Tag: Wat als je moet kiezen

watalsjemoetkiezenEen tijdje terug werd ik via Twitter benaderd om deel te nemen aan een bloggerstag. Tipsvoorpapas bedacht enkele keuzevragen om wat meer over elkaar te weten te komen. Vandaag is het dan ook mijn beurt om te kiezen. 
De keuzevragen
Hoe het werkt? Dat is niet zo moeilijk. Tipsvoorpapas heeft de vragen al bedacht, het enige wat ik nog moet doen is ze beantwoorden. Stiekem heb ik de volgorde van de vragen wel even aangepast. Wat jij moet doen? Nee, niks moet. Wat jij mag doen? Gewoon lekker lezen en eens op een andere manier kennis met mij maken.

 • Baby of dreumes?
  Een dreumes, ik ga er niet lang omheen draaien. Een dreumes kan toch al net iets meer en begint met de eerste communicatie terug. Altijd fijn als je wat respons krijgt als je gekke bekken trekt, een verhaaltje voorleest of gewoon wat aan het dollen bent. Qua eten wordt het ook een stuk leuker aangezien er van alles uitgetest kan worden qua smaken.
 • Zoon of dochter?
  Ik heb twee zoontjes en ben daar heel gelukkig mee. Een meisje was leuk geweest aangezien je die weer heel anders kunt aankleden, ze een andere belevingswereld hebben en ze je uitdagen om op een andere manier te gaan opvoeden. Och wie weet komt het er ooit nog eens van… of niet… of wel… of…
 • Speelgoed met of zonder geluid?
  Dat maakt me eigenlijk niet zo uit. Er mogen van mij best wat geluidjes in zitten. Vooral als het leuke zijn. Het monotone gerakketak van een geweertje vind ik dan wat minder, maar de liedjes in de Zoef Zoef dieren zijn een stuk leuker. Overigens komt van die laatste binnenkort een review op Papa’s wereld. Geluidjes worden leuker als er een uitdaging in zit. Bijvoorbeeld bij muziekinstrumentjes waarbij de kids zelf een liedje kunnen gaan maken. Speelgoed zonder geluid kan mij instemming ook krijgen, vooral als ik ’s avonds moe ben en graag zelf op televisie iets wil kunnen volgen.
 • Ochtend of avond?
  De avond, want dan heb ik regelmatig even wat tijd voor mezelf. De ochtend staat toch in het teken van wassen, aankleden, voeden en zorgen dat je ergens op tijd bent. In de avond als uiteindelijk alles op bed ligt, dan begint papatijd en wordt het tijd om te bloggen, een computerspelletje te spelen of gewoon domweg naar de buis staren.
 • Vroeg beginnen met werken of laat thuis?
  In ieder geval niet de combinatie van die twee. Het liefste ben ik wat vroeger thuis, dan kun je nog wat kwaliteit in je tijd stoppen. Als ik laat begin, dan is er bij alles wat ik doe een stressfactor van tijd. Je moet toch op tijd op je werk zijn. Als je dat niet red doordat je met je gezin iets aan het doen bent, voelt dat enorm …piep…. Tijdens vroege activiteiten ben ik dan ook steeds mijn horloge in de gaten aan het houden.
 • Zomer of winter?
  Zomer! De winter is mij vaak toch echt te koud. Al hadden we daar de laatste winter niet zo heel veel last van. De kou werkt te veel op mijn spieren waardoor ik meer pijn krijg als normaal. Helaas is het zo dat mijn spieren nogal gevoelig zijn. In de zomer is het heerlijk om naar pretparken te gaan. Een achtbaanritje doe ik dan ook liever met een zonnetje dan met een hagelbui.
 • Frikandel of kroket?
  Ga ik kiezen? Nee, doe ik niet. Ik gooi ze gewoon allebei in het vet. Dat is trouwens een zonde die ik heb, af en toe wat in de pan gooien als alles en iedereen hier naar bed is. Nog even snacken in mijn eentje.
 • Vlees of vis?
  Leg mij maar een stuk vlees op mijn bord, maar wel zonder botten. Ik heb een hekel aan kluiven of stukjes bot als ik een hap neem. Vis ben ik niet gek van. De geur staat me tegen. Een kibbelingetje gaat nog wel. Een visje klaarmaken voor iemand anders vind ik geen probleem hoor, dan heb ik ook geen last van de geur. Het moet dan alleen niet in de buurt van mijn mond willen komen.
 • Fiets of auto?
  We wonen in een dorp en wat ik daar op de fiets kan, dat doe ik met de fiets. Voor de rest pak ik de auto. Vanuit hier duurt het nog even voordat je in de grote stad bent of op mijn werkplek. We hebben nu een Volkswagen Golf, maar zodra deze versleten is, moeten we toch maar gaan kijken naar een iets groter exemplaar. Iets met de rommel niet allemaal meekrijgen en te weinig zitplek voor de hond.
 • Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?
  Dan maar op de heenweg. Op de terugweg ben je vaak toch een stuk vermoeider en wil je snel naar huis kunnen. Wind tegen is dan geen pretje. Zou ik eens goede afspraken over moeten maken met de weergoden.
 • Apple of Android?
  Lastige vraag aangezien ik eigenlijk geen ervaringen heb met Apple. Voor de mobiele telefoon kan ik wel zeggen dat ik Android in ieder geval fijner vind dan Windows.

Tot slot
En? Had je deze antwoorden bij mij verwacht? Of dacht je dat ik deze vragen heel anders zou invullen? Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd naar jouw antwoord op deze vragen. Het leuke van een tag is dat je ook andere bloggers mag vragen om deze in te vullen. Mijn slachtoffers zijn Sjako van Vitaldaddy, Cassandra van Momambition.nl en Linda van Mamaliefde.nl. Succes dames en heer!

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *