Tag: Ben ik een nerd?

Ben jij wel eens een Nerd genoemd? Dan ben je waarschijnlijk bovengemiddeld geïnteresseerd in wetenschap, boeken, films of verzamel je iets fanatieker dan andere mensen. Nerd kan zowel negatief gebruikt worden of als geuzennaam. In deze tag ga ik aan de hand van een vragenlijst na of ik een nerd ben.

Merel van Lotus Writings bedacht de Embrace Your Inner Nerd Tag. Ingrid van Blogsbyingrid tikte mij aan om de vragenlijst in te vullen. Ik geef het stokje door aan Marjo van Mar-joya.

Embrace your inner nerd tag

Wat heb je gestudeerd?

Ik ben afgestudeerd als docent beeldende vorming oftewel, ik mag lesgeven in de creatieve vakken. Uiteindelijk is het me niet gelukt om daar snel een baan in te vinden en ben ik in de kinderopvang beland.

Wie is je favoriete karakter uit Harry Potter?

Hagrid, de verzorger van fabeldieren. Een beetje een outcast met een zacht karakter. Een beschermend type dat ongewone vriendschappen sluit. Die het voor elkaar krijgt om allerlei mythische wezens hem te laten vertrouwen.

Wat is het verschil tussen Star Wars en Star Trek?

Star Trek gaat over het ontdekken en veilig houden van allerlei volken op verschillende planeten. Star Wars gaat over de continue strijd tussen goed en kwaad.

ICQ, YAHOO! of MSN?

ICQ, het eerste chatprogramma waardoor ik in contact stond met vrienden en waardoor ik nieuwe mensen leerde kennen. Je microfoon open zetten en zo je eerste vriendinnetje aan de andere kant van het land kunnen horen. Yahoo! ken ik meer van de zoekpagina en van de mailgroepen. MSN, de voorloper van Messenger heb ik ook veel gebruikt, vooral toen ICQ uit raakte.

Hoe staat het ervoor met je ogen en je gebit?

Bril: check
Gebit: check
Ik heb ze allebei (nog).

Wat weet jij van computers?

Hey, je bent aan het lezen op mijn website. Er is in ieder geval basiskennis aanwezig. In loop der tijd ben ik veel meer een gebruiker geworden dan iemand die de computer zo goed mogelijk probeert te laten lopen.

Hoeveel tijd besteed je aan gamen?

Gamen op de WiiU doe ik veel te weinig. Wel loop ik elke dag mijn rondjes Pokémon Go.

Las je vroeger veel of speelde je liever buiten?

Alle twee wel. Ik verslond boeken, maar ging ook lekker in de tuin spelen of in de buurt met wat vriendjes. In mijn tienerjaren en studententijd las ik het liefst fantasyboeken.

Schreeuw je het antwoord als je met familie en vrienden een quiz kijkt?

Soms wel. Ik vind het wel leuk als een programma vragen stelt die in mijn straatje liggen. Vooral als het vragen zijn waarvan ik niet eens wist dat ik er het antwoord op weet.

Hoe sportief ben je?

Vroeger heb ik altijd korfbal gedaan, nu doe ik helemaal niks meer. Maar als ik met iemand aan het sporten ben, wordt ik wel fanatiek.

Tot slot

Wat vind jij, ben ik een nerd?
En jij, ben jij een Nerd?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *