Spannende stuntshow met ridders in Avonturenpark Hellendoorn

hellendoorn_aankondigingRidders en draken, wij zijn er helemaal gek op. We gaan naar fantasy-evenementen en hebben mooie kostuums thuis liggen. De kids gaan elkaar te lijf met zwaarden en ’s avonds drink ik geregeld een glaasje mede. Mijn andere hobby is pretparken bezoeken. Sinds we kinderen hebben, is dat wel op een lager pitje komen te staan. Daar gaan we verandering in brengen, want Attractiepark Hellendoorn combineert deze twee werelden in een gloednieuwe stuntshow.

High Dive Stuntshow

Stuntshows zijn altijd gaaf om te zien, maar Avonturenpark Hellendoorn maakt er dit jaar weer een spektakel van. Van 7 juli tot en met 2 september 2018 is de spectaculaire zomershow ‘De Drakenridders’ te zien in het openlucht theater. Internationale atleten duiken van enorme hoogtes in een speciaal aangelegd waterbassin. Wedden dat je met deze gewaagde stunts op het puntje van je stoel gaat zitten?
Het thema van deze show hangt samen met de vorig jaar geopende attractie ‘Het DrakenNest’ waar de gewetenloze draak Hellendra regeert. In het verhaal dat rondom de sprongen is geschreven strijden dappere ridders met gevaarlijke draken. De show is leuk om te bekijken voor hele familie en wordt in de zomer meerdere malen per dag uitgevoerd.

Herinneringen ophalen

30-09-2007 was de laatste keer dat ik Hellendoorn bezocht. Destijds deed ik dat samen met een vriend van me waarmee ik een Eftelingliefhebbers website runde. Doordat we als volwassenen onder elkaar waren, konden we kiezen waar we in wilden zonder rekening te houden met kinderen. We deden de achtbanen Donderstenen, Rioolrat en Tornado voor onze coasterlist. Naast het wilde spul gingen we ook in wat familieattracties voor de afwisseling. We besloten ook een show mee te pakken in het Gouden Theater Paleis. Best raar zou je zeggen, twee jongens van ergens achter in de twintig die zonder kinderen een familieshow bezoeken. Maar ja, als je pretparkliefhebber bent, dan bekijk je graag alle facetten van een park. De show ging over een kok en een beetje zigeunerachtige dame die van alles beleefden binnen een gebouw. Waar ik eerst dacht dat het enorm suf zou gaan worden, zat ik later bijna in mijn broek te pissen van het lachen. Wat een timing en vindingrijkheid. Heerlijk inspelen op het publiek. Enorm knappe prestatie hoe ze met z’n tweeën de hele zaal plat wisten te spelen. Tijdens het lopen naar de auto ontdekten we dat er ook een high dive stuntshow was, enkel hadden we die gemist.

Lees ook: Achtbanenlijst

Nieuwe herinneringen maken

Aangezien het zo lang geleden is dat ik dit park bezocht heb, zal er al veel mijn geheugen uit zijn of verwar ik dingen met andere parken. Tijd dus voor een nieuw bezoek. Deze keer niet met die vriend, maar samen met Liam en mijn vader. Om er een echt mannenbezoek van te maken, gaat mijn testteam van Lego Discovery Center Oberhausen ook mee. Heeft Liam meteen een vriendje om dingen samen mee te durven. We gaan in het laatste weekend van de zomervakantie, dus we hebben nog iets om naar uit te kijken. Weer een keer terug in de achtbaan en kijken wat Liam ervan durft (en mag). Lekker frietjes eten en daarna ronddraaien in een attractie, maar vooral die stuntshow met draken en ridders bekijken. We hebben er nu al zin in.

Ga jij ook draken kijken?

Kun jij niet zo lang wachten op mijn review? Breng dan snel zelf een bezoek en vertel mij al wat je ervan vond.
Meer informatie over Avonturenpark Hellendoorn? Kijk dan eens rond op hun website.

 

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *