Stoere sieraden voor Vaderdag

Met Vaderdag is het altijd lastig om iets origineels te verzinnen als cadeautje voor de papa’s. De barbeque-boeken, sokken en parkeerschijven kennen we inmiddels wel. Tijd voor iets originelers. Ik heb al wel een stijlvol idee.

Blij met een tekening

Laten we voorop stellen dat wij papa’s absoluut blij zijn met een mooie tekening of een knutselwerkje van onze eigen kinderen. Alleen al het feit dat ze dit vol trots speciaal voor ons gemaakt hebben, maakt het extra waardevol. Maar ja, een echt cadeautje dat iets langer mee gaat is ook niet verkeerd.

Het zit hem in de details

Als man wil je ook een beetje leuk voor de dag komen. Een stoer uiterlijk of juist wat eleganter. Strak in pak of wat meer casual. Het is maar net wat voor type je bent. Ze zeggen wel eens ‘kleren maken de man’, maar de details die maken het pas echt af. Met de juiste heren sieraden moet dat zeker gaan lukken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goed vormgegeven horloge of een stoere armband?

Een nieuwe armband

Een hele tijd heb ik rondgelopen met armbandjes. Leren bandjes waar de namen van de kinderen ingegraveerd stonden. De eerste versies kocht ik bij de Efteling, maar nadat die armbandjes kapot waren gegaan haalde ik ze bij een kraam op een fantasybeurs. Na een flinke tijd dragen waren die ook versleten. Ze liggen nu in mijn lade als herinneringen. Mijn arm was dus al een tijdje kaal. Al een paar keer had ik gekeken naar stevigere armbandjes die een persoonlijk tintje kunnen krijgen, maar ik was nog niet helemaal geslaagd. Het was telkens net niet. Daar kwam ineens Sem Lewis om de hoek kijken. Een Engels merk dat in Nederland vooral online te koop is, maar ook te verkrijgen bij de winkels van Brandfield. Uit hun aanbod koos ik voor een mooie kralenarmband.

Voor bij elke outfit

In de webshop van Sem Lewis vind je deze armband in meerdere varianten. Met donkere tinten of juist wat lichter. Net wat je smaak is. Door de verschillende kleuren kun je de armbandjes ook aanpassen op je outfit. Zelf houd ik van de wat ‘vieze’ kleuren. Kleuren die niet zo vel zijn, maar bijvoorbeeld ook niet echt rood, blauw of wat dan ook. Kleuren die een beetje gemengd zijn met aardetinten, niet al te opvallend. Om die reden koos ik voor de Piccadilly South Kensinton kralenarmband zwart/bruin. Niet al te grote kralen die bijna niks wegen. In het midden heeft het een aparte kraal met daarop het merklogo. Subtiel, zonder tekst. Een extra reden waarom ik juist voor deze kleuren koos, is omdat ik het dan ook kan dragen bij mijn middeleeuwse outfit als we weer naar een festival gaan.

Horloges, tassen en meer

Sem Lewis heeft niet enkel armbandjes in het assortiment zitten. Stoere, stijlvolle horloges waardoor je altijd de tijd bij de hand hebt, nemen een deel van de webshop in. Wil je spullen vervoeren, dan hebben we ook nog rugtassen, heuptasjes en laptoptassen. Je outfit nog iets modieuzer maken kan met sokken, mutsen of een goede pet. Bij mijn bestelling kreeg ik van die laatste er eentje als cadeautje meegeleverd. Die komt in de nieuwe auto te liggen voor tijdens het rijden. Vind ik altijd fijn die klep die een heleboel zonlicht tegenhoud.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Vaderdag? Dan heeft Anne leuke tips voor de omgeving Tilburg.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *