Stokke® Tripp Trapp® viert zijn 50e verjaardag

stokke, tripp trapp verjaardag, limited edition

Dit jaar viert de iconische Tripp Trapp stoel een bijzonder jubileum. De Tripp Trapp werd 50 jaar geleden in Noorwegen ontworpen door Peter Opsvik en kwam in 1972 op de markt. Sindsdien hebben miljoenen kinderen van over de hele wereld op deze stoel aan tafel gezeten en maakten zij vanaf het eerste moment onderdeel uit van het gezin tijdens iedere maaltijd. Dankzij de introductie van de Tripp Trapp ontstond er een ware revolutie op het gebied van zitmeubels voor kinderen, want deze kinderstoel is briljant in al zijn eenvoud en ontworpen voor iedere fase van de kindertijd en daarna. 

Meermaals bekroond

De legendarische Noorse kinderstoel maakte al snel faam als één van de meest opvallende Scandinavische designs en is tot op de dag van vandaag een ware bestseller: in meer dan 80 landen zijn inmiddels al ruim 13 miljoen exemplaren verkocht. Het ontwerp heeft dan ook meerdere prijzen in de wacht gesleept.

De Tripp Trapp is bovendien ook regelmatig terug te vinden in internationale media. Dankzij het innovatieve uiterlijk en de functionaliteit heeft de Tripp Trapp een prominente positie verworven bij tentoonstellingen in musea zoals het MoMa in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen.

Filosofie

De sleutel tot succes ligt bij het tijdloze, hoogwaardige design en de mogelijkheid de stoel aan te passen aan de groei van je kleintje. Kinderen kunnen hierdoor écht samen zijn met de rest van het gezin en deelnemen aan het gezinsleven aan tafel. Dit is net zo cruciaal voor de ontwikkeling van kinderen als voor hun creativiteit, taalontwikkeling en motorische vaardigheden. 

Het verhaal achter het ontwerp

Vijftig jaar geleden was de zoon van Peter Opsvik, Tor, twee jaar oud toen zijn vader zag dat hij niet lekker zat én niet bij de eettafel kon. Voor kleintjes was het destijds bijna niet mogelijk om samen met de rest van het gezin gezellig aan tafel te zitten en vanuit deze perceptie heeft Peter Opsvik onze kijk op kinderstoelen revolutionair veranderd. Hij bedacht een oplossing waardoor kinderen op elke leeftijd een comfortabele en ergonomische plek aan tafel hebben: het ontstaan van de Tripp Trapp.

Een mijlpaal die gevierd moet worden

Dankzij het slimme ontwerp, met een in hoogte en diepte verstelbare zit- en voetenplank, kan je kleintje zich vrij bewegen. Als de stoel correct is ingesteld, biedt deze de juiste comfort voor je kindje op iedere leeftijd. Hoewel tijden zijn veranderd, is het ouderschap nog steeds een mysterie te noemen. Wat wel zeker is: door samen met familie aan tafel te zitten, kunnen kinderen contact maken met de mensen die het meest om hen geven. Deze verbondenheid stelt ouder en kind in staat om een band met elkaar op te bouwen, met elkaar te communiceren en samen te groeien. 

Ter ere van de vijftigste verjaardag van de Tripp Trapp, de stoel die met je kind meegroeit, lanceert Stokke met trots een bijzondere limited edition jubileumcollectie, die uit de volgene producten bestaat:
Tripp Trapp® Ash Mixed Limited Edition – 15000 genummerde stoelen beschikbaar – adviesprijs €269,-
Tripp Trapp® Ash White Limited Edition – 3000 genummerde stoelen beschikbaar – adviesprijs €269,-
Tripp Trapp® 50th Anniversary kussen – 10.000 stuks beschikbaar – adviesprijs €49,-

De Tripp Trapp® Ash Mixed Limited Edition is vanaf 16 mei verkrijgbaar bij de Stokke verkooppunten en via Stokke.com

Onder andere verkrijgbaar bij:

Van Asten Babysuperstore

Natuurlijk uniek

Kwalitatief vakmanschap schuilt in precisie en details. In die geest heeft Stokke extra veel aandacht besteed aan de Tripp Trapp® Ash Limited Edition kinderstoelen en zo iets gedenkwaardigs gecreëerd.
Om de exclusiviteit van deze essenhouten stoelen te benadrukken, heeft elke Tripp Trapp – net als een kunstwerk – een eigen nummer, evenals een gegraveerd jubileumlogo.

trip trapp 50 jaar, stokke, limited edition

* Tijdens de Negenmaandenbeurs Bloggerstour kregen Papa’s wereld al een kleine sneakpreview van de stoel en het kussen.


Bovenstaande tekst is een persbericht vanuit Stokke.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *