Tag Liebster Award: 11 vragen aan Papa’s wereld

De Liebster Award werd ooit in het leven geroepen om blogs met minder dan 3000 volgers onder de aandacht te brengen. Inmiddels gaat de ‘award’ vooral rond onder bloggers die tot 200 volgers hebben. Het idee erachter: beantwoord 11 vragen van degene die jou heeft getagd en stel 11 vragen aan bloggers die jij met de Liebster Award bombardeert.

Papa’s wereld werd genomineerd door Cassandra van Princess-Leia.nl Over mijn blog schreef zei het volgende:

Erg verfrissend om een blog te lezen over vader en kind in plaats van moeder en kind! Zijn manier van schrijven vind ik erg vermakelijk!


Cassandra stelde mij de volgende vragen:

 1. Omschrijf jezelf eens in 5 woorden
  tikkeltje gestoord – zorgzaam – lijstjesmaker – creatief – papa/echtgenoot
 2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
  Tijdens het schrijven van een column over vader worden terwijl je in de kinderopvang werkt, stopte het personeelsblad er vanwege bezuinigingen plotseling mee. Mijn verhalen waren nog lang niet klaar. Een tijd lang bleef alles in mijn hoofd rondspoken. Uiteindelijk besloot ik alles te gaan schrijven in een blog waarin ik niet geremd werd door het kader van de kinderopvang en waarin ik alles kan schrijven over het vaderschap zoals ik dat wil en in de woorden zoals ik ze zelf kies.
 3. Waar haal je je inspiratie voor je blog vandaan?
  Mijn inspiratie komt overal vandaan: van mijn zoontje Liam, dagelijkse gebeurtenissen in het nieuws en social media, gebeurtenissen om me heen in het openbaar vervoer of gewoon op straat, bij andere gezinnen thuis en op de werkvloer. Eigenlijk overal vandaan dus. Op alles laat ik mijn eigen mening gaan en kijk ik hoe ik het kan gebruiken.
 4. Welke quote omschrijft jouw en de manier waarop jij in het leven staat?
  Dat is een quote uit een tekenfilm van Het lelijke jonge eendje. Een engelstalige versie die ik helaas nooit meer heb kunnen terugvinden. Tussendoor zaten musicalachtige liedjes, waaronder eentje waarin de jonge lelijke zwaan de volgende tekst zingt: “If I am different, the difference is I am me”
 5. Wat is je grootste angst?
  Dat mijn kind gepest wordt en niet geaccepteerd op school (of waar dan ook). Een hel die je niet mee wilt maken als kind zijnde. Het tekent een groot deel van je leven en kost veel tijd om daar later sterker mee in het leven te staan.
 6. Wat is je grootste droom?
  Heel egoïstisch misschien, maar dat is een rondreis door Amerika om daar allerlei grote achtbanen te doen. Dus geen dromen als een zin waarin iedereen gezond is, een leven zonder financiële zorgen etc. Aan die dingen denk je toch al dagelijks gok ik zo.
 7. Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben? En met je blog?
  Over vijf jaar wil ik werken in een nieuwe baan met een beter loon.
  Mijn blog is dan hopelijk uitgegroeid en een stuk bekender bij een groot publiek. Wat erkenning voor een blog geschreven door een papa in plaats van de mamablogs. Als het een beetje meezit een leuke verkoop erbij van papa-gerelateerde items.
 8. Wie of wat is jou grote voorbeeld?
  Mijn ouders, suf hè. Zij hebben mij geleerd wat opvoeden is. Het is echter niet zo dat ik het precies zal doen zoals zij, want ik heb op sommige vlakken toch echt mijn eigen meningen. Als kind heb ik altijd iemand in huis gehad die voor me zorgde, als er iets was dan was er iemand voor me.
 9. Wat wilde je vroeger worden? En is dat gelukt?
  Ik heb altijd gezegd biologieleraar te willen worden, maar ik ben uiteindelijk afgestudeerd als docent beeldende vorming. Helaas was er geen werk in te krijgen en belandde ik in de kinderopvang. Toch is dat biologie wel wat blijven hangen, want ik ben regelmatig bezig met plantjes kweken en dieren verzorgen.
 10. Zou je willen bloggen als fulltime baan?
  Bloggen als fulltime baan? Nee, ik denk dat ik dan te weinig kwaliteiten van mezelf kan laten zien. Ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om producten uit mijn handen te zien komen. Ik doe wat vrijwilligerswerk in een tingieterij en vind het machtig mooi om te zien hoe vanuit een mal de producten steeds verder bewerkt worden. Telkens als ik daarmee bezig ben weet ik dat een ander daar straks ook weer plezier van gaat hebben in huis.
 11. Heb je nog een leuke tip voor andere bloggers?
  Schrijf wat je wilt, maar blijf respectvol naar anderen toe. Het geschreven woord is vaak nog gevaarlijker dan het gesproken woord, want eenmaal op het internet geschreven blijft op het internet.

Zo, dat waren de antwoorden op de vragen.


Het is nu de bedoeling dat ik andere bloggers nomineer en enkele vragen voor ze plaats. Ik wijk hier een klein beetje van de regels af, want ik ga niet kijken naar de bezoekersaantallen, maar naar wat ik leuk vind. Ik nomineer:

 • gomommygo.nl: Op zowel haar blog als Instagram-account zie ik een ontzettend eerlijke single mama. Ik waardeer haar durf om ook te schrijven over de dingen die mis gaan en dit te gebruiken als waarschuwing voor andere ouders. Niet alleen maar ‘mooi weer’ schrijven, maar het leven zoals het is.
 • nadiavanbeekum.nl: Nadia is een vrolijke creatieve duizendpoot. In haar blog probeert ze de positieve kant van alles in te zien. Haar 100happydays-challenge is daar een voorbeeld van.

Voor hen de volgende 11 vragen:

 1. Omschrijf je zelf in 5 woorden.
 2. Wat is jouw levensmotto?
 3. Waarover schrijf je het liefst?
 4. Heb je ooit een cursus gevolgd voor schrijven?
 5. Omschrijf je blog in 10 woorden.
 6. Waarom ben je de blog gestart?
 7. Van wie wil je het liefst dat ze jouw blog lezen?
 8. Lees je zelf ook andere blogs en waarom wel/niet?
 9. Wat is het uiteindelijke doel van je blog?
 10. Wil je geld verdienen met je blog, zowel als zakcentje of volledige baan?
 11. Wat is jouw tip voor andere bloggers?

Regels voor de Liebster Award

 • Bedank en link naar de blog die je genomineerd heeft.
 • Beantwoord de vragen (zie hierboven) die je gegeven zijn door de persoon die je heeft genomineerd.
 • Nomineer vervolgens andere beginnende bloggers en link ze.
 • Breng de blogger die jij hebt genomineerd op de hoogte.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *