Schijten in de tent

SquareLite_201877233455109.jpg

Met de telefoon in mijn hand zit ik op de wc. Fotootje op Instagram zetten van de dierentuin waar we zijn geweest. Even lekker rust pakken en ondertussen mijn darmen leegdrukken. Naar het toilet gaan is niks vreemds aan. Het enige vreemde aan de situatie is dat ik me in een safaritent bevind.

Wc rol in de hand

Volgend weekend breng ik Chantal en de kids naar een andere camping. Eentje in de buurt van schoonmoeder. Zij gaan op vakantie en ik help de tent opzetten en ga na één nachtje weer terug. Er moet gewerkt worden. Zo tussendoor zal ik vast eens richting de wc moeten. Ik zie me dan al lopen met een wc rol in de hand op weg naar de wc gebouwtjes. Je weet wel, van die hokjes ergens tussen de kampeervelden in waar iedereen naartoe gaat om af te wassen, douchen of het toilet. Als je er dan heen loopt met die rol in de hand weet iedereen al wat je gaat doen. Een soort van walk of shame. Hoewel veel campings tegenwoordig een rol hebben hangen, wil je niet bedrogen uitkomen en neem je er eentje als reserve mee. Even snel teruglopen als je ontdekt dat er niks hangt wil je namelijk niet.

Lees ook: De wraak van de poepninja

Onrustig drukken

En daar zit je dan in zo’n gezamenlijk hokje. Er loopt telkens van alles langs je deur en regelmatig merk je dat er iemand test of het inderdaad op slot is. Terwijl je probeert de eerste keutel eruit te krijgen ben je al enkele malen gestoord en is er al drie keer geklopt omdat een onbekend jongetje zo nodig naar de wc moet. Ondertussen hoor je in het hokje naast je iemand heftig kreunen omdat die waarschijnlijk chili con carne heeft gegeten. Ontkennen doe ik het niet, voor de grote boodschap heb ik wat langer nodig in alle rust. In zo’n openbare ruimte is die rust ver te zoeken. Het komt er dan ook vaak op neer dat ik half uitgepoept de ruimte verlaat.

Lees ook: Nog zo’n shitverhaal

Eigen sanitair

Twee jaar achter elkaar hebben we een tent mogen uittesten van verschillende bouwers. Dit jaar hadden we er eentje van Vodatent. Het fijne aan het badkamertje in onze luxe safaritent is dat het geen inzetmodule was, maar echt eentje met een losse toilet en een aparte douchecabine. Echt het gevoel een aparte ruimte te hebben. De rust heb ik er een paar keer gepakt. De grote schuifdeur dicht gedaan en weg was de rest van de wereld… ongeveer dan. Geen vreemden die binnen liepen, hooguit mijn eigen gespuis. De enige die een beetje last kon hebben, waren de buren een stukje verderop. Die konden misschien nog wat geursporen ontvangen. Och zo heerlijk zo’n tent. Zat er maar zo’n badkamer in onze eigen tent.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *