Review: Pieter Konijn bij Kinepolis op het grote doek

SquareLite_20184404130665.jpgIk kan me nog vaag herinneren dat ik als klein jongetje voor het bed van mijn oma naar de televisie zat te kijken. Meestal stond daar een buitenlandse zender op, de Duitse of de Engelse. Eén van de filmpjes die ik toen bekeek was The World Of Peter Rabbit & Friends waarbij de tekeningen van Beatrix Potter tot leven kwamen. Hoewel ik toen niet alles kon volgen was ik gebiologeerd door de tekeningen en animaties. Sinds Liam de nieuwe Pieter Konijn serie ontdekte ben ik in een nieuwe wereld terecht gekomen van het ontdeugende en slimme konijn. Met de aankondiging van een geheel nieuwe film met het konijn in de hoofdrol, hoorde ik er hier al eentje roepen dat hij die wilde zien. Laten we dat nou op uitnodiging gedaan hebben tijdens het Kids Weekend van Kinepolis. Wat wij vonden van de film en waar het over gaat lees je in het komende gedeelte.

Pieter Konijn
Pieter Konijn is één van de vele karakters die de Engelse Beatrix Potter bedacht en illustreerde. Het is een hoofdpersonage uit een verhaal gebaseerd op haar eigen konijn. In loop der tijd ontstonden er steeds meer verhalen over het knaagdier die uiteindelijk leidden tot een miljoenenverkoop van het eerste verhaal. Sindsdien zijn er allerlei varianten verschenen, uiteenlopend van boek tot toneelstuk. De laatste toevoeging in het rijtje is deze film van Universal Pictures.

Het verhaal van de film
Pieter Konijn en zijn neef Benjamin Wollepluis wonen samen met de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart in een hol onder de boom vlakbij de woning van Bea. Zij is een jonge kunstenares die probeert te schilderen maar daar niet echt succesvol in is. Tijdens één van de vele rooftochten van de konijnen krijgt Meneer Verhoef zijn lang gewilde konijn te pakken. Precies op dat moment krijgt hij een hartaanval en sterft. De jonge Thomas Verhoef erft het huis en het landgoed. Hij is een snobistische hardwerkende Londenaar die alles perfect wilt hebben. Als een promotie aan zijn neus voorbij gaat, draait hij door en wordt door de manager weggestuurd. Thomas besluit het huis van de erfenis op te gaan zoeken en klaar te maken voor eventuele verkoop. Net als zijn oom is hij niet gesteld op dieren en al snel wordt er een oorlog verklaard tussen de nieuwe Verhoef en Pieter. Niet alleen strijden ze om de moestuin, maar ook om de gunsten van Bea. Wie zal uiteindelijk aan het langste eind trekken?

De film barst van de humor voor kinderen en ouders, speelt in op allerlei emoties en gaat van spannend tot sentimenteel. Een vlotte film die niet blijft hangen in een te lange scene. Er gebeurt zoveel dat je vanzelf wordt meegezogen. Sublieme animaties zorgen ervoor dat je het geheel gelooft.

Stemmencast
Bij een nieuwe film in de bioscoop die ook nog eens in het Nederlands gesproken wordt, heb je natuurlijk de stemacteurs nodig. Voor deze film werd een heel blik aan bekende Nederlanders opengetrokken. De stemmen passen naar mijn mening goed en zijn niet overduidelijk die ene bekende waardoor je er moeilijk doorheen kan kijken. Pieter Konijn is ingesproken door Tommie Christiaan en de zussen Shelly, Amy en Lisa Vol (OG3NE) hebben hun stemmen ingezet voor de drieling Flopsie, Mopsie en Wipstaart. Daarnaast hoor je in de film de stemmen van onder meer Do (Bea), Joey Schalker (Thomas Verhoef), Jan Versteegh (Benjamin Wollepluis), Cystine Carreon (afdelingsmanager) en Roué Verveer (Jan Willem de Haan).

Kids Weekend bij Kinepolis
Bioscoopketen Kinepolis hield ter gelegenheid van de nieuwe film een speciale Kids Weekend. Twee dagen lang meerdere voorstellingen per dag en allerlei activiteiten voor de kinderen. Een uur voor aanvang van de film konden de kinderen zich vermaken met een springkussen, schminken, knutselen en diverse spelletjes. Liam moest eerst even ontdooien, maar ging uiteindelijk toch naar de limonadetap en speelde de spelletjes mee. Leuk detail waren de bakjes met snackworteltjes als kleine traktatie. De film was voor hem een stuk belangrijker. Die was helemaal geslaagd.

Ook kijken?
Nieuwsgierig geworden naar de film Pieter Konijn? Dan is deze onder andere te zien bij Kinepolis Breda, Dordrecht, Hoofddorp (CineMeerse), Jaarbeurs (Utrecht), Huizen, Den Helder, Almere, Emmen, Oss, Zoetermeer, Enschede, Schagen (CineMagnus) en Groningen.

Deze blog is mede tot stand gekomen door uitnodiging van Kinepolis.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *