Review: Samen aan de slootkant

Menig vader droomt ervan, samen met zijn zoon langs de waterkant zitten en de hengel uitgooien. Zwijgend naast elkaar zitten en wachten tot de vis wil bijten. Mijn droom is het niet. Ik kijk liever met de kids naar vissen in een aquarium. Toch stond ik laatst met Liam langs de waterkant, met aan het einde van de lijn een magneet.

Waren we op zoek naar vissen die teveel ijzer hadden ingeslikt? Naar een net in het water gevallen speeltje? Nee hoor, we waren samen bezig met een producttest voor Magneetvissenwebshop.nl De webshop stuurde ons drie complete setjes op om direct aan de slag te kunnen. Een complete set bestaat uit een magneet en een flink lang touw. De magneten die wij kregen bestaan uit een schijf met een los schroefoog. Die is met een paar keer draaien zo vastgezet.

Op zoek naar een zilveren schat
Het liefst zou Liam een schat in het water vinden, een schat vol zilveren munten en juwelen. Zelf zou ik al tevreden zijn met een paar muntjes, maar eerlijk gezegd verwacht ik eerder wat bierdoppen of zoiets. Het idee is heel simpel, hang een goede magneet aan een stevig touw en gooi die in het water. Sleep het wat rond en kijk wat er aan blijft hangen. Op Tweede Kerstdag namen de proef op de som. Dikke jas aan en op naar de slootjes achter de flat van omi. Liam gebruikte zijn lasso-techniek om de magneet in het water te gooien. De eerste keer dat we onze magneet uitgooiden deden we dat vanaf een bruggetje. Dat leverde wat grappige momenten op, want bij het ophalen van de magneet bleken er genoeg metalen stukken te zitten aan de brug. Onze eerste vangst was een feit, de brug zelf. Hoe hij ook trok, Liam kreeg de magneet niet van de brug af. Het kleine magneetje heeft een flinke trekkracht. Een kindermagneet van 120 gram kan al 50 kilo aan.


Helaas pindakaas
We hebben in de omgeving een aantal slootjes en waterpartijen geprobeerd, maar helaas hebben we helemaal niks aan onze magneet gekregen. Vermoedelijk waren de wateren niet lang daarvoor helemaal schoon gemaakt aangezien de waterplanten flink gesnoeid waren. Ondanks dat we een beetje teleurgesteld waren, hebben we enorm veel plezier gehad. Reden genoeg om in het voorjaar bij wat minder koud weer nog een aantal pogingen te wagen op plekken waar veel mensen geweest zijn. Wie weet vinden we dan nog wat muntjes voor de spaarpot. Voor de grap gooide Liam de magneet nog even tegen een bordje aan en riep dat hij toch nog wat gevangen had.

Risico’s
Ondanks dat magneetvissen echt een stoere buitenhobby is, is het niet geheel zonder gevaar. Je hebt de mogelijkheid om munitie op te vissen dat nog op scherp kan staan. Mocht je dit vinden, neem dan direct contact op met de politie die kan helpen met de correcte manier van vervoer. Er kunnen scherpe objecten omhoog komen of je kunt iets heel zwaars aan de lijn krijgen. Let dus altijd goed op wat je aan het doen bent en ga het liefst samen op pad. Over het algemeen is er geen verbod op magneetvissen, toch zijn er enkele plaatsen waar dit niet mag. Op particulier gebied moet je het altijd even bespreken met de eigenaar van het stuk land.

Magneetvissenwebshop
Matthias Verstraete is het gezicht achter deze webshop die alles heeft om deze hobby uit te kunnen oefenen. De webshop is ontstaan vanuit zijn eigen hobby. Naast de verkoop van de producten vind je op de website allerlei nuttige informatie over vindplekken en wetgeving. Lees over de ervaringen die hij en andere magneetvissers hadden. In de webshop zijn zowel de kindermagneten te krijgen als veel grotere versies. Zo is er voor iedereen wat wils.

Deze review bevat gesponsorde producten.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Superleuk!! Ben zelf geen kei in gooien ermee, gok dat ik de magneet wel eens tegen mijn of iemand anders zijn hoofd zou gooien haha.
    Vrienden van ons doen ook regelmatig magneetvissen hier op de Mark. Voornamelijk om te zorgen dat er geen gevaarlijke stukken ijzer liggen, aangezien ze bij het bedrijf ook vaak zwemmen (watersportbedrijf). Maar ook omdat ze het gewoon leuk vinden. Halen af en toe behoorlijk wat boven (bootschroeven, fietsenrekken enz)

    • Hoi Pim, het krijgen van zo’n mooie magneet en daar telkens mee kunnen spelen is al best een leuke beloning 😁 we hebben het nog een paar keer op een andere plek geprobeerd, maar we hebben tot nu toe enkel magnetisch zand gevangen.