Rondje over de Negenmaandenbeurs 2020 – deel 1

negenmaandenbeurs 2020 deel 1

Op woensdag 26 februari opende de Negenmaandenbeurs met een babyorkest. Met dertien bloggers knalden we een dag lang van stand naar stand in een speciale bloggerstour. In deze blog neem ik je mee de beursvloer op en vertel je de laatste nieuwtjes van een heel stel exposanten.

Difrax voor Cliniclowns

Misschien wel de bekendste producent van speentjes en babyflesjes is Difrax. Nog voor de beurs officieel van start ging, stonden we voor deze stand. We waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een speciaal moment. Difrax ontwikkelde een speciale Glow in the Dark fopspenen collectie voor CliniClowns. Van elke verkochte speen doneert Difrax een euro aan dit goede doel. De allereerste speen werd aangeboden aan Tim Douwsma die onlangs vader is geworden. Trots stond hij er met zijn zoontje om een kistje met limited edition speentjes aan te nemen. Mooi om te vermelden is dat Tim de Cliniclowns een warm hart toedraagt en belangeloos zijn medewerking aan dit speciale moment verleende. Je kunt deze speen vanaf maart onder andere kopen bij de babyspeciaalzaken, Wehkamp en Albert Heijn.

In een latere blog zal ik iets meer aandacht aan deze actie geven.

Kruidvat babyorkest opent 35e Negenmaandenbeurs

Hoofdsponsor Kruidvat verzorgde ook dit jaar weer de opening van de Negenmaandenbeurs. Een heus babyorkest werd gedirigeerd door Tatum Dagelet die onlangs meedeed aan het programma Maestro. Het orkest kon natuurlijk niet spelen voordat beursorganisator Daniëlle Meester een welkomstwoord had gesproken. Kort daarna werden kleine dametjes en heertjes voorzien van instrumentje om samen met een echt orkest ‘Ein kleine nachtmusik’ te spelen.

De allereerste stand die je ziet staan als je de beurs op loopt is die van de Kruidvat. Dagelijks worden hier allerlei cadeautjes op een leuke manier weggegeven. Ga op de foto met je kleintje door een professionele fotograaf en haal de uitgeprinte foto later op. Aanrader is de speciale Kruidvat beurstas die bomvol zit met allerlei babygerelateerde artikelen. Van verschoningsmatjes tot sokjes. Een tas die een flinke aankoopwaarde heeft, maar die je slechts voor €4,- koopt op de beurs. Vergeet ook niet gebruik te maken van de luieraanbieding.

Kinder WC noviteit bij Nûby

Als je iets niet verwacht bij het merk Nuby is het een WC voor kinderen. Een potje dat er uit ziet als het echte toilet waar papa en mama op zitten. Ik moet zeggen dat deze er ook echt leuk uit ziet. Als langzame toiletganger kwam het regelmatig voor dat de heren tegelijkertijd gebruik maakten van de ruimte. Dan wel op hun eigen potje wat daarna open en bloot voor mijn neus bleef staan. Het potje van Nuby kan net als een gewoon toilet afgesloten worden met een toiletbril. Om het nog net iets echter te laten lijken, zit er een ‘doorspoelknop’ op die ervoor zorgt dat er een geluid klinkt alsof er echt doorgespoeld wordt. Voor het schoonmaakgemak zit er in het WC’tje een uitneembaar potje dat je zo leeg kunt gooien. Vergeet ik bijna te zeggen dat aan de achterkant een ruimte is gemaakt voor de vochtige doekjes.

Speciale aanbiedingen op de beurs: kom langs de stand en maak kans op een Nuby-pakket twv €50. Alle bekers op de beurs verkrijgbaar voor € 6,00 per stuk.

Nijntje is 65 jaar jong

’s Werelds beroemdste konijn viert haar 65e verjaardag dit haar. Ondanks dat ze haar pensioensleeftijd bereikt heeft, is ze nog lang niet van plan om te stoppen. Licentieverstrekker Mercis waakt over haar erfgoed en weegt telkens af of nieuwe producten binnen de juiste kwaliteit en voorwaarden vallen. Op de Negenmaandenbeurs staat zij in combinatie met de verschillende licentiehouders in de bekende gezellige kraam in de vorm van Nijntjes huis en tuin.

Nijntje: Voorleesfeest

Eén van de nieuwe producten van Nijntje is een primeur. Voor het eerst zijn er 5 verhalen gebundeld in één boek. Nijntjes Voorleesfeest is een mooi groot boek met grote letters. Fijn om uit voor te lezen, maar ook als leesboek voor de startende lezer. We ontvingen een exemplaar en onze jongens begonnen er meteen in te lezen toen ik ’s avonds thuis kwam.

Nijntje: sikkelcelziekte

Nijntje viert haar verjaardag door aan anderen te denken. Ze wil haar bekendheid inzetten om een onbekende ziekte bekender te maken: Sikkelcelziekte.

sikkelcelziekte Nijntje

Sikkelcelziekte is de meest voorkomende erfelijke bloedziekte ter wereld. Bij sikkelcelziekte zijn de rode bloedcellen, die normaal rond zijn, sikkel-vormig oftewel gelijkend op een halve maan. Vandaar de naam sikkelcelziekte. Kenmerken van de ziekte zijn ernstige bloedarmoede, ondragelijke pijnaanvallen en een verhoogde kans op ernstige infecties. Patiënten kunnen op jonge leeftijd te maken krijgen met hersen- en botinfarcten, nierschade en hartfalen. Na verloop van tijd beschadigen de organen in het lichaam onherstelbaar.

Het doel van Mercis/Nijntje is om 1 miljoen euro op te halen voor onderzoek naar genezing. Op de Negenmaandenbeurs houden ze hiervoor de aftrap met het uitbrengen van een speciale knuffel en een boekje. Beursgangers worden van de actie op de hoogte gebracht middels een speciale flyer in de tasjes bij aanschaf van een product.

In een latere blog zal ik iets meer aandacht aan deze actie geven.

Nijntje: De blije doos

Dit jaar wordt de blije doos van WIJ in een nijntje limited edition uitgegeven. Dat betekent dat alle zwangere vrouwen die zich hebben ingeschreven voor het gratis cadeaupakket van WIJ – met onder meer de blije doos – deze limited edition in 2020 kunnen ophalen bij Prénatal. In de doos zitten onder andere een Nijntje rammelaar en boekje.

Bio Cotton bij C&A

Duurzaamheid van kleding staat hoog in het vaandel bij C&A. Daarom maakt ze gebruik van Bio Cotton bij de productie van de nieuwe lijn rompertjes. Deze bevat onder andere printjes van Nijntje, maar ook met teksten waarin ‘papa’ voor komt. Als bloggers mochten we allemaal twee rompertjes uitkiezen om mee te nemen naar huis. Natuurlijk koos ik voor de ‘papa’-varianten om in stijl van Papa’s wereld te blijven. Wat ik met deze rompertjes ga doen weet ik nog niet helemaal. Daar zal ik vast een leuke bestemming voor gaan vinden, want ze zijn te leuk om in een goodiebag te laten zitten.

Naast verantwoorde grondstoffen en productie doet C&A ook aan recycling. Koop je op de beurs twee rompertjes, dan krijg je een setje Milestone kaarten gratis. Hierbij zit een speciale actie voucher. Lever je deze in samen met twee oude rompertjes, dan krijg je een tweede Bio Cotton rompertje gratis. De oude kleertjes worden hergebruikt voor nieuwe kleding, vulmateriaal of als brandstof.

C&A

Schone billen met WaterWipes

Vieze luiers worden dagelijks meerdere keren verschoont. Telkens gebruik je dan billendoekjes om de billen af te vegen. De huid van de babybillen is het gevoeligst van het hele lichaam. Als je dit telkens schoon poetst met doekjes die allerlei chemicaliën bevat, dan ontstaat er al snel luieruitslag. De doekjes van WaterWipes zijn gemaakt van 99,9% water waaraan een vleugje fruitextract (grapefruit) is toegevoegd voor de antibacteriële werking. Net zoals alle andere merken billendoekjes zijn ook WaterWipes nog niet biologisch afbreekbaar en horen ze niet doorgespoeld te worden. Het bedrijf is wel op zoek naar een oplossing hiervoor.

waterwipes

Je koopt WaterWipes onder andere bij: Etos, Kruidvat, Jumbo, Bol.com, Plein.nl, deonlinedrogist.nl en diverse andere online shops.

Meer informatie over de Negenmaandenbeurs volgt in een volgende blog.
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *