Sinterklaas: zelf een mooie mijter knutselen

sinterklaas, mijter, knutselen

Voor mij is er niets leukers dan Sinterklaas! En ik vind het heerlijk om te zien hoe de kinderen ervan genieten. Voor hen kan deze periode niet lang genoeg duren. En geef ze eens ongelijk! Het zetten van je schoen bij de kachel of verwarming, Sinterklaasliedjes zingen, pepernoten eten en natuurlijk Sinterklaas avond. Het is een groot feest! Nu de Sinterklaasperiode weer dichterbij komt en de pepernoten weer in de schappen liggen, ging ik met mijn kinderen aan de slag met het knutselen van de hoed van Sinterklaas: de mijter. In dit blog leg ik je graag uit hoe je zelf een mooie mijter voor Sinterklaas kunt knutselen.

Hoe maak ik een mijter van Sinterklaas?

Om de mijter van Sinterklaas te maken, hebben we het volgende nodig:

sinterklaas, mijter, knutselen

Aan de slag!

Allereerst pak je het rode papier er bij. Hier knip je de mijter uit. Er zijn 2 mijters nodig voor deze muts dus uit een ander rood vel knip je nog een mijter. Als dit gedaan is, kun je aan de slag met de band die rond het hoofd komt. Pak een nieuw vel rood knutselpapier er bij en doe deze rond het hoofd van je kind zodat je de maat van de mijter hebt. Knip een strook van ongeveer 5 centimeter, zodat je een stevige muts krijgt.

Uit het gele knutselpapier knip je nu 4 stroken waar je het kruis voor op de mijter mee kunt maken. Op allebei de mijters komt 1 kruis. Dan plak je de 2 mijters recht tegenover elkaar op de strook rode papier en niet of plak je deze op maat vast. Even laten drogen en de mijter is af!

Wil je de mijter nóg mooier maken? Plak dan strass steentjes op de mijters!

sinterklaas, mijter, knutselen

Jouw eigen Sinterklaas mijter

Ga je ook de mijter van Sinterklaas knutselen samen met je kind? Dan ben ik heel benieuwd hoe hij is geworden! Laat je het me weten in een reactie onder dit blog? Of tag ons op Instagram. Vinden we leuk!

Heb je zin om nog meer te knutselen? Ik heb nog meer leuke knutselblogs gemaakt die je kunt vinden op mijn blog LindaSchrijft.nl

Liefs,
Linda


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *