Slim boodschappen doen doe je zo!

slim boodschappen doen, tijd en geld besparen

Wie regelmatig boodschappen doet, weet dat het je best wat tijd kost. Het maakt niet uit hoeveel je koopt: volgende week moet je weer. Tijd om van boodschappen doen een activiteit te maken die je zo slim mogelijk uitgevoerd! Ik geef je vier handige tips om zo efficiënt mogelijk boodschappen te doen.

Voorbereiding is alles

Zeker als je niet dagelijks boodschappen doet, is het maken van een lijstje een must. Heb je een vaste routing in je favoriete supermarkt? Probeer dan het lijstje thuis al op volgorde te maken. Dat scheelt je echt tijd! En mocht je van aanbiedingen houden, bekijk dan thuis alvast wat er bij jouw supermarkt in de aanbieding is. Zo koop je minder impulsief dingen die je niet nodig hebt.

Bulk online

Ga je vaak op de fiets of met de bus boodschappen doen, dan heb je slechts een beperkte hoeveelheid boodschappen die je per keer kunt meenemen. Grote verpakkingen zoals luiers nemen meteen veel ruimte in en beperken het aantal boodschappen dat je in één keer kan meenemen. Je kan er daarom aan gaan denken om grote dingen online te bestellen en meteen in een grotere hoeveelheid zodat je de verzendkosten beperkt. Ook luiers kopen kan online en met een bulk tegelijk. Hoef je daar voorlopig niet meer aan te denken en zo heb je een flinke voorraad in huis.

Aansluiten

Heb jij ook zo’n hekel aan lange rijen in de supermarkt? Denk er dan eens over om op een ander tijdstip boodschappen te doen. Vraag aan het personeel wat de rustige uren zijn, bijvoorbeeld. Tegen sluitingstijd schijnt het nooit zo druk te zijn. Grote kans dat je dan zo aan kunt schuiven, bij de kassa of het scansysteem.

Alleen jij!

Wat ook enorm scheelt in tijd is in je eentje boodschappen doen. Laat de kinderen dus bij voorkeur thuis en je ziet dat je er bijna een race van kunt maken. Wat ook scheelt is je concentreren op de buitenring in een supermarkt. Grote kans dat daar ligt wat je nodig hebt. Immers: in elke supermarkt is het brood, de groente, het vlees en de zuivel daar te vinden.


Deze ingezonden blog is redactioneel aangepast door Papa’s wereld.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *