Een stoer kinderfeestje met gehuurde lasergame

lasergame huren, lasergun, kinderfeestje

Als wij kinderfeestjes organiseren voor de verjaardagen van Liam en Kyran, vinden we dat het leukste om hier thuis te doen. We hoeven niet zo nodig naar een bowlingbaan, zwembad of krijspaleis. Meestal bedenken we samen met de kinderen een leuk thema en verzinnen daar allerlei spelletjes bij. Dit keer hebben we het feestje van Liam iets anders gevierd, want Lasergame Groningen had een leuke verrassing bedacht. We kregen een heel stel laserguns opgestuurd voor een dag vol plezier. Hoe dat ging vertel ik je in deze blog.

Vet stoer kinderfeestje bedenken

Als je acht jaar wordt, dan wil je wel even een stoerder feestje dan koekhappen en sponsen gooien. Hoewel, dat kan ook heel leuk zijn als het in een tof spelletjesparcours zit. Liam’s grote wens was een zwembadfeestje in de achtertuin met daarbij marshmallows roosteren boven een vuurtje. Zo gevraagd, zo gedaan. We hadden alle plannen al gemaakt en de uitnodigingen waren bijna klaar. Het zwembad stond al klaar. Op dat moment kwam er een mailtje van Lasergameverhuur Groningen of we een dagje wilde lasergamen. Ik had zo’n vermoeden dat Liam dit wel zou willen, maar vroeg het toch maar even na. Zijn ogen werden groot en een tel later stond hij te dansen in zijn kamer. Misschien was het niet zo slim om dat te vragen vlak voor bedtijd. In één klap gooiden we ons plan om, al hielden we het zwembadplan erbij voor als we nog tijd over hadden.

Met een groep laserschieten

Sinds laserschieten in Wie is de Mol één van de favoriete vaste onderdelen is geworden, is het spelletje extra populair geworden in Nederland. Voor een potje laserschieten ga je meestal naar een grote hal toe met allerlei schuil- en verstopplekken. Vaak een beetje een donkere zaal zodat de lasers goed hun werk kunnen doen. Rondlopend met allerlei targets op je lijf en met een groot laserpistool, probeer je de anderen te raken en zelf buiten schot te blijven. Grote scoreborden geven aan het einde van het potje aan welk team gewonnen heeft en welke speler de meeste hits heeft uitgedeeld. Binnen een vooraf afgesproken tijd speel je één of meerdere potjes en daarna is het helaas afgelopen.

lasergame huren, lasergun, kinderfeestje

Laserpistolen via de post

Dat ene uurtje elkaars lasertargets proberen te raken is eigenlijk niet genoeg. Zo’n potje spelen smaakt naar meer. Als je alle spullen ervoor in huis hebt, dan kun je spelen wanneer en hoelang je maar wilt. Een complete set aanschaffen is niet heel erg goedkoop, zeker niet als je voor een hele groep spelers de laserguns wilt hebben. Dé oplossing voor dit probleem is om een lasergame huren. Wij kregen een grote kist aangereikt door de postbode. De deksel vastgezet met tie-wraps zodat er tijdens het verzenden niets uitgepakt kon worden. Vooraf hadden we doorgegeven hoeveel kinderen en volwassenen er op het feestje zouden zijn. Met een paar extra laserpistolen hadden we ruim genoeg om te kunnen spelen. Om de pistolen vooraf te kunnen testen lieten we ze een dag eerder bezorgen. Best handig, want zo hoefden we niet nog eerst alles uit te zoeken waar de hele groep kinderen bij zou staan.

lasergame huren, lasergun, kinderfeestje

Alles voor een spannend potje laserschieten

Bestel je de laserspullen bij Lasergameverhuur Groningen, dan krijg je niet alleen de lasergeweren maar ook diverse andere attributen om het nog leuker te maken. Zo krijg je standaard enkele targets die je kunt inzetten voor extra punten of als onderdeel van verschillende speltypen. In de kist wordt een setje uitlegkaarten meegeleverd met daarop allerlei verschillende laserspellen die je kunt spelen met het meegeleverde materiaal. Ben je uitgekeken op een standaard potje schieten, dan kun je gaan variëren qua spelsoort. Om je goed te kunnen verstoppen kun je ook camouflagenetten erbij huren. Speel je in een donkere ruimte, dan zijn er ook nog allerlei laserlampen en stroboscopen om extra sfeer toe te voegen. Standaard zitten er al batterijen in de geweren, maar om er zeker van te zijn dat ze goed genoeg mee gaan qua speeltijd, krijg je een doosje met nieuwe batterijen meegestuurd.

Makkelijk terugsturen naar de lasergame verhuur

Zodra je uitgespeeld bent en de kist weer terug moet naar de verhuur, dan kun je dat heel makkelijk doen. Voor de lege batterijen is er een apart doosje meegeleverd. Voor het afsluiten van de kist zitten er nieuwe tie-wraps bij. Een adressticker zit bij aankomst al in de kist. Die hoef je enkel nog maar op het deksel te plakken en bij het postkantoor te laten scannen. Inpakken is zo gedaan en na een ritje naar het postkantoor is alles geregeld. Oh ja, voor de huur van het laserspel betaal je wat borg, maar zodra alles terug is wordt dit meteen teruggestort.

Tien enthousiaste jonge lasergamers

Het feestje was al snel goed van start. Cakejes versieren met slagroom en strooisels, limonade drinken en cadeautjes uitpakken. Na de eerste versnaperingen werd het tijd om naar De Halve Bunder te gaan. Een stukje bos in ons dorp waar diverse kunstwerken in de omgeving opgaan en van tijd tot tijd gewisseld worden. De natuur had goed zijn best gedaan, want de planten die tot een week of drie daarvoor nog laag stonden, stonden nu hoog en vol in blad. Genoeg schuilplekken tussen het groen en heel wat sluipweggetjes om de tegenstander stilletjes te benaderen. Chantal reed alvast met de bakfiets voorop, daar had ze de kist in gezet. Scheelde weer een stuk sjouwen. Kon er meteen een tas met drinken en versnaperingen tussendoor mee.

Op de locatie snel alles klaarzetten, laserguns op de juiste teamstands zetten en de regels uitleggen. Op zich zijn de lasergeweren makkelijk te gebruiken zodra je het een beetje door hebt. Het instellen van de teams en het opnieuw opladen van de levens zijn in het begin een beetje lastig, maar zodra je dit door hebt is het makkelijk te doen. Een klein instructiefilmpje op de website is wellicht een handige tip voor de verhuurder.

Was papa misschien nog enthousiaster aan het schieten?

Als snel begon het eerste potje. Drie teams die tegen elkaar aan het strijden waren en ik daar als leiding tussendoor. Om foto’s te maken, levens te herstellen, maar stiekem ook om tussendoor wat kinderen af te knallen. Tsja, je moet het materiaal toch goed testen? Misschien werd ik een beetje fanatiek en gingen ze op mij jagen in plaats van op elkaar? Dat heb ik geweten, want de potjes daarna werd een zooitje kinderen tegen één papa. Een oneerlijke strijd waarbij het team van de jarige als winnaar uit de bus kwam. Wraaah, niet eerlijk zo met z’n allen tegen één! Maar het was wel leuk.

Papa op jacht met een lasergun

Dat laserschieten leuk is voor zowel jong als oud bewijst dit filmpje wel:

Beter schieten in het donker?

Was alles even goed aan dit spel? Raak schieten was best lastig, want je kunt enkel op de sensors in het geweer mikken. Er zijn geen targets op het lijf om te raken, dus je moet heel goed kunnen mikken. Doordat we overdag speelden was het laserbereik een stuk kleiner. In het donker kun je van langere afstanden en preciezer schieten. Helaas hebben we niet de kans gehad om dat laatste uit te proberen. Een te druk verjaardagsweekend met allerlei verplichtingen weerhielden ons van een potje in de avond. Wat dat betreft zouden we dat nog wel een keer willen uittesten (bij deze een kleine sollicitatie).

Het eindoordeel van onze jarige

Na een flink aantal potjes spelen in de middag, met tussendoor een bakje chips en limonader, werd het tijd om de lasergeweren weer in de kist te stoppen. Met de bakfiets terug naar huis te rijden en daar nog even uit te rusten onder genot van wat lekkers. Of ze het leuk hadden gehad vroeg ik ze, het antwoord was eenduidig: “Jaaaaaaah!” Op de vraag of ze dit nog een keer wilden doen, kwam hetzelfde antwoord, maar dan vele malen harder. Lijkt mij een geslaagde test. En Liam? Die zei van de week nog tegen me: “Papa, weet je nog die keer in het bos aan de dijk met die lasergeweren? Ik schoot jou helemaal neer hè.”


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *