Review & win: Mijn Eigen Boekje (gesloten)

“Hé, zo heet ik ook!” verbaast kijkt Liam mij aan als ik hem aan het voorlezen ben uit een boekje. “Maar, maar mijn juf heet ook Yvonne.” En even later is hij verbaasd dat ook de school in het boekje dezelfde naam heeft als die waar hij heen gaat. Wij, Chantal en ik, zijn totaal niet verbaasd, want wij hebben namelijk alles zo ingesteld voordat het boekje gedrukt werd.

Sinterklaascadeautjes
Van Mijn Eigen Boekje mochten we voor allebei de jongens twee verhaaltjes uitzoeken en personaliseren. Voor Liam kozen we een superhelden verhaal en een griezelig boekje over een heks. Kyran gaat naar de dierentuin en bakt een taart. Nadat we alle gegevens ingevuld hadden kregen we enkele dagen later de boekjes al in onze brievenbus. Aangezien de jongens de laatste tijd al zo verwend zijn, besloten we om de boekjes in de cadeautjeszak van Sinterklaas te doen. Bij het uitpakken stond Liam te stuiteren dat hij nieuwe boekjes kreeg en zijn letters herkende, Kyran slaakte een “woooooow” uit.

Let op! Wil jij ook zulke reacties van je kinderen bij het lezen van een boekje? Aan het einde van deze blog deel ik een kortingscode uit en maak je kans op één van de vier codes voor een gratis boekje.

Een gepersonaliseerd verhaal
Het concept van naamboekjes is niet onbekend. Stuur de naam van je kind in en op de stippellijntjes komt zijn of haar naam te staan. Zo lijkt het alsof het verhaal over het kind dat het leest gaat. Deze manier van boekjes invullen wordt al jaren zo gedaan. Vroeger nog met papieren formulieren die je met de post moest sturen, tegenwoordig doen we dat met invulvelden op de computer. Tot zover niets nieuws. Mijn Eigen Boekje heeft er een nieuwe dimensie aan toegevoegd. In de boekjes worden zelfs de illustraties aangepast aan geslacht, haar- en huidskleur. Per boekje, er zijn op dit moment acht verschillende verhalen, zijn de gegevens die je kunt invullen verschillend. De ene keer kun je een achternaam invullen, de andere keer de naam van een vriendje of een knuffel.
Aan het begin van het boekje kun je een speciale tekst plaatsen aan het kind waaraan je het geeft. Zo wordt het hele verhaal nog persoonlijker.

Een ander soort gezin
In vier van de verhalen is er een ‘extra’ te vinden. In de huidige tijd is het niet meer ‘gewoon’ om in een gezin te wonen met een vader en een moeder. Gezinnen met twee moeders of vaders komen steeds vaker voor net als alleenstaande vaders en moeders. In de verhaaltjes is deze gezinssamenstelling in te vullen omdat Mijn Eigen Boekje achter het idee staat dat iedereen zijn eigen kloppende verhaal moet kunnen krijgen.

Voorlezen
Tijdens het bedtijd ritueel lees ik altijd een stukje voor. Over het algemeen mag Liam zelf kiezen welk verhaal hij wilt horen. Kyran is nog te ongeduldig en wijst liever wat plaatjes aan. Voorlezen aan hem komt nog wel. Nadat Liam de Mijn Eigen Boekjes van de Sint had gekregen, kon hij niet wachten tot hij ze mocht horen. We hebben toch een avondje gewacht aangezien op pakjesavond hij te hyper was voor een rustig naar bed moment. Op de foto hierboven lees ik hem het superhelden-verhaal voor. Hij leeft helemaal mee en doet de echte Superman-move. Het was echt geweldig om te zien hoe hij al onze namen herkende, de plaatnamen koppelde aan personen en het idee kreeg dat het helemaal over hem ging. Heerlijk hoe hij meeging in de fantasie van de schrijvers.

Winactie
Namens Mijn Eigen Boekje mag ik maar liefst 4 boekjes weggeven aan lezers van Papa’s wereld. Wil je kans maken op één van de codes om zelf een boekje samen te stellen? Doe dan snel mee. Zo maak je kans:

 • Like Papa’s wereld op Facebook
 • Like en reageer op het vastgezette bericht op de Facebookpagina van Papa’s wereld dat je mee wilt doen.
 • Laat weten voor welk kind en waarom voor dat kind je een boekje wilt winnen.
 • Je kunt meedoen tot zondag 17 december 2017 20:00 uur, hierna zullen vier winnaars gekozen worden.
 • Gewonnen codes kunnen verzilverd worden tot 31 januari 2018. Elke code staat voor één gepersonaliseerd boek verzonden naar Nederland of België.
 • Overige voorwaarden zien hier te lezen.

Wil jij zeker weten zo’n boekje samenstellen en wil je niet wachten tot je misschien gewonnen hebt? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je:

 • Gebruik de code PAPASWERELD15 om 15% korting te krijgen bij het samenstellen van een boekje.
 • Deze korting kan niet gecombineerd worden met andere kortingen of acties.
 • De korting geldt enkel op het samenstellen van een boekje, niet op het aanschaffen van een cadeaubon.
 • Korting geldt op boekjes die verzonden worden naar Nederland of België.
 • Kortingscode is geldig tot 31 januari 2018

Let op! Wil je de boekjes binnen hebben voor deze Kerst? Dan moet je bestelling voor 18 december 2017 binnen zijn.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *