Review: Wat een pech, mijn naam is weg!

wateenpech_logo“Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Kyran. Een cadeautje volgt per post met meteen een opdracht erbij.” Dit stond op het felicitatiekaartje van Vital Daddy Marius. Geen idee wat ik hiervan moest denken, totdat diezelfde middag de postbode met een pakje kwam. Op de doos zag ik het logo van Lostmy.name en ik kreeg direct zo’n vermoeden. Al een tijdje had ik op verschillende blogsites en op de Facebookpagina van het bedrijf meegedaan om een gepersonaliseerd boek voor Liam te winnen, zonder succes. Binnen maakte ik het doosje snel open en vond tot mijn verbazing niet één, maar twee boeken. Eentje voor Liam en eentje voor Kyran.
helpnaam_boekOp zoek naar een naam
In het boek “Wat een pech, mijn naam is weg!”gaat de hoofdfiguur, een jongetje, de wereld rond op zoek naar zijn naam. Als hij ’s ochtends wakker wordt ontdekt hij dat zijn naam van de kamerdeur is verdwenen. Wat zijn naam is, dat weet hij niet meer. Tijdens een rondreis komt hij allerlei personages en dieren tegen die hem, als dank voor een tegenprestatie, telkens een letter cadeau doen. Zo geeft de leeuw de letter ‘L’ en de inktvis de letter ‘I’. Elk karakter dat we tegenkomen heeft een verhaaltje van vier bladzijdes. Zo lezen we door totdat we alle letters van de naam van het jongetje gevonden hebben. Op de laatste bladzijde wordt de naam onthuld van de kleine reiziger.
Ieder kind zijn eigen boek
Beide kinderen kregen een boek. Dat is nou jammer. Wat heb ik nu aan twee dezelfde boeken in mijn kast? Allebei de boeken toch maar open geslagen en…. ze waren toch echt anders. Beide kids kregen een boek waarin het jongetje op zoek gaat naar zijn naam. In het ene boek blijk het uiteindelijk de naam van Liam blijkt te zijn, in het andere boek die van Kyran. Naast de uitkomst is ook het verhaal in het boek anders. Het boek volgt de letters van de naam en zorgt er zo voor dat je telkens andere karakters tegenkomt.
helpnaam_piraatJa echt, ieder kind zijn eigen boek
Op de website van Lost my name kun je zelf een boek samenstellen. Zowel voor jongens als meisjes. Het geslacht van het kind bepaald de kleur van de kaft en natuurlijk ook het karakter in het boek. Per geslacht heb je de mogelijkheid van drie verschillende huidskleuren voor het personage.
De lengte van de ingevoerde naam bepaald de dikte van het boek, maar hoe dan ook heeft altijd minimaal 24 bladzijden. Nu zul je denken dat als je kind bijvoorbeeld ‘Jaap’ heet er twee keer hetzelfde verhaaltje achter elkaar komt, maar daar is op gerekend. Per letter bestaan meerdere karakters zodat een boek niet dezelfde personages krijgt.
Een persoonlijk tintje
Om het boek helemaal een cadeautje te maken, kun je voorin een leuke tekst laten plaatsen van 400 karakters. Bij onze boeken stond er een leuke tekst in van de papa’s van VitalDaddy.
En die opdracht….
Tja, wat dacht je? De VitalDaddy’s hebben deze gepersonaliseerde boeken voor Liam en Kyran geregeld als recensie-exemplaren. Een gesponsord kraamcadeautje. Mijn opdracht, voorlezen en deze blog schrijven natuurlijk.
Wateenpech_voorlezen
En wat vond Liam?
Ja, ik schrijf echt alleen nog even Liam. Ondanks dat Kyran een tijdje in mijn armen lag om mee te luisteren, vond hij de melk van mama toch net iets belangrijker. Liam luisterde aandachtig, terwijl het eigenlijk allang bedtijd was geweest. Hij keek naar de plaatjes, wees ze aan en benoemde ze. Brulde mee met de leeuw, zelfs als we al bij het volgende verhaaltje waren. Het allerleukste was nog wel het moment dat we op de laatste bladzijde ontdekten dat het jongetje Liam heet. ‘Huh? Liam? Ik ben Liam!” En met een dikke glimlach deed hij het boek dicht: “Op je vinger!” (standaardgrapje aan het einde van een boekje)
Go papa’s!
Het concept van deze gepersonaliseerde boeken is begonnen als een doe-het-zelfproject van drie vaders. Startend met de verkoop van enkele boeken is het via mond-op-mond reclame zodanig goed gegaan dat het boek inmiddels in tien talen wordt uitgebracht. Om de boeken dan ook een echt doe-het-zelf tintje mee te geven wordt een soort van Ikea-handleiding meegeleverd over hoe je het boek moet voorlezen. De voorlezer is dan natuurlijk ook de papa!

Deze blog bevat gesponsorde artikelen.
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *