Tag: Would you rather – papa style

Cassandra koos mij uit voor de ‘would you rather – mommy style tag’.
Zoals jullie weten ben ik geen mama maar een papa, dus vul ik hem papa style in.
Door het lezen van de onderstaande ‘wat doe je liever’ vragen leer je mij weer een stukje beter kennen.

Maak je liever kots schoon of een poep ongelukje?
Geen problemen met poep. Het is zo goed als nooit voorgekomen dat ik daarvan een kokhalseffect heb gekregen. Kots is heel wat anders, daar blijft de zure lucht ook meteen van hangen, zeker als er over je heen gekotst is.

Stofzuig je liever of doe je liever de was?
Stofzuigen doe ik veel liever, bij ons ook echt nodig met een hond in huis die flink wat zand binnenloopt. De was laat ik aan Chantal over. Bij mij is bonte was bont en witte was wit en alles kan zo goed als in de droger. Als ik nu al in de buurt kom bij de wasmachine om die te vullen krijgt ze al het gebrek, want voor alle soorten was (hoeveel zijn er dan?) heeft ze een aparte selectie en apart wasprogramma. Niet alles mag in de droger en zeker dat ene truitje niet en die broek en die ….. Nou ja, je snapt hem. Vrouwlief, ga je gang. Ik help wel mee met opvouwen.

Laat jij je kinderen liever lopen of in de wandelwagen zitten?
Dat wisselt een beetje waar we naartoe gaan. Overigens hebben we dan meestal niet de wandelwagen bij, maar de draagdoek of meitai. Als het een plek is waar het veilig is om overal naartoe te stappen en te ontdekken, dan laten we meneertje gewoon lekker lopen.

Speel je liever met speelgoed of kleur je liever?
Kleuren liever niet, wel tekenen. In een paar lijnen een simpele tekening maken terwijl Liam er ondertussen op eigen manier kleur aan geeft. Qua speelgoed is het tot nu toe vooral de knuffels die ineens een stem krijgen en bewegen of samen met de Duplo. Ook leuk om van karton een auto te bouwen waar hij kort daarna al gebruik van maakt.

Eet je liever overblijfsels van je kind of maak je een eigen snack?
Thuis ben ik zo’n beetje de kliko. Ik eet alles wat los en vast zit, dus ook vaak de restjes van meneertje. Dan heb ik overigens wel al mijn eigen snack op. Vaak is het zo dat ik voor meneertje en vrouwlief snel wat te eten maak in de ochtend en middag en daarbij niet zoveel tijd neem voor mezelf. Dat haal ik bij het avondeten dan weer in.

Ga je liever naar de wc met je kids of heb je ze liever buiten schreeuwen voor de deur?
Poepen met een kind op schoot, soms zelfs met een filmpje op de mobiele telefoon (leve internet). Als ik alleen thuis ben zet ik hem vaak op de bank voor de tv en laat de wc-deur een stukje open zodat ik hem door het kiertje kan zien zitten. Toch een stukje overzicht zo.

Doe je liever een dutje of kijk je liever een serie o.i.d.?
Dat hangt van het moment af. Na een vermoeiende week willen mijn ogen nog wel eens een keer dichtvallen in de vroege middag. Liever kijk ik naar een serie of een programma waar ik wat van opsteek. Bij goed weer probeer ik tijd vrij te maken voor de tuin. Dat is mijn domein qua planten enzo.

Kies jij liever de kleding van je kinderen met een discussie of laat je ze zelf kiezen met uit eindelijke een foute combi?
Geen van beiden. Vrouwlief heeft de combinatie ’s avonds meestal al klaargelegd. Ze denkt aan wat voor weer het is, waar hij heen gaat, de mogelijke knoeimomenten, de gelegenheid etc. Ikzelf ben niet zo modebewust. Broek aan, t-shirt aan en bij koud weer een trui erbij en klaar is Maarten (ik heet geen Kees namelijk). Bij meneertje zou het dan rompertje, broek en shirtje zijn die een beetje bij elkaar passen. Tenminste in mijn ogen dan. Of het dan geslaagd is, dat hoor ik later dan wel.

Ga je liever op zoek naar een schone slabber of doe je het shirt uit?
Hij eet tegenwoordig behoorlijk zonder knoeiwerk. Een heerlijke eter. Ik pak liever een slabber, want shirtje uit betekent ook meteen een douche er achteraan. We gaan natuurlijk geen extra werk doen als het niet nodig is.

Deel je liever je snoep met de kinderen of leg je het weg voor later?
Geen van beiden. Als ik iets wil eten, dan doe ik dat. Papa’s en mama’s mogen nu eenmaal soms dingen die kinderen niet mogen. Daarnaast, hij heeft zijn eigen gezondere snoepjes. Wil niet zeggen dat hij nooit een hapje van mij krijgt hoor.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *