Super Mario Piranha Plant Escape review

In de Super Mario spellen zijn het irritante planten die ervoor willen zorgen dat je niet verder komt in het level. Eén hap van de scherpe tanden door een piranha plant en je bent weer een stukje van je leven kwijt. Dan hebben we het nog niet eens over de vuurbal spugende varianten van dit onkruid. In het bordspel Super Mario Piranha Plant Escape speelt de vervelende happer een hoofdrol. Wij speelden het spelletje en vertellen je er meer over.

Laat je niet bijten door de Piranha Plant

In Super Mario Piranha Plant Escape speel ja als een karakter uit de Super Mario spellen en probeer je niet gebeten te worden door de piranha plant. Het principe van dit spel is niet geheel onbekend en lijkt een beetje op de bijtende krokodil. In de Mario-variant steek je echter niet je vinger in de bek, maar druk je bij het spelbord op een knopje waarbij de plant telkens een stukje verder geactiveerd wordt. Doordat je van te voren niet weet hoe vaak je moet drukken voordat de piranha plant aanvalt, is elk spelletje opnieuw spannend. Wie er wint is dus telkens een volstrekte willekeur. Eigenlijk moet ik zeggen ‘wie er verliest’, want hapt de piranha dan heeft degene die het laatst op de knop drukte verloren. De andere spelers zijn die ronde de winnaars.

Wat zit er in de doos?

In de doos zitten verschillende onderdelen die samen het Super Mario Piranha Plant Escape spel vormen.
* De Piranha Plant bestaat uit 3 onderdelen (happende kop, steel, bladeren)
* Speelbord
* Mario en Luigi Link System figurine
* 2 pionnen met Link System
* Dobbelsteen
* Gebruiksaanwijzing + spelregels

Spelregels Super Mario Piranha Plant Escape

1. Druk de stengel van de Piranha Plant naar achteren totdat hij vastklikt.
2. Ieder speler kiest een personage met wie hij wilt spelen. Zet de karakters voor de plant en begin het spel.
3. Werp de dobbelsteen als je aan de beurt bent. Zet je poppetje evenveel stappen met de klok mee vooruit als het getal dat je gooit. Als er al een ander poppetje op een vlak staat dat je passeert of waar je op terecht moet komen, sla dat vlakje dan over zonder het mee te tellen.
4. Druk het aantal keren op de knop dat staat aangegeven op het spelvakje waarop je terecht komt. Als er niets gebeurt als je op de knop drukt, ben je veilig. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Kom je op het vakje terecht met de ‘Bowser’, dan drukt elke speler één keer op de knop. De speler die aan de beurt was, drukt als eerste.
5. De speler die na het drukken op de knop door de Piranha Plant wordt aangevallen, verliest het spel!

Wat wij vinden van Super Mario Piranha Plant Escape

Het spel is lekker simpel en het kost dan ook weinig tijd met uitleggen. Doordat het zo makkelijk is, kun je snel beginnen met spelen. Het drukken op de knop gaat soepel en je hebt niet in de gaten wanneer de Piranha Plant gaat aanvallen. Hoe meer er tijdens het spelletje gedrukt wordt, hoe spannender het wordt. Die spanning is ook af te lezen aan de ingespannen koppies aan tafel en de gilletjes als er gedacht wordt dat de plant gaat happen. Je speelt makkelijk een aantal rondjes achter elkaar waardoor je wel even zoet kunt zijn met het spelletje. Doordat je poppetjes kunt gebruiken van de andere Mario spellen met Link System, zoals de eerder geteste Super Mario Blow Up Shaky Tower, wordt het extra leuk als je met meer spelers speelt. Die hoeven dan geen gebruik te maken van de wat saaiere pionnen, maar kunnen ook een 3D-karakter spelen. Wat dit spel extra leuk maakt, vergeleken met het krokodillenspel, is dat de speelfiguren herkenbaar zijn. Naast dat het een leuk spel is, is dit voor een gamer een tof spel om (uit de doos) neer te zetten in de kast. Naast speelgoed dus ook een leuk verzamelobject voor de Mario-liefhebber.

Speelfiguren uitruilen met het Link System

Wil je het spelletje ‘Raak een poppetje’ een keer spelen met andere karakters uit de Super Mario wereld? In de andere Super Mario spellen van Epoch zitten namelijk andere poppetjes. Door het Link System, oftewel dezelfde ondergrondjes en maten van de figuurtjes, zijn de speelfiguren onderling uit te wisselen. Zo kun je bijvoorbeeld een spelletje doen waarbij de slechteriken strijden met allerlei verschillende Mario’s. Ondanks dat er in elke set een Mario te vinden is, is geen enkel poppetje hetzelfde. Een andere outfit of houding maakt het een nieuw collectors item om mee te spelen. Heb je meerdere spellen in huis uit deze serie, dan kun je blijven combineren. Verzamel ze dus allemaal.

De andere spelletjes bekijken doe je op het EPOCH: Super Mario Toys Channel.

Super Mario Link System spellen


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *