Mogelijkheden van een scheerspiegel

scheren, scheerspiegel

Zie jij regelmatig enkele haren over het hoofd bij het scheren voor de reguliere badkamerspiegel? Een scheerspiegel is dan de oplossing. Deze relatief kleine spiegel met sterke zoom, zorgt ervoor dat je nooit meer een haartje zal missen. In dit artikel zetten we alle mogelijkheden van een scheerspiegel voor je op een rij.

Scheerspiegel: multifunctioneel inzetbaar

Alhoewel de naam suggereert dat een scheerspiegel bestemd is om te gebruiken met het scheren, kan een scheerspiegel in de praktijk voor een brede diversiteit aan doeleinden worden gebruikt. Zo is een scheerspiegel ook uiterst nuttig bij het in- en uitdoen van contactlenzen of het aanbrengen van make-up. Je kunt jezelf net wat gedetailleerder bekijken en dat is wel zo fijn bij dergelijke precisiewerkjes. Het is immers simpelweg een spiegel met een sterke zoom.

Divers aanbod aan scheerspiegels

Over het algemeen geldt dat je voor een scheerspiegel niet erg diep in de buidel hoeft te tasten. Doorgaans kun je voor enkele tientjes wel een praktisch én stijlvol model op de kop tikken; het is maar net hoe gek je het zelf wilt maken. Want, scheerspiegels zijn verkrijgbaar met allerlei opties.

Staande scheerspiegel

De meest simpele optie is een staande scheerspiegel. Oftewel: een spiegel op een voet of standaard. Het voordeel hiervan is dat je de scheerspiegel eenvoudig kunt gebruiken waar en wanneer je maar wilt.

Hangende scheerspiegel

Een hangende scheerspiegel kun je aan de muur bevestigen. Doorgaans naar de reguliere badkamerspiegel. Het voordeel hiervan is dat het vaak mooi aansluit bij de badkamer én op een handige (oog)hoogte hangt.

Scheerspiegel met (dubbele) zoomfunctie

Een scheerspiegel heeft altijd een zoomfunctie, maar de zoomsterkte verschilt per model. Sommige modellen hebben een zoomfactor van 30, terwijl andere ‘slechts’ een zoomfactor van 10 hebben. Je hebt ook scheerspiegels waarbij beiden spiegelzijden een andere zoomsterkte hebben. Waar jij voor kiest, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en waarvoor je de spiegel wilt gebruiken.

Scheerspiegel met verlichting:

Tot slot kun je kiezen voor spiegels met verlichting in de rand. Zo heb je nóg beter zicht, ook in het donker.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *