Review: Tropical ZOO – smeltkralen, maar dan anders

Als klein kind had ik regelmatig een plankje met kraaltjes op tafel liggen. Na een flinke tijd creatief bezig geweest te zijn, pakte mijn moeder het strijkijzer om de kraaltjes aan elkaar te smelten. Nog steeds ben ik met die kraaltjes bezig met de kinderen, alleen ben ik nu degene die de strijkijzer pak. Hoewel, die tijd kan ook voorbij zijn. Er is namelijk een nieuwe manier van kralen aan elkaar laten smelten. We namen de proef op de som met Tropical ZOO van Totum.

“Papa, mag ik die diertjes maken?”

Terwijl ik op mijn werk was, kreeg ik een telefoontje van Chantal. De stem aan de andere kant klonk een stuk jonger: “Papa, mag ik die diertjes met de kraaltjes maken?” Liam had de doos al een paar dagen zien liggen en was steeds nieuwsgieriger geworden. Als je op woensdag vroeger uit bent van school en dan ook een vriendinnetje te spelen hebt, wil je iets leuks gaan doen. Ik liet hem zijn gang gaan en was benieuwd wat hij gemaakt zou hebben als ik thuis kwam.

Water sprayen

Totum Tropical Zoo is een kindvriendelijkere manier van smeltkralen. Met een spuitbusje met water kun je de pixel beads aan elkaar laten hechten. Geen heet strijkijzer meer op het aanrecht. Een veel veiligere manier dus om kraaltjes aan elkaar te krijgen. Kinderen kunnen dit helemaal zelfstandig doen zonder hulp te hoeven vragen aan hun ouders. Zo gingen Liam en zijn vriendinnetje ook aan de slag. In de doos zitten bouwkaarten. Door hier een beetje water op te spuiten, kun je de kraaltjes op de juiste plek aan elkaar vastzetten. Tip, gebruik een plastic velletje (meegeleverd) over de bouwkaart zodat je die vaker kunt gebruiken. Heb je alle kraaltjes geplaatst, dan spray je ze nog eens aan elkaar en laat je het even drogen voordat je het oppakt. De diertjes maak je driedimensionaal. Oftewel, je bouwt ze in verschillende laagjes op. Elk laagje staat apart op het bouwkaarten en zo maak je het tropische dier in etappes.

Geen losse kralen

Liam en zijn vriendinnetje hebben zich prima vermaakt met het maken van de diertjes. Zelfs Chantal heeft vrolijk meegedaan. Dat het zo leuk is, is meteen ook een nadeel. De kraaltjes zijn niet los te verkrijgen, maar enkel in een complete doos met voorbeelden. Wil je zelf creaties gaan bedenken, dan zul je een flink aantal dozen moeten aanschaffen om een aardige hoeveelheid aan kralen te hebben van verschillende kleuren. Hiermee schiet Totum zich een beetje in de voet. Voor de strijkkralen zijn op Pinterest talloze voorbeelden zijn gemaakt door gebruikers, maar voor die van Totum zal dat niet snel gebeuren. Maken ze deze stap, dan kan het een groter succes worden.

Speelgoed van het jaar 2019?

Tropical ZOO is genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019. In de categorie 4 & 5 jaar dingt het samen met vier andere genomineerden mee om de titel. Vind jij dat dit knutselpakket de titel waardig is? Geef dan je stem vóór 3 november. Op 6 november 2019 wordt de uitslag bekend gemaakt. Tropical ZOO zelf uittesten? Het is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Deze blog bevat gesponsorde producten.

Deze blog bevat affiliatelinks.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *