Hoe maak je simpel en snel het perfecte geboortekaartje voor jouw kleintje?

geboortekaartje ontwerpen, kaartendienst

Het maken van een geboortekaartje is een leuke en spannende taak voor nieuwe ouders. Het is de perfecte manier om vrienden en familie te laten weten dat jouw kleintje is geboren en om de naam en geboortedatum te delen. Maar hoe maak je het perfecte geboortekaartje? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen.

Geboortekaartje samenstellen bij een kaartendienst

Ben je zelf geen grafisch vormgever of heb je niet een goede vriend die mooie en unieke ontwerpen kan maken voor een geboortekaartje, dan is er een makkelijke manier om aan de slag te gaan met geboortekaartjes maken. Op internet zijn er verschillende kaartendiensten zoals Kaartje2go te vinden waarbij je in slechts vier stappen een professioneel geboortekaartje in elkaar zet. Met het doorlopen van verschillende ontwerpfases maak je jouw eigen unieke kaartje waarbij je gebruik kunt maken van bestaande afbeeldingen of met eigen beeldmateriaal. Voor de voorbeeldkaarten in dit artikel is gebruik gemaakt van de diensten van Kaartje2go. Aangezien onze kinderen al een tijdje op deze wereld rondlopen, heb ik fictieve geboortekaartjes gemaakt en meteen eentje voor onze hond die er nooit een gehad heeft (arm beest).

Geboortekaartjes en andere mogelijkheden

kaartenservice, geboortekaartjes, voorbeeldkaarten

Op sites waar je kaartjes kunt ontwerpen en versturen vind je vaak meerdere thema’s. Naast geboortekaartjes vind je meestal ook mogelijkheden om verjaardagskaarten, uitnodigingen voor kinderfeestjes of felicitatiekaarten voor bruiloften te maken. Om een geboortekaartje te ontwerpen zit je natuurlijk in de categorie ‘Geboortekaartjes’ helemaal goed.

Kies een thema voor jullie geboortekaartje

Het kiezen van een thema voor je geboortekaartje kan erg leuk zijn. Het kan ook helpen om je te concentreren op het soort kaart dat je wilt maken. Er zijn zoveel thema’s om uit te kiezen, van traditionele roze of blauwe kleuren tot meer moderne ontwerpen met foto’s of illustraties. Kies een thema dat past bij de stijl van je gezin en waar je gelukkig van wordt. Zijn jullie meer van de hippe geboortekaartjes of ga je voor een klassieke stijl?

Kies een basisontwerp voor het geboortekaartje

Als je eenmaal een thema hebt gekozen, kun je beginnen met het zoeken naar het perfecte ontwerp. Bekijk de verschillende opties die al klaar staan op de ontwerpsite en kies die ene dat het beste bij je past. Het leuke van een basisontwerp is dat je lekker kunt experimenteren met alle losse elementen die in het kaartje verwerkt zitten. Misschien vind je de afbeelding wel leuk, maar de kleur van de achtergrond niet. Met een muisklik is dat zo veranderd. Dat geldt ook voor de afbeelding zelf, misschien moet het olifantje toch een klein jongetje worden?

kaartje voor geboorte baby, aanpassen tekst in ontwerp

Kies de tekst voor op en in het kaartje.

Het kiezen van de juiste tekst voor je geboortekaartje kan lastig zijn. Probeer de tekst kort en bondig te houden, maar zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie vermeldt, zoals de naam, geboortedatum, het gewicht en de lengte van je baby en niet te vergeten: de ouders. In de basisontwerpen voor de geboortekaartjes zijn vaak al plekken ingericht voor bovenstaande informatie. Door op het tekstvakje te klikken pas je de informatie aan zodat het bij jullie past.

Een foto toevoegen aan je geboortekaartje

Een foto van je baby kan een geweldige toevoeging zijn aan het geboortekaartje. Het kan helpen om een persoonlijke touch toe te voegen aan het ontwerp en het maakt het extra bijzonder voor vrienden en familie om de nieuwe baby te zien. Kies een foto die je leuk vindt en die past bij het ontwerp van je kaartje. Past de foto niet bij het ontwerp op de voorkant, dan kun je er ook voor kiezen om aan de binnenkant een foto te plaatsen in een leuk kader.

Kies de envelop die past bij je geboortekaartje

Het kiezen van de envelop voor je geboortekaartje is ook belangrijk. Je wilt ervoor zorgen dat de envelop past bij het ontwerp van je kaartje en dat hij groot genoeg is om je kaartje veilig te verzenden. Bij elk voorbereid ontwerp heeft Kaartje2go standaard een passende witte envelop klaar staan zodra je het kaartje gaat afronden. Om het kaartje nog persoonlijker te maken worden er enveloppen aangeboden in verschillende kleuren en maten.

Wees creatief tijdens het ontwerpen

Het maken van een geboortekaartje is een leuke manier om creatief te zijn. Er zijn geen regels als het gaat om het ontwerpen van je kaartje, dus wees creatief en experimenteer met verschillende ontwerpen en kleuren. Het belangrijkste is dat je kaartje bij je gezin past en dat je er blij mee bent. Lukt het niet in één keer om tot het perfecte kaartje te komen, dan sla je jouw ontwerp op en ga je er op een later moment weer mee verder. Ik kan me voorstellen dat bij zoveel keuzes je hoofd vol kan raken door keuzestress.

Gratis proefdruk van je geboortekaartje

Zodra je een kaartje ontworpen hebt, is het handig om eerst een gratis proefdruk naar jezelf te verzenden. Je krijgt het kaartje dan echt in handen en kunt dan bepalen of je echt tevreden bent met het ontwerp. Kleuren op je beeldscherm kunnen door je instellingen soms heel anders uitkomen dan de gedrukte versies ervan. Ben je tevreden over het resultaat, dan kun je de definitieve bestelling maken. Toch nog even snel een aanpassing maken omdat je eindelijk de geboortedatum weet, dan kan dat ook nog voordat je de echte kaartjes laat versturen. Extra leuk, bij Kaartje2go is het eerste echte kaartje dat je verzend gratis.

Bestel geboortekaartjes op tijd

Als je eenmaal klaar bent met het ontwerpen van je geboortekaartje, is het belangrijk om op tijd te bestellen. Je wilt ervoor zorgen dat je kaartjes op tijd aankomen bij je vrienden en familie. Kaartje2go heeft als policy ‘voor 20:00 uur ’s avonds bestelt is dezelfde dag nog op de post’. Tijdens het maken van de geboortekaartjes van dit artikel werd de bestelling na 20:00 uur gedaan. De kaartjes werden de volgende dag al netjes aangemeld in mijn mail als zijnde verzonden. Het was echter PostNL die vertragingen had waardoor de kaartjes enkele dagen later pas in de brievenbus landden.

geboortekaartje puppy

Vergeet niet om te genieten

Het maken van een geboortekaartje kan soms stressvol zijn, maar vergeet niet om te genieten van het proces. Het is een speciale tijd voor jou en je gezin en het is een geweldige manier om je nieuwe kleintje aan de wereld te laten zien. Geniet van het maken van je kaartje en deel het met trots met je vrienden en familie.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *