Sinterklaasrecept: Pietenpannenkoek

Leuk gevulde lunchtrommels, versierde cakejes, vrolijke monkeyplatters. Chantal vindt het helemaal geweldig om creatief om te gaan met het eten voor onze kinderen. Het net even wat leuker maken zodat het extra aantrekkelijk wordt om op te eten. Naast dat ze haar creativiteit kwijt kan, stimuleert het de jongens. Twee vliegen in één klap dus. Afgelopen week stuurde ze mij een foto van een nieuw idee, de pietenpannenkoek.

Ingrediënten

  • Kant en klare pannenkoek uit het koelschap
  • Mandarijntje
  • Druiven
  • Chocoladepasta
  • Kruidnoten
  • Plakken worst
  • Kaas
  • Eetbare inkt

Werkwijze
Leg een kant en klare pannenkoek koud op een bord. Smeer een strook chocopasta als haarlijn op de pannenkoek. In het midden een aan de zijkanten een kruidnoot als neus en oren. Een paar partjes mandarijn vormen de mond. Snijd een druif door midden en leg deze op de plekken van de ogen. Met eetbare inkt kun je de pupillen erin tekenen. Een paar halve plakjes worst worden de muts. Snijd een veer van kaas en leg er nog een stukje mandarijn op als sierspeld. Zet de pietenpannenkoek voor de neus van je kind en laat het lekker smikkelen.

Variëren

Aangezien de eerste pietenpannenkoek een succes was, wilde Liam er die avond nog eentje. Kyran kreeg deze keer ook. Met een succes in de middag werd het dus een uitdaging om de pietenpannenkoek nog leuker en lekkerder te maken. Daarom kwam er onder andere een kraag van dotjes slagroom en haren van chocoladehagel bij. En wat dacht je van een mond van blauwe bessen?

Ik durf te wedden dat deze pietenpannenkoek bij jou thuis ook in de smaak gaat vallen. Hoe komt die van jou er uit te zien en welke lekkernijen doe jij er op?
Smakelijk eten en veel plezier met maken.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *