(winnen) SodaStream, zelf bruisend water maken

sodastream

Drink jij veel water? Haal je daarvoor de flessen met bruiswater uit de supermarkt? Dan is er een goede manier om te besparen op het aantal flessen wat bij het afval terecht komt. Je bepaalt meteen zelf hoeveel bruis er in je water zit. Met een SodaStream apparaat maak je thuis makkelijk jouw eigen water met bubbels. Kortgeleden bracht SodaStream maar liefst drie nieuwe bruiswatertoestellen op de markt. In deze blog vertel ik je waarom ik ze graag gebruik, welke nieuwe versies er zijn en maak jij kans op een SodaStream Spirit Black.

Van cola naar bruiswater

Koffie, thee en melk was het enige dat ik dronk nadat ik de flessen cola uit het huis verbannen had. De pakken melk waren niet aan te slepen. Bij de koelkast trok ik het pak open en nam flinke slokken nog voordat het pak bij mijn glas was. Al snel stond ik dagelijks stijf van de koffie, maar wel zonder suiker. Ik wist dat ik water meer aan mijn rijtje van dagelijkse drankjes moest toevoegen. Maar ja, wat doe je als je gewoon water eigenlijk niet zo lekker vindt en flessen water uit de supermarkt zoveel afval geven? Ik pikte het verjaardagscadeautje van mijn vrouw half in. Al snel ging het gebruik van de koolzuurcilinders van de SodaStream in ons huis omhoog. Inmiddels drink ik dagelijks minimaal één fles bruiswater leeg en regelmatig is dat een stuk meer.

SodaStream op de Blogboot

In september voer ik mee met de Blogboot. Een bloggersevenement georganiseerd door Marguerita waarin je over de Amsterdamse grachten vaart terwijl een aantal merken zich aan je presenteren. Eén van de merken tijdens de vaart waar ik bij was, was SodaStream. Een leuke nadere kennismaking met alvast de eerste informatie over nieuwe modellen die nog uit moesten komen. Als relatiegeschenk kregen we hun klassieke model Spirit Black mee naar huis om er daar verder mee te gaan testen. Wij zijn echter al voorzien van een exemplaar en kregen afgelopen week een model uit de nieuwe collectie. Dus ga ik iets speciaals doen met mijn op de Blogboot gekregen SodaStream. Daarover later meer in deze blog.

Wat is een SodaStream?

Voor degene die SodaStream nog niet kent, het is een bruiswatertoestel waarmee je met een druk op de knop in een paar tellen heerlijk bubbelwater hebt. De ‘machine’ bestaat uit een kunststof omhulsel dat ruimte biedt aan een koolzuurcilinder. Deze draai je simpelweg vast en daarna kan de bubbelpret beginnen. De speciale SodaStream flessen vul je tot het streepje met water en klik je daarna vast. Met een druk op de knop bepaal je zelf hoeveel koolzuur je aan het water toevoegt. Des te vaker en langer je de knop inhoud, des te meer koolzuur het water laat bruisen. Je kunt het water dus naar eigen smaak laten bubbelen.

Een nieuwe gascilinder aanschaffen

Duizenden plastic wegwerpflessen worden vervangen door één herbruikbare SodaStream-fles. Maar de bubbels zijn niet eindeloos. De koolzuurgascilinder raakt na circa 60 liter bruiswater (afhankelijk van de gasvolume die je aan een liter toevoegt) op. Gelukkig kun je makkelijk een nieuwe gascilinder aanschaffen via Bol.com, Coolblue, MediaMarkt, HEMA en SodaStreamStore.nl Met het omruilsysteem bespaar je ook nog eens op de borg.

Een nieuwe generatie SodaStream bruiswatertoestellen

De Spirit heeft maar liefst drie opvolgers gekregen die elk voor nog meer gebruikersgemak gaan en er ook nog eens heel mooi uitzien. ART, DUO en Terra zijn de namen van de drie nieuwste modellen SodaStream. Een van de innovaties die gemaakt zijn is het revolutionaire Cylinder Quick Connect-systeem (CQC). Hierbij zijn nieuwe roze koolzuurcilinders ontwikkelt die je niet meer hoeft in te draaien, maar met een klik vast te maken zijn. De flessen met blauw etiket zijn in de nieuwe modellen niet bruikbaar. Ook de CQC-flessen schaf je onder andere bij SodaStreamStore.nl aan.

 • SodaStream ART: het eerste toestel met een hendel in plaats van een drukknop. Heeft een mooie retrostijl.
 • SodaStream DUO: geschikt voor zowel glazen als plastic herbruikbare SodaStream-flessen
 • SodaStream Terra: de opvolger van het best verkochte toestel Spirit, staat voor gebruikscomfort.
sodastream
V.l.n.r. ART, DUO, TERRA

Maak kans op een SodaStream Spirit Black

Wil jij net als ik besparen op een heleboel lege flessen en ondertussen een stuk gezonder drinken? Ik geef een SodaStream Spirit Black weg, nieuw in de doos. Drie SodaStreams in één gezin is wel een beetje teveel van het goede, dus ik deel er graag eentje, met toestemming van SodaStream, met een gelukkige winnaar.

Kans maken op zo’n fantastische bubbelmaker? Dit is wat je moet doen:

 • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet en waarom je deze prijs graag wilt winnen.
  Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting.
 • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
 • Deelnemen kan tot zondag 19 december 2021 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
 • Bij deelname ga je akkoord dat wij jouw naam en adresgegevens ontvangen voor verzending van je gewonnen prijs.
  Bij deze winactie wordt jouw prijs verzonden door Papa’s wereld.

Let op: Het kan zijn dat jouw reactie niet direct live staat en goedgekeurd moet worden. Aangezien wij niet 24uur per dag in het systeem zitten, kan het even duren voordat je deelname publiekelijk zichtbaar is.

Winnaar

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaar.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Oeh… dat lijkt me een fantastische prijs! Er gaan hier zoveel flessen Spa rood doorheen per week, dat een sodastream de ideale oplossing zou zijn! Extra duurzaam, want dan hoef ik de boodschappen niet meer met de auto te doen omdat er geen zware flessen meer mee naar huis hoeven… twee vliegen in één klap!

 • Ik zou het graag voor m’n man winnen. Hij roept elke keer weer dat hij ‘m wil kopen maar het komt er niet van. Dat gezeul met de flessen ben ik eigenlijk wel beu. Dus stiekem wil ik ‘m ook graag winnen 😉

 • Dit is wel echt eentje van mijn wishlist hoor! Minder afval, gemakkelijk en zo’n zwarte versie past helemaal in mijn keuken dus is ook nog gewoon een mooie eyecatcher 😉 Ik merk dat steeds meer vrienden kiezen voor een glaasje water wanneer ze langskomen, een verantwoorde keuze! Dit leuk ik dan vaak op met een citroentje/limoentje/beetje munt etc en in een mooi glas. Maaaar wat nou echt top zou zijn, is als ik ook nog bruisend water zou kunnen aanbieden. Dan is het feest compleet (en ben ik zelf ook in mijn nopjes met elke dag lekker bruisend water). Dus ik doe héél graag mee! 🙂

 • Toevallig hadden we het er net over, zou leuk zijn! Bruisend water kun je niet alleen gebruiken om te drinken, maar ook om bakproducten luchtiger te maken. Daarnaast is onze zoon gek op bubbels in het weekend en hoe cool is het om het dan zelf te maken🤗

 • Maandag krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis Een prachtig huis waar we in veel opzichten rekening houden met klimaat. Panelen, gasloos, warmtepomp, goed geïsoleerd etc. Zo’n sodastream zal niet misstaan in de keuken en helpt om de groei van plasticberg te verminderen. Ik maak dus graag kans!

 • Wij zouden ook graag willen ervaren. Of de soda stream wat voor ons gezin is. Als de lucht in de bubbels niet gratis is dan winnen we misschien het apparaat wel gratis 🤣

 • Geweldig! Ik doe supergraag mee. Ik kijk nu al uit naar een heerlijk bruiswatertje tijdens het avondeten. Heel veel beter dan die liters cola die er hier doorheen vliegen. Niet alleen voor de kilo’s, de suikerinname en de tandarts, maar ook al dat gesleep met de lege flessen.

 • Ik doe mee! Ik ben zelf niet zo van de frisdrankjes, maar ik wil wel graag iets in huis hebben voor eventuele visite. Dit apparaat lijkt me ideaal.

 • Ik wil heel graag een sodastream winnen, omdat ik veel bruiswater drink, maar wel om het milieu geef! Ik heb daarnaast in mijn toekomstige huisje maar beperkte ruimte om flessen te bewaren en door gewrichtsproblemen kan ik ook niet goed met zware flessen sjouwen. Een Sodastream zou voor mij echt de oplossing zijn!

 • Wooooow dat is een leuke actie om de plastic flessen in de winkel te laten staan! Ik ben voor! En dit zou een geweldige manier zijn om de soda stream te proberen! Ik drink heel erg graag bruis water dus dat zou heel erg goed van pas komen! Ik ga duimen!

 • In het kader van fitter worden, de sportschool opgezocht, een air up fles gekocht. Maar daarin mis ik wel nog lekker bruisend water, of met een smaakje. Ook in het kader van het milieu is dit natuurlijk een goede om mee te doen. Ik heb al vaker gekeken bij een soda stream, maar toch houd iets me tegen. Daarom zou dit een goed moment zijn om hem te winnen 😬

 • Sinds wij veel thuiswerken mis ik wel de bubbles in mijn water die ik op kantoor kon drinken. Mijn partner en ik zijn er beiden dol op. Ik waag daarom heel graag een kans.

 • Hier staat hij hoog op het wensen lijstje🥰.hij was leuk geprijsd bij albertheijn dacht hem te bestellen is hij uit mijn mandje en onvindbaar op de site..hier zijn we met 7 in huis.
  ze zijn gek op ice tea dr gaar hier in ander halve week zo’n 60 liter als het niet meer is door heen vriendjes en vriendinnetjes van de oudsten komen ook in het weekend over de vloer .tja dan gaat het hard.het is leuk omdat je meerdere smaken hebt weinig plek in neemt en snel klaar is
  Ook ideaal met verjaardagen en feestdagen

 • Ik doe echt heel graag mee. Wij zijn ook gestopt met het drinken van frisdrank. Alleen nog bubbel water uit de supermarkt. Dit zou toch zover schelen om te sjouwen met die flessen tijdens het boodschappen doen. En nog eens beter voor het milieu.

 • Ik doe graag mee. Wij vinden water met bubbels heerlijk en dat je nu je eigen limonade kan maken dan wordt het zeker een feestje met het gezin in de keuken🥳😉😂

 • Wij drinken hier thuis allemaal graag bruiswater, maar niet elke dag. Ik heb gemerkt dat grote flessen van 1,5l die ik koop vaak niet volledig uitgedronken worden, wat weer zorgt voor verspilling en natuurlijk veel afval. Dit zou wel een goede compromis zijn, gewoon bruiswater maken wanneer je het wil/nodig hebt. Ik doe dan ook graag mee.

 • Die wil ik wel winnen! Hier ook ontzettend veel plastic flessen. Ik drink thee en bruiswater. Hoe zit het trouwens met de milieu belasting van de cilinders?

 • Wauw! Deze lijkt me echt geweldig. Ik doe heel graag mee omdat ik echt meer moet drinken. En dan vooral meer water en minder frisdrank. Dit lijkt me een geweldig alternatief voor wat ik moet minderen en een goed hulpmiddel voor wat ik meer zou moeten doen!

 • Er gaat bij ons elke week 9 liter sowieso bruisend water doorheen , naast t tillen van de flessen en het statiegeld, heb ik elke week hier kosten aan , niks fijners om dit geld weg te kunnen sparen , nooit meer te hoeven slepen met flessen water en niet meer het voorschieten van het statiegeld en terug brengen ,
  Lijkt mij een top apparaat om in huis te hebben en ook nog in mijn lievelingskleur zwart , het kan niet op voor kerst !!!!!!

 • Het is uiteraard voor iedereen goed om voldoende water te drinken. Ik heb maar 1 nier en het is voor mij extra belangrijk om hier goed oo te letten. Maak daarom graag kans! Ik zou er heel veel gebruik van gaan maken!

 • Okee deze wil ik wel graag hebben. Jaren (decennia 😱) geleden was ik als kind al gefascineerd door de demonstraties in de MediaMarkt waarin ze zelf cola maakten. Inmiddels heb ik een lichte verslaving aan bubbelwater, en een aanrecht waar ie prima op zou staan.

 • Wat kijkt mij dit handig. Mijn oudste zoon drinkt steeds meer frisdrank dus het is op mijn fiets haast niet aan te slepen. Dit zou ontzettend gaaf zijn!!!

 • Ik doe graag mee. Mijn partner drinkt veel cola dus wanneer hij inderdaad overgaat van cola naar bruiswater zou dat een stuk gezonder zijn. En ook zeer goed voor het milieu.

 • Ik ben aan het bloggen en ik wil mij bezig houden met mijn gezondheid. Omdat water gezond is, wil ik graag meedoen. Goed dat je meer water bent gaan drinken! Handig dat je kan bepalen hoeveel koolzuur je toevoegt aan het water, en dat er herbruikbare flessen zijn. Het merk spirit kende ik nog niet! Interessant er meer toestellen zijn! Wat het beste bij mij zou passen weet ik eigenlijk niet.

 • Ik zou graag meedoen, omdat mijn neefjes en nichtje niet zo veel suiker mogen, maar wel van ‘prik’ houden. Dus soms geven we bruiswater met een klein beetje citroen of slimpie. Dit zou heel fijn zijn. Ook voor mezelf, omdat ik prikkelbaar darm syndroom heb en niet alles kan hebben wat de flessen in de supermarkt bevatten. En ik hoop een beetje de coole tante te zijn als ze bij mij toch ‘prik’ zelf kunnen maken haha

 • Deze past qua kleur prima in onze keuken en voor het gemak is dit ook geweldig! Scheelt flessen frisdrank slepen naar huis en er gaan er op dit moment heel wat per week doorheen.

 • Ik ben vooral geprikkeld door het feit dat je de hoeveelheid koolzuur kunt doseren. Daar word ik blij van! Hiermee gaat er een deur open voor mij. De kant en klare flessen bevatten voor mij te veel koolzuur, maar nu kan ik tóch aan de bubbels!!

 • Mijn goede voornemen voor 2022 is besparen op afval. Met minder flessen in de afvalbak en heerlijke bubbels op de koop toe, is dit een mooi begin!

 • Ik doe erg graag mee voor mijn man Gijs, erg handig voor het thuiswerken, waag graag een kans 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 • Ik doe graag mee! Ik heb de Sodastream altijd al willen hebben, maar het is er nooit van gekomen om hem aan te schaffen. Het lijkt me een leuke manier om gezonde drankjes te maken.

 • Als verpleegkundige heb ik in deze hectische tijd wel wat anders te doen dan met flessen frisdrank rond sjouwen…..
  Zo’n fantastische bubbelmaker lijkt me dus ideaal.
  En ook nog eens goed voor het milieu.
  Ik loot dus heel graag mee.

 • Ik doe graag mee! Er gaan hier nogal wat flessen frisdrank door. Ik ben op de gezonde tour en ik denk dat ik hiermee de rest ook wel iets meer mee krijg

 • Dol op bruis met citroen en munt. Maar ik weet ook dat je met zo’n sodastream veel meer kunt. Dus ik zou wel willen experimenteren. En zo andere drankjes maken leren. Vinden mijn meiden vast te gek. Want in alleen citroen water hebben de kleintjes weinig trek. Dus ja ik wil graag zo’n te gek apparaat. Dus als het even kan of gaat…. Kies ons uit voor dit kado. De groeten van Jo

 • Wat een leuke winactie. Ik zou dit wel heel graag willen winnen voor bij ons op kantoor. Wij vinden bruiswater allemaal wel lekker en daarom waag ik graag een kans. En je kan er nog meer mee! Ideaal.

 • Heel graag voor ons gezin. Wij houden wel van prik drankjes en water. En na het lezen van deze blog toch wel extra enthousiast geworden over de Sodastream!

 • Mijn zusje heeft er eentje en is enthousiast. Het lijkt mij ook wel wat, en besparen op flessen is natuurlijk mooi meegenomen. Ik pak deze kans met beide handen aan!

 • Zoveel over gelezen, zoveel over gehoord,… en ik denk dat het echt wel een uitkomst voor ons zal zijn! Nieuwsgierig naar de smaak en ontzettend fijn dat het koolzuurgehalte kan worden ingesteld, omdat een teveel aan bubbels mij vaak misselijk maakt!

 • Wauw een geweldige winactie, ik doe heel graag mee voor mezelf. Ik ben nu al meer als een jaar gezonder gaan.leven . Ik drink nu heel veel water . Ik heb mijn 2 verslavingen overwonnen en daar ben ik trots op. Ik heb nu een nieuwe woning gekregen waar ik en mijn babygirl Alisha opnieuw gaan beginnen.

 • Yes yes yes ik doe graag mee. Het staat al zo lang op mijn verlanglijstje, niet alleen maar voor mij maar voor mijn hele gezin. Fingers crossed

 • Praktische review om te lezen. Geeft mij meer inzicht als ‘leek’ zijnde van de Sodastream. Mijn lief heeft het er al vaker over, wat ik eigenlijk altijd wegwuif. Maar ben nu stiekem toch enthousiast geworden. Mooie verrassing voor de kerstdagen!