Stap voor stap veilig leren steppen

steppen leren, welk materiaal heb je nodig en hoe step je veilig

De jongste van de familie staat te popelen. Hij ziet je wegsteppen op de elektrische step en wil ook meedoen. Lijkt het je leuk om je kind kennis te laten maken met steppen? Voordat jullie samen op avontuur gaan, hebben we wat handige tips voor een vliegende start. Lees verder voor een stapsgewijze gids om veilig te leren steppen.

Kies het juiste materiaal

Je moet allereerst de juiste spullen hebben. Laat je kind helpen met het kiezen van de step, zodat het zich er goed bij voelt en zin heeft om te gaan steppen. Kijk of de step past bij hoe oud, hoe lang en hoe handig je kind is. Ga voor iets dat zowel goed als veilig is: een stevige, makkelijk te sturen step die de juiste maat en het juiste model heeft. En vergeet de veiligheidsspulletjes niet, zoals een helm en beschermers voor de knieën en ellebogen.

Leer evenwicht houden

Op een step je evenwicht bewaren kan best lastig zijn, zeker als je net begint. Begin rustig en met plezier met oefenen, zodat je kind goed leert steppen voordat jullie echt de weg op gaan. Leg uit hoe je goed staat op een step, hoe je moet remmen en hoe je afstapt zonder te vallen. Stimuleer je kind om zelf te proberen en zijn eigen balans te vinden op de step.

Neem het langzaam

Zoek een rustige plek zonder veel verkeer, bijvoorbeeld een parkeerplaats of een groot plein, om te beginnen met oefenen. Start rustig aan om stress te voorkomen, zowel voor jou als je kind. Een vlakke en gladde ondergrond werkt het best om het steppen makkelijker te leren. Neem alle tijd die je nodig hebt en ga geleidelijk vooruit met steeds wat langere oefenrondjes.

Leer de basissteptechnieken

Voordat je echt op pad gaat, moeten jij en je kind de basis van het steppen goed kunnen. Oefen hoe je krachtig en in een lekker ritme stept en dat je met beide benen kunt afzetten. Op die manier wordt je niet te snel moe en dat maakt het steppen makkelijker. Probeer ook uit hoe je op verschillende manieren kunt remmen, afhankelijk van de rem die op de step zit.

Steppen op verschillende terreinen

Als je wat meer gewend raakt aan het steppen, kun je gaan proberen op verschillende ondergronden te steppen. Oefen met steppen op vlakke wegen, heuvels, en door de polder. Verander je manier van steppen afhankelijk van waar je bent en blijf altijd goed om je heen kijken om veilig te blijven. Let op dingen zoals wind of bobbels in de weg, zodat je niet valt of je bezeert.

Kies de juiste step

Als je een step gaat kopen, kijk dan goed welk type het beste bij je past. Denk aan hoe ervaren je bent, hoe oud je bent, en hoe lang en zwaar je bent. Er zijn heel veel verschillende steps, in allerlei maten en voor verschillende prijzen. Kies er eentje die goed voelt voor jou.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *