Stoere 3D puzzels voor vaders

ravensburger 3D puzzel, dodge challenger, review

Voor een heleboel mannen is een stoere sportieve auto een echte droom. Tsja, met kinderen ben je nu eenmaal aangewezen op een familieauto met genoeg ruimte voor het hele gezin. Het is niet voor niets dat veel papa’s achter de gameconsoles kruipen voor een goed racespel. Ravensburger heeft nog een alternatief voor de man die graag een stoere bolide wilt bezitten. Een auto waar je echt even aan moet ‘sleutelen’ om alle onderdelen op de plek te krijgen. Papa’s wereld kreeg een hele mooie auto opgestuurd om zelf de proef op de som te nemen.

Amerikaanse muscle car voor de deur

Voor het schrijven van deze blog ontvingen wij van Ravensburger een speciaal perspakket. De Dodge Challenger 3D puzzel kwam namelijk niet zomaar in een doos, maar werd vergezeld door wat typisch Amerikaanse producten om er een gezellige puzzelmiddag van te maken. Met een blikje Dr. Pepper, een blik AriZona Orangeade, Jimmy’s Popcorn en Laffy Taffy snoep werd het een zoet middagje puzzelen samen met de jongste.

ravensburger 3D puzzel, dodge challenger, perspakket amerikaanse stijl

Van basis tot puzzelstukjes

Een 3D puzzel werkt heel anders dan een standaard puzzel. Je zoekt niet de stukjes in de grote berg die op elkaar lijken, maar de volgorde wordt al een beetje voor je verklapt. Met behulp van een instructieboekje en genummerde onderdelen wordt je stukje voor stukje vooruit geholpen tijdens het in elkaar zetten van deze sportieve uitdaging. Betekent niet dat je niet hoeft na te denken, want op het moment dat je gaat beginnen met de puzzelstukjes zelf, moet je goed kijken naar de pijltjes achterop en naar de nummering. Voordat je daaraan kunt beginnen, start je eerst met de binnenkant van de auto. Hierin zitten geen details, maar maak je een skelet waar de kunststof puzzelstukjes op gaan rusten. Zouden deze er niet in zitten, dan heb je al snel kans dat de stukjes naar binnen vallen en je constant kunt vissen naar de gevallen stukjes. Goed stukje veiligheid ingebouwd dus die een heleboel frustratie scheelt.

Een auto met een slim puzzelsysteem

Dankzij de ingenieuze EasyClick-technologie kunnen de puzzelstukjes zonder lijm in elkaar worden gezet tot een model dat tot in details lijkt op het origineel. Het leuke is dat door op deze manier te puzzelen, je jouw hersenen goed aan het denken zet. Tegelijkertijd met het in elkaar passen van de stukjes ben je bezig met ruimtelijk inzicht. Dankzij de in de accessoires meegeleverde roterende wielen kan hij zelfs rijden! Al gaat dat laatste niet heel vlot, maar een beetje stroef. Zou het ook niet te hard doen, want voordat je het weet botst de auto ergens tegenaan en kun je opnieuw beginnen.

Handige tips voor tijdens het puzzelen

Heb jij ook zo’n gave puzzel voor je neus liggen en mag je eindelijk gaan beginnen? Let dan even op deze tips die het in elkaar zetten van een 3D puzzel makkelijker maken.

ravensburger 3D puzzel, dodge challenger, puzzelstukjes sorteren
  • Pak alle onderdelen eerst uit het plastic en leg ze geordend voor je neer.
  • Maak plastic onderdelen pas los van het gietframe als je ze nodig hebt. Zo voorkom je dat vooral kleine onderdelen kwijt kunnen raken.
  • Werk het instructieboekje door van voor naar achter en sla geen stappen over.
  • Sorteer alle puzzelstukjes in groepjes van 10 waarbij je let op de telling. Zo vind je het juiste stukje sneller en kun je achter elkaar door blijven puzzelen.
  • Druk de puzzelstukjes rustig in elkaar en zorg voor stabiele handen.
  • Lukt het allemaal even niet, neem een pauze voordat je verder gaat. Ga je de volgende dag pas verder, leg alles dan zo neer dat er niks kwijt kan raken.
  • Puzzel niet in een ruimte waar het erg koud is. Stijve handen en vingers werken niet echt mee tijdens het in elkaar zetten van de 3D puzzel.
  • Vergeet niet dat het leuk moet blijven. Maak er geen race van en neem de tijd om van het puzzelen te genieten.

Trofee voor in je mancave

Zodra je klaar bent met puzzelen heb je dus een enorm gave auto gebouwd. Maar wat doe je er dan mee? Die van mij staat op dit moment op mijn blogkantoor tussen de rest van toffe items die ik om mij heen verzameld heb. Heb jij thuis of op kantoor een echte mancave, dan past deze daar zeker ook goed. Wat dacht je van in de kantine van een garage of bij de counter van een autodealer? Goed, het mag duidelijk zijn dat dit toch wel een erg gaaf stukje speelgoed is.

Nog meer gave 3D puzzels van auto’s

De Dodge Challenger is niet de enige auto tussen het complete assortiment 3D puzzels van Ravensburger. Naast het Harry Potter Zweinstein kasteel, de Eiffeltoren, pokéballen en een echte (Papa’s wereld) wereldbol, zijn dit de stoere auto’s die elke vader wel in elkaar zal willen zetten:

Ravensburger Lamborghini Huracan Evo

Ravensburger Lamborghini Huracán EVO Groen

Ravensburger Porsche GT3 Cup

Ravensburger Puzzle 3D Dodge Challenger Hellcat Widebody

Ben je niet zo van de stoere snelle auto’s, maar wel gek op alles dat rijdt? Deze bussen zijn ook heel erg leuk om te puzzelen.

Ravensburger London Bus

Ravensburger Harry Potter Bus

Ravensburger Volkswagen bus T1 bulli


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *