Ruimte besparen op de kinderkamer

stapelbed

Als je al niet zo groot woont en de kinderkamer ook niet echt een balzaal is, zoek je naar een manier om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Die ruimte vind je in de hoogte, want daar valt vaak nog wel wat te halen.

Alles in één kinderkamer

Het belangrijkste gebruik voor een kinderkamer is slapen en spelen. Worden de kinderen wat ouder, dan komt daar huiswerk maken ook bij. Ondertussen wil je op de kamer niet alleen al het speelgoed kwijt, maar heb je ook nog plek nodig voor kleding en verzorgingsmiddelen. Een bed, kasten, opbergboxen, een bureau en dan er ook nog eens vrij kunnen bewegen. Flink wat eisen waar je aan moet voldoen, maar waar laat je het allemaal?

Halfhoogslaper

Durft je kind (nog) niet heel erg hoog in een bed te slapen, dan kun je de eerste ruimte besparen met een halfhoogslaper. Bij een normaal bed mis je veel opbergruimte onder het bed. Een halfhoogslaper heeft onder het slaapgedeelte meestal wel wat legplanken en kleine kastjes om spullen in op te bergen. Een wat uitgebreider model heeft een bijpassend bureau dat aan het bed vast zit. Het geeft eenheid aan het uiterlijk van de kamer, maar bespaart niet echt veel. Toch heb je met een halfhoogslaper de eerste ruimtebesparing gewonnen.

Hoogslaper

Als de kinderen al wat ouder zijn en niet het bed uit stuiteren, dan is het wel heel erg stoer om te slapen in de hoogte. Bovenop je kledingkast liggen klinkt misschien gek, maar is gewoon mogelijk. Een hoogslaper is een alles-in-één bed. Je slaapt er niet alleen in, maar het is een heel bouwwerk met onder het bed allerlei kastjes en lades. Helemaal cool is een bureau erbij waar je als jonkie eerst lekker creatief bezig kunt zijn en later als scholier achter je laptop kunt studeren. Doordat je op een klein oppervlak meerdere functies van de kinderkamer in gebruik neemt, heb je vanzelf meer ruimte over voor andere dingen in de kamer. Genoeg speelruimte of een plekje om lekker te chillen.

Stapelbed

Woon je in een huis met beperkte slaapkamers, maar is je gezin wel gegroeid, dan is een stapelbed een goede optie. Zo’n stapelbed is niet alleen heel erg leuk (wie mag er bovenin?), maar zorgt er ook voor dat je kinderen niet alleen hoeven te slapen. Ze geven elkaar door hun aanwezigheid een veiliger gevoel. Met een slaapkamermeubel voor twee kinderen bespaar je een complete slaapkamer. Kies je voor een model dat onder het onderste bed ook nog een schuiflade heeft, dan krijg je er opbergruimte bij. Het onderste bed kan overdag als lekker zitplekje worden gebruikt. Hang er gordijntjes voor en onder het bovenste bed wat gezellige lampjes en je creëert een heerlijke chillhoek.

Afbeeldingen zijn afkomstig van Furnitura

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *