Sneakers voor heren, van sportschoen tot kantoormode

sneakers in verschillende modellen en stijlen

Sneakers zijn toch wel de schoenen die het allerlekkerst zitten. Toch mannen? Dus waarom zou je ze niet gewoon elke dag dragen? De schoen die ooit begonnen is als sportschoen heeft inmiddels een ruim assortiment waardoor je ze zowel op het trainingsveld als onder een maatpak kunt dragen. Of je nu ontzettend sportief bent of gewoon een goed passende schoen wilt dragen, met heren sneakers zit je altijd goed. Ik durf te wedden dat ook jij een aantal paar in je herengarderobe hebt staan.

Sneakers, schoenen voor dagelijks gebruik

Onder elke outfit die je draagt is een goede sneaker te vinden die je stijl helemaal afmaakt. Of je nu loopt in een sportief trainingspak, je casual outfit of in een pak dat geschikt is voor kantoor, door de verschillende modellen heren sneakers is er altijd de juiste schoen te vinden. Met extra luchtkussentjes voor een betere vering of een lekkere instapper zonder veter, geen enkele sneaker is hetzelfde. Net zoals kleding constant veranderd qua mode, veranderen ook de heren sneakers trends per seizoen om bij de verschillende stijlen te blijven passen.

Basic sneakers voor op kantoor

Geen liefhebber van knellende leren schoenen? Geen nood, om netjes over te komen op kantoor is het helemaal niet nodig om dure designer schoenen aan te schaffen. Er zijn genoeg merken sneakers die een uitgebreide collectie hebben waarin ook wat chiquere modellen te vinden zijn met een neutralere kleur. Voordat je sneakers aantrekt naar kantoor is het wel slim om even te kijken wat de bedrijfscultuur is en of je eventueel moet voldoen aan bepaalde dresscode. In ieder geval kies je niet onder je zwarte maatpak een knalrode sportschoen omdat dit teveel in contrast is. Er zijn genoeg sneaker te vinden in kleuren als donkerblauw, zwart, wit, grijs of beige. Deze kleuren zijn standaard goed te combineren met elke outfit die je draagt.

casual sneakers, herenschoenen, streetwear

Gympen voor elke dag

Je hoeft niet meteen heel erg sportief te zijn om sneakers te dragen. Nee mannen, simpele gympen kun je dagelijks dragen. Een sneaker met een basiskleur zou eigenlijk in elke kledingkast van de man moeten staan. Je kunt ze immers combineren met heel wat verschillende stijlen kleding. Het leuke is echter dat je in je vrije tijd veel vrijer om kan gaan met mode, en dus ook met je schoenen. Heren sneakers zijn er niet enkel in een saaie kleur, maar kun je in elke print krijgen die je maar kunt bedenken. Van strepen die matchen met je houthakkersblouse tot skulls die bij jouw heavy metal look passen. Gympen zijn dus de enige echte streetwear die zich als aan kameleon kan aanpassen aan jouw stijl.

De perfecte sportschoen

sportieve sneakers

En toch blijven sneakers altijd de reputatie houden van sportschoenen. Logisch, want daar zijn zo ook helemaal voor bedoeld. In de sportwereld wordt er veel geld gestoken in het ontwikkelen van dé perfecte sportschoen waardoor sportieve prestaties nog hoger worden. Wat extra vering in de zool, een goede laag lucht om op ‘wolken te lopen’ en klappen op te vangen als je na een sprong neer komt. De perfecte sluitende fit zodat je schoen niet ineens aan de andere kant van het veld ligt. Sportieve sneakers werden helemaal populair nadat sporthelden hun naam eraan gingen verbinden. Zoals basketballer Michael ‘Air’ Jordan die zijn naam wist te verbinden aan Nike. Sportieve sneakers mogen lekker opvallen en hebben dan ook vaak felle kleuren met te gekke prints. Met een originele print kun je als sporter jezelf nog een beetje onderscheiden tussen je teamgenoten die allemaal hetzelfde tenue dragen.

De sneaker als verzamelobject

Naast het dragen van sneakers, worden ze ook veel verzameld. Doordat de meeste merken meerdere sneakers per jaar uitbrengen, waaronder ook exclusieve edities, is deze herenschoen een echt verzamelobject geworden. Wanden vol gekleurde schoenen in allerlei prints en modellen vormen een gave collectie. Veel van deze sneakercollecties bestaan uit slechts één merk omdat verzamelaars meestal erg merktrouw zijn. In veilingen kunnen specials edition sneakers flink wat opleveren. Een sneakerverzameling is geen goedkope hobby, maar kan uiteindelijk wel een leuke spaarpot zijn voor je oude dag.

Gepersonaliseerde sneakers met speciale art

Kun je in de winkel niet de sneaker vinden die helemaal jouw smaak is? Geen nood, want er zijn heel wat kunstenaars die hun kunst op sneakers maken. Deze sneakers zijn, doordat ze handbeschilderd zijn, echt one of a kind. Het leuke is dat je deze sneakers kunt bestellen met een afbeelding naar keuze, dan worden ze echt speciaal voor jou gemaakt. Dan weet je pas echt zeker dat jij de enige bent met deze schoenen. Voor deze vorm van kunst worden vaak gympen gebruikt met een basiskleur, al zijn er genoeg kunstenaars die de uitdaging aangaan met een wat rijker gedecoreerde sneaker in verband met het model. Deze schoenen worden dan zodanig gestript dat er makkelijk een basislaag textielverf op geverfd kan worden om daarna de uiteindelijke sneakerkunst te schilderen.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *