Stratego viert 65e verjaardag met jubileumeditie

Stratego 65th Anniversary: limited edition jubileumeditie

In 1958 zag, kwam en veroverde een totaal nieuw spel de wereld: Stratego. 65 jaar later zijn er van Stratego, dat de tactiek van schaken met de bluf van poker combineert, wereldwijd meer dan 20 miljoen spellen verkocht. Ter ere van de 65ste verjaardag brengt Jumbo een luxe limited edition jubileumuitgave van Statego uit. Sinds afgelopen week kan het spannende strategiespel gekocht worden, waarbij door de toevoeging van vrouwelijke rekruten en speciale gevechtskaarten een nieuwe dimensie aan de strijd toegevoegd zijn. Stratego is nu spannender dan ooit!

In het familiespel Stratego draait alles om strategisch inzicht, ook in de gedachten van je tegenstander, en het veroveren van de vlag. Met de geheime opstelling van jouw stukken ga je over tot de aanval, in de hoop niet op een bom of een superieur te stuiten waardoor je het veld moet ruimen. 

Stratego 65th Anniversary: limited edition jubileumeditie

Om vandaag de 65ste verjaardag te vieren brengt Jumbo een jubileumeditie van het spel uit; deze limited edition is écht collector’s item voor de fans. Stratego 65th Anniversary bevat drie bonus-stukken voor iedere speler, die nu de keuze heeft tussen een mannelijk en vrouwelijk speelstuk voor de Maarschalk, Luitenant en Verkenner. Iedereen die nóg meer strategie en tactiek wenst wordt op zijn of haar wenken bediend met de introductie van Battle Cards. De toegevoegde set van 15 kaarten met bewegings-, aanvals- en verdedigingskaarten brengt het klassieke Stratego to the next level. Met de juiste kaart mag je diagonaal lopen, of het water over, overleef je zonder kleerscheuren een bom of mag je spieken bij de opstelling van je tegenstander. 

Stratego 65th Anniversary: limited edition jubileumeditie, bord klaar om te spelen

Marion Moons, VP Global Marketing JumboDiset: “We zijn trots op het rijke verleden van ons merk en kijken uit om dit samen met onze fans te vieren met een hoogkwalitatieve limited edtion uitgave. Om ons merk klaar te maken voor de komende 65 jaar zijn we verheugd dat we nieuwe, spannende spelelementen kunnen introduceren om het voor onze bestaande fans nog leuker te maken, en om meer kinderen en gezinnen dit spannende spel te laten spelen. Een nieuw tijdperk voor Stratego is aangebroken.”

65 jaar Stratego 

De voorloper van het huidige spel is tijdens de Tweede Wereldoorlog bedacht door de Joodse onderduiker Jacques Johan Mogendorff. Doordat zijn kartonnen speelstukken snel beschadigden en daardoor makkelijker te identificeren waren, was het spel destijds geen succes. Hij benaderde uitgeverij Jumbo, die het spel met houten stukken en voorzien van uniformen in 1958 met succes op de markt bracht. De inmiddels iconische uniformen die op de speelstukken staan afgebeeld werden ontworpen door Frans Smits, Nederlands bekendste ontwerper van militaire uniformen en emblemen.

De klassieke uitvoering is nog steeds immens populair, maar in de loop der tijd kwamen er tal van varianten bij. Van Levend Stratego tot een app voor smartphones en tablets waarin je de computer te slim af hoopt te zijn, van speciale Efteling en Assassins Creed-uitvoeringen tot de geliefde Junior-versie voor aanstormende strategen. Voor de echte piratenliefhebbers vanaf 5 jaar is er Stratego Pirates, bekroond als winnaar van Speelgoed van het Jaar 2016, voor spelers met weinig tijd de snelle variant Stratego Quick Battle. Wist je dat er zelfs Stratego kampioenschappen over de hele wereld worden georganiseerd? Vorig jaar (2022) wonnen de Nederlanders Max Roelofs en Anjo Travaille respectievelijk Zilver en Brons op het kampioenschap in Griekenland. In 2018 maakte Papa’s wereld een videoverslag van de Stratego kampioenschappen.

Details

Stratego 65th Anniversary: limited edition jubileumeditie, doos

Stratego 65th Anniversary limited edition is een éénmalige jubileumuitgave van Jumbo. Op is op! De 65th Anniversary-editie bevat drie bonus-stukken voor iedere speler, die nu de keuze heeft tussen een mannelijk en vrouwelijk speelstuk voor de Maarschalk, Luitenant en Verkenner en een set van 15 strategiekaarten. 


Bovenstaand artikel is een persbericht met enkele redactionele aanpassingen.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *