Theatertip: Kikker en het Avontuur

Onze favoriete kikker met zwembroek is weer in het theater te vinden. Samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Varkentje en Rat beleeft hij een compleet nieuw avontuur. Beter gezegd, het Avontuur. Hiervoor moet hij wel op reis, of vind je avonturen ook gewoon vlakbij je huisje? Je ontdekt het allemaal in de nieuwe musical van Thetare Terra.

Een nieuw Avontuur

Vorig seizoen speelde stond Theater Terra met een gloednieuwe Kikker-musical op de planken: Kikker en de Vallende Ster. Dit verhaal was gebaseerd op een niet eerder uitgebracht verhaal van Max Velthuijs. Tegelijkertijd werd er daarom ook het gelijknamige boek uitgegeven. Voor ‘Kikker en het Avontuur‘ zijn twee bestaande verhaaltjes aan elkaar geschreven. Het komt soms wat verwarrend over door de schakelingen, maar geen kind die daarnaar kraait. Op 29 september 2019 ging de musical in première in theater De Meervaart te Amsterdam. Een voor een deel nieuwe cast zet Kikker en zijn vriendjes op de planken.

Trailer

Het verhaal

Eend, Haas, Varkentje en Kikker weten helemaal niet wat een avontuur is. Nou ja, Haas weet het een beetje vanuit de boeken. Degene die het wel weet is Rat, want die gaat telkens op reis om avonturen te beleven. Op een dag gaat Rat weer op avontuur en Kikker besluit om mee te gaan. Als onervaren reiziger neemt hij te weinig spullen mee en krijgt hij al snel heimwee. Honger, dorst en een flinke regenbui zorgen ervoor dat Kikker en Rat terug naar huis gaan.

Tijdens de reis van Kikker en Rat ontdekken de andere vriendjes dat je thuis ook avonturen kunt beleven. Bijvoorbeeld als je een appeltaart gaat bakken, maar nog wel eerst de appels moet plukken. Varkentje die hoogtevrees heeft, heeft het behoorlijk lastig op de ladder, maar wordt ondersteund door Haas. Een hilarische scène.

De vriendjes thuis krijgen ook last van de regen. Sterker nog, het gaat zo hard regenen dat de huisjes overstromen. Uiteindelijk staat elk huisje volledig onder water en gaat Kikker op reddingsmissie. Hierbij moet hij gered worden door Rat die al aan kwam varen met proviand. Als de regen is gestopt en het water gezakt, moet er nog schoongemaakt worden. Samen gaat dat veel sneller, vooral met een vrolijk liedje erbij.

Cast

Kikker en het Avontuur wordt gespeeld door:
Wesley de Ridder (tevens regie)
Pepijn Schwartz
Sjors Arts
Ewout Heijbroek (selecte voorstellingen)
Nori de Winter

Hoewel deze musical helemaal draait om Kikker en zijn vriendjes, kunnen we niet om de spelers heen. Zij maken het spel en doen dit op een sublieme manier. Ze krijgen het allemaal voor elkaar om er wel te zijn, maar niet de pop te overschaduwen. Samen zetten ze elk karakter neer door niet alleen één pop te laten leven, maar ook in combinaties een pop te laten bewegen. Op deze manier krijgt elk karakter nog meer leven in zich en wordt de volledige capaciteit van houdingen benut. Je ziet zelfs gebeuren dat er een pop door iemand voortbewogen wordt, terwijl een andere speler de stem doet maar ondertussen een ander karakter in handen heeft. Een knappe prestatie van switchen van stem en spelen.

Tickets scoren

Is deze nieuwe Kikker musical een aanrader? Daar kunnen wij volmondig ‘ja’ op zeggen. Na andere Kikker musicals en shows als ‘Welterusten, Kleine Beer‘ en ‘De Kabouter‘ die we bezoeken, is deze show van Kikker wederom een pareltje.
‘Kikker en het Avontuur’ wordt nog gespeeld tot en met maart 2020. Kijk voor kaartjes op de website van Theater Terra.

Deze musical wordt bezocht op uitnodiging van Morssinkhof Terra Theaterproducties namens Mamaliefde.nl Deze blog werd daar reeds met andere tekst geplaatst.

Deze blog bevat affiliatelinks.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *