezocht ik het parkje weer samen met mijn petekind en merkte hoezeer hij genoot. Vandaag ben ik weer gegaan, maar nu met Liam, om herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te maken. Terug naar een parkje wat de laatste jaren hard aan het werk is met verbeteringen van het park en de onderkomens van de dieren.

Bezoekgegevens
Datum: 14-03-2015
Gezelschap: Vrouwlief en Liam (20 maanden), Nicht met husband samen met zoontje (4 jaar) en dochter (21 maanden)
Entreeprijs: volwassenen €5,-, kinderen €3,- (t/m 2 jaar gratis)

Adresgegevens
Tiergarten Kleve e.V.
Tiergartenstraße 74
47533 Kleve
Website: Tiergarten Kleve

Service voor kinderen

Verschoningsruimte:
* Bij de ingang op het damestoilet
* Midden in het park bij de activiteitenweide in een blockhut
> Aanwezig zijn een verschoningskussen en prullenbak.

Bolderkar en kinderwagens
Bolderkar verhuur voor €2,- (+ €20,- borg)
Toegankelijkheid voor kinderwagens is prima. Met ruime paden kun je makkelijk met twee wagens naast elkaar rijden.

Spelen
Speeltuin centraal gelegen bij de ingang met klimtoestellen en glijbanen.
Dierenweide waar de kids lekker kunnen spelen tussen de bokjes en geitjes. Let op, vroeg in het voorjaar kan dit tijdelijk gesloten zijn om de pasgeboren jongen even de ruimte te geven. Dan is het ook leuk om door het hek te kijken en de dieren te voeren.

Wat valt er te zien en doen

De dieren zijn de hoofdattractie van dit parkje. Het fijne voor de kleinsten is dat alle hokken weides goed te bezichtigen zijn. Geen hoge muurtjes of grote afstanden en waar dit wel zo is, biedt een expres gemaakte onderbreking in de muur uitkomst.
Bij de ingang kan voor €1,- diervoer gekocht worden die bij een groot aantal dieren gevoerd kan worden. Een feest voor alle kinderen, maar ook voor de volwassenen (grote kinderen).
Moe van het lopen, dan bieden de vele bankjes een uitstekende rustplek en met een deels overdekte horeca bij de ingang kan er ook droog gegeten worden bij wat slechter weer. Kijk hierbij wel even op de website, want ondanks dat het park het hele jaar open is, de horeca is dat niet. Het assortiment varieert van een ijsje tot een frietje met de bekende Duitse worst. Echt specifiek voor kleintjes is er niks te vinden qua eten.
Over de dag verspreid zijn er verschillende voedertijden bij diverse diersoorten. Verzorgers laten het publiek zien hoe bijvoorbeeld de zeehonden hun maaltje krijgen. Helaas hebben wij dit niet kunnen bekijken aangezien ons bezoek niet al te lang was.

Leuk voor papa en kind?

Jazeker, absoluut. Vandaag gingen we met het hele gezin, maar het is niet ondenkbaar dat ik samen met het mannetje een keer alleen terug ga. Samen dieren kijken, aaien en voeren. Omdat het parkje niet zo groot is, valt het goed te bewandelen en is het zelfs mogelijk om een ochtendje of middagje langs te gaan. Bij goed weer is het heerlijk om ook wat langer in de speeltuin te blijven hangen. Met een aparte verschoningsruimte in het park is het ook voor papa’s fijn om je kind te kunnen verschonen.

(*) Vermelde prijzen zijn actueel op 14-03-2015, voor de meest actuele prijzen kijk op de website van Tiergarten Kleve of aan de kassa.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *