Winactie: Paul Biegel en Charlotte Dematons samen in Groot Biegel Sprookjesboek

groot biegel sprookjesboek, paul biegel, charlotte dematons, sprookjesboek, sprookje, kinderboek, winnen, winactie

Sprookjes, verhalen over magische momenten en bijzondere gebeurtenissen of verhalen bedoeld als waarschuwing? Veel sprookjes kennen een moraal en gaan uit van een tegenstelling tussen goed en kwaad. In de sprookjes van Paul Biegel is dat niet veel anders. Maar liefst dertig van zijn sprookjes zijn door Gottmer Uitgevers Groep gebundeld tot een nieuw sprookjesboek, rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Lees meer over dit bijzondere boek en maak kans op een exemplaar.

De sprookjes van Paul Biegel

Sprookjes lopen meestal goed af, tenminste, de moderne bewerkingen er van. Zo schreef Hans Christiaan Andersen in het oorspronkelijke sprookje ‘De rode schoentjes‘ dat de voetjes van het meisje door een soldaat afgehakt werden, maar lezen we tegenwoordig dat slechts de schoentjes verder dansen doordat de riempjes werden doorgesneden. De Kleine Zeemeermin verging tot zeeschuim in plaats van dat ze met haar prins trouwde. Door de eeuwen heen werden sprookjes constant aangepast aan de geldende normen en de tijdsgeest. De sprookjes van Paul Biegel bevatten alle elementen die een sprookje moet hebben: magische wezens, pratende dieren, betoveringen en wonderlijke gebeurtenissen. Net zoals in de oorspronkelijke sprookjes loopt een verhaal niet altijd af met een goed einde, maar wordt de uitkomst nog in het ongewisse gelaten. De verhalen nodigen uit om je eigen fantasie te gebruiken en in de echte wereld op zoek te gaan naar magische momenten uit het boek.

Dertig sprookjes in één boek

Het Groot Biegel Sprookjesboek bevat maar liefst dertig door Biegel geschreven sprookjes. Korte verhalen van slechts enkele pagina’s die ook nog eens rijk geïllustreerd zijn. De lengte van de verhalen zorgt ervoor dat je ze makkelijk als korte verhaaltjes tijdens bedtijd kunt gebruiken. Door het verschil in de thema’s en een verscheidenheid aan personages is er voor iedereen wel een verhaal te vinden dat extra aanspreekt. De volgende sprookjes zijn opgenomen in dit boek:

groot biegel sprookjesboek, paul biegel, charlotte dematons, sprookjesboek, kinderboek, sprookje
 1. De zwaan
 2. De zoute goudvis
 3. Het papieren paleis
 4. Het verdwaalde konijn
 5. De toverhoed
 6. Het wolkenschip
 7. De gouden bal
 8. Het hobbelpaard
 9. De jager
 10. Waarom Olivia zoveel sla at
 11. Het mooiste huisje van de wereld
 12. De drie dwergen
 13. De zeehaas
 14. De tovertrompet
 15. De nevelkindertjes
 16. Van een jongetje dat wilde vliegen
 17. De ondeugende schoenen
 18. De winterslaap
 19. De boom die wou lopen
 20. Joris en de draak
 21. Hein de kikker
 22. De gebroeders Kietelklauw
 23. De eekhoornmannetjes
 24. De ikken van Mark
 25. Van twee Koningskinderen
 26. De drie vogeltjes
 27. Het juffertje
 28. De bange spreeuw
 29. Moeder muis
 30. Pele-beer

Illustraties van Charlotte Dematons

Alle verhalen in het Groot Biegel Sprookjesboek zijn rijk geïllustreerd. Charlotte Dematons is verantwoordelijk voor alle illustraties in het boek. Met kleurrijke prenten weet ze telkens treffend de essenties van de verhalen in beeld te brengen. Ze tekent ze net zo sprookjesachtig als Biegel de verhalen schrijft. In haar illustraties neemt ze de lezer mee in de fantasie van zowel haar als de schrijver.

Charlotte Dematons is geen onbekende in de illustratiewereld. Op haar publicatielijst staan bestsellers zoals ‘De gele ballon‘, ‘Alfabet‘, ‘Nederland‘ en ‘Sinterklaas’. Prentenboeken zonder verhalen, maar waar je als kijken in de rijke platen op zoek gaat naar een eigen verhaal.

Groot Biegel Sprookjesboek gegevens

Titel: Groot Biegel Sprookjesboek
Schrijver verhalen: Paul Biegel
Illustraties: Charlotte Dematons
Gebonden en uitgegeven door: Gottmer
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Eerste druk: 21 april 2021
Uitvoeringen: Hardcover, luisterboek, e-reader

Winnen

Ben jij ook zo gek op sprookjes en wil je graag (voor)lezen uit het Groot Biegel Sprookjesboek? Ik mag namens Gottmer Uitgevers Groep een hardcover exemplaar weggeven aan een gelukkige lezer.

 • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
 • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
 • Meedoen kan tot zondag 23 mei 2021 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
 • Bij deelname ga je akkoord dat wij jouw naam en adresgegevens ontvangen voor verzending van je gewonnen prijs.
  Bij deze winactie wordt jouw prijs verzonden door Gottmer Uitgevers Groep.

Voordat je meedoet, lees even de voorwaarden van Papa’s wereld winacties. Bij het invullen van een deelname, ga je hiermee akkoord.

Winnaar

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaar.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ow, dit boek zou ik super graag willen winnen! Ik lees iedere avond voor en ik merk dat mijn zoontjes erg veel fantasie krijgen van het lezen van sprookjes! Bovendien worden de verhalen vaak nagespeeld de volgende dag met playmobil en duplo. Omdat in dit boek vele nieuwe sprookjes staan én Paul Biegel altijd de mooiste verhalen heeft, waag ik graag een kansje op die sprookjesboek!

 • Heel erg tof! Mijn dochter vindt sprookjes erg leuk. En wij zijn allebei dol op de illustraties van Charlotte Dematons. Dus ik doe graag mee aan deze winactie.

 • Wij zijn dol op voorlezen en lezen
  Paul Biegel en Charlotte Dematons lijkt mij een perfecte combinatie, erg benieuwd naar dit mooie boek!

 • Wauw! Super gaaf. Als klein meisje al dol op sprookjes. Eenmaal lid van de bieb las ik alle sprookjesboeken die ik kon vinden, zo ook de boeken van Paul Biegel. Zo mooi geschreven. En dan nu met illustraties van Charlotte? Magische combi.

 • Paul Biegel en Charlotte Dematons, een gouden ✨ stel 💕, hun prachtige sprookjesboek wil “onze” papa vast en zeker wel! 😃 Hier kan hij bij het voorlezen eindeloos uit putten, totdat zijn kleintjes tevreden liggen te dutten! 😊 Met de fantasievolle verhalen hand in hand, vertrekken ze naar sprookjesland! 🥰 En het is nog maar de vraag wie dit schitterende boek het allermooiste vindt, maar aan papa heb je voorlopig echt geen kind! 😉 Als ik de winnende bofkont ben van deze geweldige buitenkans 🤞, doe ik met de kinderen én paps een vreugdedans! 😁

 • Prachtig! Dit soort boeken maakt van voorlezen echt een feest, ook voor ons ouders 🙂 ik droom al weg als ik alleen al de prachtige cover zie. Lijkt me een geweldig avontuur om hieruit te kunnen lezen samen met mijn twee zoontjes. 🥰

 • Wat een mooi boek! Ik ben zelf al vanaf kind af aan gek op sprookjes en zou dit graag samen met mijn zoons lezen.

 • Ik doe graag mee, dit boek staat bovenaan mijn verlanglijstje 😉 Ik hou zo van de tekeningen van Dematons en van sprookjes!

 • Toffe actie! Sprookjes vinden de kids hier geweldig; ademloos zitten ze altijd te luisteren! Met de tekenkunsten van Charlotte Dematons kijken zij tevens hun ogen uit!

 • Da’s een tof boek om verhalen te kunnen vertellen voor het slapengaan. En Charlotte Dematons heeft natuurlijk fantastische prentenboeken gemaakt. Dus heel erg benieuwd naar dit boek en onze kleintjes ook!

 • Wat één betoverend mooie voorleesklassieker!!
  Zou héél graag deze “schatkist” vol sprookjes en avonturen willen winnen voor mijn zoontje van 5 jaar.

 • Charlotte Dematons is een geweldige illustratrice. Paul Biegel een begenadigd schrijver. Die mengelmoes moet wel zorgen dat dit boek een parel is en daar maak ik graag kans op.

 • Wat een ongelooflijk leuk sprookjesboek,
  Ik heb vijf kleinkinderen die allemaal van voorlezen of zelf lezen houden.
  Allemaal kleine boekenwurmen zogezegd.
  Voor hen doe ik graag mee en volg bloglovin.

 • Wowww ik heb echt jeugdsentiment aan Paul Biegel, zou graag dit doorgeven aan mijn dochter via deze originele sprookjes!! Want want wantttt haha

 • Wat ziet dit boek er prachtig uit! Ik lees heel graag voorin mijn groep 5; 10 speciale jongens die het moeilijk vinden om stil te zijn, behalve als de juf voorleest! Alleen met de juiste boeken, uiteraard… de heren zijn kieskeurig! 😉

 • Leuk ons meisje is nog maar 1 jaar, maar lijkt me zo leuk om elke avondje een stukje te kunnen voorlezen voordat ze gaat slapen

 • Mijn neefje en nichtje gaan in september een jaar met hun ouders in een camper door Europa trekken. Zou wel heel fijn zijn dat ik voor vertrek hun nog een paar mooie sprookjes kan voorlezen. Daarna zou ik hun dit boek meegeven op reis zodat de ouders het voorlezen voort kunnen zetten.

 • Ik doe heel graag mee voor mijn lieve vriendin en haar dochter. Ze heeft het afgelopen jaar zo vaak voor me klaar gestaan en ik gun ze daarom dit prachtige boek. Wij hebben het zelf al en het is echt schitterend. De verhalen van Paul Biegel vinden we sowieso geweldig, maar de combinatie met de illustraties van onze favoriet Charlotte Dematons maakt het helemaal een feestje in dit boek te lezen.

 • Zo een mooi (voor)leesboek, daar wil ik de kleinkinderen heel erg graag mee verrassen. Ik weet zeker dat we hier heel veel leesplezier mee zullen beleven.

 • Ah, wat leuk! Ik waag heel graag een kansje. Mijn broertje verwacht zijn 3e kindje, en dit zou een heel erg leuk kraamcadeau zijn! Dan kunnen mijn dochters de kleine voorlezen <3.

 • Wat een prachtig boek om altijd te bewaren en te koesteren! Ik heb 9 kleinkinderen en lees altijd voor maar met dit boek ga ik dat nog meer doen dan ik al deed!

 • Ja, ik wil het boek wel winnen, dan zal ik het promoten op mijn website, ik zal eruit voorlezen op de school waar ik ondersteun en binnen mijn werk, ik zal het een mooie plek geven in mijn boekenkast.

 • Het kan niet anders dan dat dit een super leuk boek is! Een fantastische schrijver en een fantastische tekenares bundelen hun talenten… Love it!

 • “ER WAS EENS”
  een betoverend mooi boekje. Dat iedereen graag wilde winnen. Ook een klein jongetje van 5 jaar uit het mooie Limburgse land deed een dappere poging wagen.
  Want hij wist dat hij met het boekje uren en zelfs jaren veel leesplezier zou hebben.
  En iedere avond zal hij na de betovering van het boek heerlijk weg dromen in de fantasie van de magie.
  “EN HIJ LEEFDE NOG LANG EN GELUKKIG”

 • O dit is ook leuk voor mij als oma omdat ik deze sprookjes nog niet ken. Lekker samen met mijn kleindochters lezen en voorlezen Dat is genieten

 • Geweldig om 30 van zijn allermooiste verhalen gebundeld te zien, en nog beter dat ze te winnen zijn!! Zal me een waar genot zijn om deze te mogen lezen samen met mijn zoon van 6 jaar.

 • Ze zeggen dat sprookjes helpen om zelfinzicht te geven, angsten weg neemt en hoop bieden. Dus JA zou graag de magische kracht van sprookjes willen winnen.

 • Ja ik heb van meerdere mensen gehoord dat de “bekende” sprookjes van oorsprong helemaal niet zo happy zijn. Helaas vind ik nergens de oorspronkelijke verhalen terug. Ben dus wel erg benieuwd naar Biegel’s sprookjes. Of ze minder zoetsappig zijn vooral. Ken wel een aantal boeken van hem (geweldig!), maar geen sprookjes. Ik lees mijn grote kinderen nog steeds weleens voor tijdens het eten als mijn bord allang leeg is en uit goed fatsoen blijf zitten tot iedereen klaar is. (Langzamer eten was geen optie). Dus kom maar op met dat boek 🥰

 • Ik lees graag mijn oppas meisjes voor.
  En met de illustraties van Charlotte erbij, is dit boek zeker een succes.

 • Recent Paul Biegel herontdekt met mijn kinderen door kinderzwerfboek. Favoriet is het boek De zoute goudvis, met korte sprookjes. Hoe leuk zou het zijn om een dikker boek met nog meer sprookjes te hebben om samen van te genieten.

 • Deze oma is haar hele leven al gek op sprookjes en wil ze dan ook graag aan haar kleinkinderen voorlezen!😍

 • In verhalen is mijn kind altijd geïnteresseerd, En in sprookjes des te meer!! Dus waag graag een kans voor mijn zoon Dylan.

 • Ik doe heel graag mee met deze actie.Dit boek zou ik heel graag willen winnen om het daarna voor te lezen aan mijn groep 4A. De kinderen zijn gek op mooie voorleesverhalen en ik denk dat ze dit boek prachtig zullen vinden!

 • Mijn twee meiden zijn stapelgek op sprookjes. Ik less ze elke avond voor. Maar ik zeg asseblieft geen assepoester meer voor deze meneer ! Tijd voor wat nieuws en dit boek klinkt fantastisch, dus ik maak heel graag kans.

 • Een boek met plaatjes helpt om het verhaal beter te begrijpen. Dus een perfecte combinatie Paul Biegel en Charlotte Dematons. Zou ook erg graag kans maken op dit boek.

 • Wauw, dit boek neemt me vanaf zin 1 mee terug naar mijn jeugd. Met dit boek vergeet ik alles om me heen, dat weet ik nu al. 🥰

 • Als meester in opleiding ben ik constant bezig met ook tussen de lessen door iets leuks aan te bieden voor de leerlingen! Door bijvoorbeeld een sprookje voor te lezen, en jawel… zelfs in het 6de leerjaar! Volgend jaar doe ik stage in het 1ste leerjaar en komt dit ook zeker weten van pas!

  Door zoveel (voor te) lezen – en dan ook nog eens sprookjes – hoop ik de leerlingen te stimuleren om zelf ook eens een boek vast te pakken. Want o, wat is dat belangrijk! 😊 Als boekenwurm zou ik het stiekem heel fijn vinden om mijn leesmicroben door te geven aan hen!

 • Ik zie het al helemaal voor me, om met dit sprookjesboek s’avonds een gezellig moment van te maken met mijn kleuter ( of schoolkind hoe ze het noemen(6jaar). Met die vele verhaaltjes kunnen we daar een echt avondritueel van maken.

 • Geweldig die beeldende kracht van sprookjes.
  Voor even is mijn zoon dan het personage in zijn favoriete sprookje of als zijn superheld. Dan heeft hij net zoveel moed en kracht en evenveel geluk als zijn helden het loopt altijd gelukkig goed af.

 • Onze zoon vind sprookjes fascinerend, Ook al snapt hij het moraal van het verhaal nog niet, Maar de bezieling van dingen, die magie vind hij geweldig.

 • Als kind kon ik al erg genieten van sprookjes. Dit mooie boek zou ik graag voorlezen aan mijn kinderen, Charlotte Dematons heeft altijd prachtige prenten, alleen daarom is het al de moeite waard.

 • Boeken hebben we hier nooit te weinig, dus doe ik dan ook graag mee aan deze winactie voor mijn dochter. En stiekem natuurlijk een beetje voor mezelf.

 • Ik doe graag mee om dit leuke boek te winnen om dan samen met mijn handpop hieruit voor te lezen aan de kindjes van de Voorleesexpres. De combinatie van Paul Biegel en Charlotte Dematons dat vind ik helemaal geweldig. Mijn handpop wordt dan de hoofdfiguur uit het sprookje en gaat samen met de kinderen het avontuur aan. De gezichtjes van de kinderen als zij ingespannen zitten te luisteren is gewoon zo leuk. Wat ik ook belangrijk vind is dat voorlezen zo goed is voor de taalontwikkeling van de kinderen. Door voor te lezen hoop ik dat de kindjes straks zelf ook het lezen heel leuk gaan vinden. Aan dit boek zal dat in ieder geval niet liggen.

 • Dit lijkt me een fantastisch boek om voor te lezen aan de kinderen. Dan ga ik de kleuters van mijn oud-collega bezoeken en daar het boek voorlezen. Wat zullen ze daar een plezier van hebben.

 • Een sprookjesboek in een modern jasje, dat lijkt mij wel wat! De kids genieten enorm van een verhaaltje voor het slapen gaan. In de boeken van Charlotte Dematons kunnen zij tijden speuren, dus dat komt zeker ook goed met dit boek!

 • ONGEKEND! Wat een feestje Maarten. Deze verhalen, met de bijbehorende illustraties zijn meer dan magisch voor mij. De kleuren en fantasie spatten van het papier af. Maar bovenal… de combinatie van originaliteit en herkenbaarheid is onevenaarbaar en zo ontzettend talentvol. Kan bijna niet omschrijven hoe dankbaar ik zou zijn voor dit hardcover exemplaar. Een pakje om zenuwachtig af te wachten… Wie weet is het me gegund. Zou nog net niet de PostNL bezorger gaan stalken 😉 Met een verrekijker op de uitkijk. Wie er ook wint, fantastisch boek, heerlijke actie!

 • Ja, super leuk voor de dochter van Carine Ver-Over. Op dit moment heeft ze het niet makkelijk, en is een echte boekenwurm. Ze kan wel wat sprookjes stof gebruiken😍

 • Wat een ontzettend leuk boek om héérlijk met mijn jongste zoon in te duiken….🥰 echt een momentje voor ons samen waar we allebei ontzettend blij van worden❤

 • Graag doe ik mee aan deze actie omdat ik helemaal op kan gaan in sprookjes. Even kan wegdromen in een andere wereld, uit de realiteit kan stappen. Een mooi geïllustreerd boek, zodat mijn fantasie de vrije loop kan gaan. Leuk om te lezen, maar zeker ook leuk om voor te lezen. Een prachtig mooi boek dat je graag in de boekenkast wilt hebben.

  • Hoi Jildou,
   leuk dat je nog reageert op deze winactie, maar zoals je in de voorwaarden hebt kunnen lezen kon je meedoen tot 23 mei 2021.
   De deelnametijd is dan ook al lang geleden afgelopen en inmiddels is er al een gelukkig winnaar die druk in het boek aan het
   lezen is.
   Vriendelijke groet,
   Maarten