Spellenspektakel 2021 met extra speelruimte

spellenspektakel 2021

Het Spellenspektakel is er een jaartje tussenuit geweest. Na een succesvolle verhuizing naar Utrecht in 2019, moesten de deuren van het jaarlijkse spellenevenement vorig jaar gesloten blijven. Dit jaar is het gelukkig weer terug en groter dan ooit en wordt hét evenement voor bordspelliefhebbers van elke leeftijd. Met een extra hal vol speelplezier is het Spellenspektakel op voorhand al een succes te noemen. Ik vertel je nu alvast wat er te doen is en wanneer je er heen kunt.

Van kinderspel tot strategisch bordspel op één beurs

Tijdens de gezelligste en grootste spellenbeurs van Nederland staat de Jaarbeurs Utrecht twee dagen volledig in het teken van bordspellen! Het Spellenspektakel biedt voor ieder wat wils. Van educatieve kinderspellen tot strategische bordspellen en van gezellige familiespellen tot kaartspellen. Na twee jaar is het Spellenspektakel terug, en hoe! Met twee keer zoveel speelruimte, verschillende toernooien, honderden speeltafels waar je de nieuwste bordspellen kunt uitproberen en winkels waar je ze direct kunt kopen, is het Spellenspektakel dé plek voor bordspelliefhebbers. Jong en oud kan zich laten inspireren om de, vooral dit jaar extra vaak gebruikte, spellenkast aan te vullen.

Spellen uitproberen

Neem plaats aan een van de speeltafels om een spel te proberen. Het lezen van de spelregels is niet nodig, de aanwezige professionals helpen je gelijk op weg en voorzien je van slimme tips. Veel speluitgevers hebben een of meerdere tafels staan om verschillende gratis spellen uit te proberen.

Meedoen aan een toernooi

Ben jij een echte winnaar? Test het uit door mee te doen aan verschillende toernooien en win prijzen. Let op, meedoen aan een toernooi kan enkel door je vooraf op te geven. Het kan zijn dat je hier extra inschrijfgeld voor moet betalen.
* EK Escape Room The Game
* NK De Verdwenen Ruïnes van Arnak
* NK Oriflamme

Speelgoed van het Jaar

De Speelgoed van het Jaar verkiezing heeft zijn eigen stand op de beurs. Naast dat je de winnaars in hun eigen stands vindt, kun je ze allemaal bekijken op één plek. De winnaars van de vakjury zijn nu al bekend, de winnaars van de publieksjury worden een week voor het Spellenspektakel op 2 november bekend gemaakt.

Oude spellen een tweede kans

spellenspektakel, tweedehands, spellen, bordspel

In de Bring ‘n Buy Stand kun je ’s ochtends jouw oude spellen langsbrengen die, terwijl jij over de beurs rondloopt, verkocht worden. Aan het einde van de dag kun je vervolgens komen kijken welke spellen verkocht zijn en krijg je de winst terug. Spellen die niet verkocht zijn krijg je weer mee naar huis. Een klein percentage van wat je verkoopt wordt gedoneerd aan Right to Play.

Doe je niet mee aan deze actie, dan kun je alsnog naar huis gaan met oude spellen. Zoek tussen de schappen naar verborgen pareltjes of die ene editie van een spel die je altijd al wilde hebben. Je zult maar net mazzel hebben dat een ander deze ingeleverd heeft. Voor de fanaat is het vooraf wel bedenken dat er kleine beschadigingen aan de doos kunnen zitten. Echt tweedehands dus.

Spellen spelen voor het hele gezin

Voor elke leeftijd een spel

Spelletjes spelen is voor iedereen in het gezin leuk. Op het Spellenspektakel vind je spelletjes die geschikt zijn voor jong en oud. Of het nu een puzzelspel is voor de beginnende speler tot uitgebreide bordspellen die wel wat speelervaring vereisen.

Gratis kinderopvang

Op het kinderplein vind je spelletjes voor kinderen vanaf 4 jaar die ze samen met professionele begeleiders kunnen spelen terwijl de ouders verderop op de beurs spellen spelen voor volwassenen. Een klein Spellenspektakel voor de jonge bezoekers! Bij kinderen onder de vier jaar kan het zijn dat u wordt gevraagd zelf op het Kinderplein aanwezig te blijven. Voor hele jonge kinderen hebben we verzorgingsmaterialen, speelgoed en verschoonmogelijkheden aanwezig.

spellenspektakel, spelletje spelen, bordspel

Terugblik op Spellenspektakel 2019

Lees ook het bijhorende verslag Spellenspektakel 2019.

Waar, wanneer, tijden en prijzen Spellenspektakel 2021

Datums Spellenspektakel 2021

Zaterdag 6 november: 10:00 – 18:00
Zondag 7 november: 10:00 – 18:00

Locatie Spellenspektakel 2021

Het Spellenspektakel vindt plaats in:
Jaarbeurs
Jaarbeursplein,
3521 AL Utrecht
Route: Jaarbeurs op Google Maps

Prijzen toegangskaartjes Spellenspektakel 2021

TicketsoortPrijs
Dagkaart volwassenen€14,00
Dagkaart kind (4 t/m 12 jaar)€4,00
Gezin (2 volwassenen en 3 kinderen)€28,00
Passe-partout 2 dagen volwassenen€24,00
Passe-partout 2 dagen kinderen€7,00

Toegangskaartjes Spellenspektakel 2021 kopen

Koop je kaartjes via het ticketsysteem van Spellenspektakel. Let op, er komen reserveringskosten bovenop de ticketprijzen.

Via Spoordeelwinkel.nl zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te kopen.

Coronamaatregelen Spellenspektakel 2021

Op het Spellenspektakel gelden de coronamaatregelen die de overheid heeft opgelegd. Voor evenementen geldt dat er gewerkt wordt met een coronatoegangsbewijs. Dit betekent een vaccinactie, negatieve test of herstelbewijs verplicht.

spellenspektakel, logo

Aftermovie

Inmiddels is het Spellenspektakel 2021 afgelopen, maar we kunnen nagenieten. Papa’s wereld maakte op zaterdag een videoverslag. De aftermovie kun je hier vinden.


Deze blog is opgebouwd uit teksten van Spellenspektakel, het persbericht en eigen tekst.
Afbeeldingen zijn copyright van Spellenspektakel.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *