Rondje over de Negenmaandenbeurs 2020 – deel 3

negenmaandenbeurs bloggerstour 2020 3

In de afgelopen week nam ik je al twee maal mee naar de Negenmaandenbeurs. Ik had nog lang niet alle standhouders beschreven die we bezocht hebben, maar daar gaan we in deze blog een verandering in aanbrengen. In dit laatste deel van de bloggerstour neem ik je nog één keer mee de beursvloer over. Je ontdekt onder andere een snelheidswedstrijd tussen de bloggers die erg succesvol bleek te zijn.

Puur! met Olie

Alka Jongsma gaf ons een workshop over oliën en diffusers. Ze vertelde ons welke olie geschikt is bij welke kwaal, maar ook op welke manier je dit kunt gebruiken. Puur op de huid of in een diffuser waarbij het door de ruimte verneveld wordt. Niet met een brandertje, maar met een speciale vernevelaar die zonder warmtebron werkt. Hierdoor is het apparaatje veilig in gebruik op kinderkamers. Zo werkt een lavendelolie voor een goede nachtrust, zorgt de RC ervoor dat je minder snurkt en helpt de Gentle Baby bij het verwerken van prikkels. Een erg fijne workshop die vraagt om nog meer informatie. Gelukkig kun je die vinden op Puur met Olie. Oh ja, die speciale diffuser voor op de kinderkamer is wel enorm schattig. In de vorm van een uiltje. Naast de functie van diffuser heeft het ook nog relaxerende geluiden en bevat het lichtjes.

Puur met Olie

Eerste buggy voor Joolz

In de collectie van Joolz zaten al autostoeltjes en kinderwagens, maar een echte buggy ontbrak nog. Vanaf nu niet meer, want tijdens de Negenmaandenbeurs lieten zij ons de Joolz Aer zien. Helemaal ingeklapt kun je deze buggy makkelijk op je schouder meenemen. Met een gewicht van slechts 6 kilo is dit goed te doen. De wagen is met één hand in- en uit te klappen. Kleine noot is dat je wel dat laatste knikje goed moet doen in je beweging. Een ruimte kinderwagen met genoeg ruimte onderin om je boodschappen en verzorgingstas kwijt te kunnen.

Joolz Aer

Stokke

Stokke® Beat™ kinderwagen

De derde kinderwagen van Stokke is speciaal gemaakt voor in de stad. De Stokke Beat is goed wendbaar en daardoor kun je er makkelijk mee rondlopen door drukke straten. Het makkelijke van het frame is dat er diverse stukken opgezet kunnen worden. Zo is het een multifunctionele wagen. In een klik pas je het aan met een reiswieg, softbag of newborn insert. De wagen is te gebruiken voor kinderen tot en met 22 kilo en gaat daardoor een flinke tijd mee.

Stokke® Clikk™ kinderstoel

De Stokke Clikk is een antwoord op de kinderstoel van een Zweedse meubelgigant. Maar wel een antwoord met degelijker materiaal, nog makkelijker in elkaar te zetten en een mooier design. Het prijsverschil is er dan ook. Naast de bekende Tripp Trapp is de Clikk een mooie aanvulling in het assortiment kinderstoelen. Het stoeltje komt op een goede tafelhoogte waardoor je kindje het gevoel krijgt er echt bij te horen aan tafel. De naam Clikk komt van het geluid dat de stoelonderdelen maken als ze in elkaar gezet worden. Binnen een minuut kun je het compleet hebben staan. Gelang de leeftijd van het kind kun je de stoel nog wat aanpassen. Je kunt het tafelblad weglaten, het tuigje er uit halen (ook handig bij reinigen) en het voetenplankje kan omgedraaid worden waardoor deze nog wat lager komt te zitten.

Wedstrijdje

Speciaal voor de bloggerstour organiseerde Stokke een wedstrijdje Clikk in elkaar zetten. Welke blogger kon dit het snelste. Één keer werd het voorgedaan en daarna waren wij aan de beurt. Per drie bloggers werd er tegen elkaar gestreden en mocht de winnaar door naar de finale. Zelf haalde ik deze ronde tot mijn verbazing ook. Om de finale te spelen werd er een extra stoeltje bij gehaald. Een startsein en tadaa, daar zat het al in elkaar. Naar mijn idee was ik deze ronde nog sneller dan de eerste keer. Sorry dames, was het toch weer een man….
Wat we tot dan toe nog niet wisten, was dat we aan het strijden waren voor een echte prijs. Als winnaar mocht ik een kleur stoel uitkiezen en meenemen naar huis. Kyran zit er nu gezellig in aan tafel.

Ouders van Nu

Niet op het programma van de bloggerstour, maar de Ouders van Nu zat wel in mijn hoofd. Niet lang voor de beurs kregen zowel papablogger Rob als ik de vraag om mee te werken aan een interview en fotoshoot voor het blad. Hoe dat allemaal zo gelopen is lees je in de behind the scenes.

stand ouders van nu negenmaandenbeurs

Baby Innovation Awards

De Baby Innovation Award verkiezing is hét grote jaarlijkse evenement voor de babybranche dat naast bijzondere awards ook veel media-aandacht biedt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs.

AeroSleep Evolution Premium

Aerosleep heeft zich gespecialiseerd in kindermatrasjes. Met luchtdoorlatende en absorberende elementen kan het kindje veilig slapen. De speciale stof zorgt ervoor dat als je kindje op de buik ligt toch vrij kan ademen waardoor verstikking voorkomen wordt. Het zorgt er eveneens voor dat de lucht koeler blijft en oververhitting tegen gegaan wordt. Zweet en natte ongelukjes worden in de absorberende laag opgenomen, waarbij de luchtlaag vrij blijft. De Evolutium Premium brengt het matras naar een nieuw level. Door een blok van het matras te verplaatsen naar de andere zijde kun je kiezen voor een plat matras of eentje met een helling. De helling helpt bij kindjes met pijnlijke kwaaltjes, ademhaling en krampjes bij de spijsvertering. Het matras won op de Negenmaandenbeurs de Baby Innovation Consumer Award.

Maxi-Cosi Coral

Een nieuwe ontwikkeling in de wereld van de autostoeltjes. De Max-Cosi Coral heeft een wel heel bijzondere functie. Het binnenzitje, ook wel soft carrier, kan uit de harde buitenkant getild worden. Dit scheelt bij het handmatig vervoeren zeker zo’n 4 kilo aan gewicht. Met duidelijke indicatoren (rood-groen) kan gekeken worden of de carrier op de juiste manier vastgeklikt zit aan het buitenste pantser. Coral voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en is geschikt vanaf de geboorte tot en met 12 maanden. De soft carrier heeft zijn eigen handvaten die stevig genoeg zijn om het te kunnen dragen.
De Maxi-Cosi Coral werd winnaar in de categorie Mobility.

MODU Toys

Winnaar in de categorie Toys & Gifts werd MODU Toys. MODU zijn bouwblokken gemaakt van 100% recyclebaar ABS-kunststof. Het is geschikt voor meerdere leeftijden en hoe ouder het kindje wordt, des te meer het kan doen met dit speelgoed. Het prikkelt de fantasie en helpt bij de ontwikkeling van grove motoriek. Hulp van ouders bij het bouwen is wel handig, want het insteken van de verbindingselementen gaat wat stroef. Dat stroeve zorgt er wel voor dat alles stevig in elkaar komt te zitten. Uitgekeken op een vorm, dan bouw je het zo weer om.

MODU toys

Einde van de bloggerstour

Met deel 3 besluit ik het einde van de Negenmaandenbeurs bloggerstour die ik weer met veel plezier meegedaan heb. Dank je wel Fleur, Linda en Miriam voor de organisatie. Volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *