Review: ON YOUR GAME – collageenopbouw voor je gewrichten

BIOSIL ON YOUR GAME collageenopbouw voor je gewrichten, voedingssupplement

Mensen vragen mij wel eens of ik sport. Heel eerlijk moet ik dan zeggen dat dit niet zo is. ’s Avonds een flinke ronde wandelen met de hond en Pokémon vangen tel ik dan ook niet mee. Echt sporten is al weer een hele flinke tijd geleden. Mij krijg je de sportschool niet in, daar zie ik de lol niet echt van in. Toch zou ik wel weer iets moeten gaan doen, zolang er maar geen competitieverband aan zit waardoor ik allerlei verplichtingen op mezelf afroep. Toch ging ik afgelopen jaar een opmerkelijke samenwerking aan om een middel te testen voor actief sportende mannen, maar dan om een heel andere reden.

Waardeloze knieën

Ken je mij een beetje, dan weet je dat mijn lijf niet altijd meewerkt. Zware knieën die het regelmatig presteren om overbelast aan te voelen, een rug die alle kanten opspringt en schouders die zo vast zitten als een muur. Ik hoef er niet eens voor te sporten of me enorm fysiek in te spannen. Nee, mijn lijf stapelt alles wat ik doe bij elkaar op en geeft me dan plotseling een dikke middelvinger. In het verleden heb ik hierover meermaals een arts geraadpleegd die vaak uitkomt bij ontstekingen van spieren of overbelasting waarna rust of een ontstekingsremmer werd voorgeschreven. Dat ik nogal eigenwijs ben, dat weet ik heus wel. Die rust pak ik te weinig, de spieren en gewrichten train ik niet en bij klachten knal ik toch gewoon door.

Wat doet BIOSIL ON YOUR GAME?

BIOSIL ON YOUR GAME collageenopbouw voor je gewrichten, voedingssupplement

Het is inmiddels een flinke tijd geleden dat Viata.be op zoek was naar testers voor een voedingssupplement voor actief sportende mannen. Een supplement dat gewrichten en kraakbeen zou helpen te onderhouden. Mijn vader heeft fibromyalgie en heeft baat bij een ander merk voedingssupplement. Reden voor mij om eens te vragen wat BIOSIL ON YOUR GAME (OYG) precies doet en of het voor mij ook geschikt is.
Collageen is de belangrijkste component van gewrichtskraakbeen, pezen en ligamenten. OYG stimuleert de lichaamscellen tot het produceren van meer collageen zodat het niveau op pijl blijft. Collageen dat al gevormd is wordt door OYG beschermd. Naast collageen beschermt het ook je kraakbeen zodat deze minder snel afgebroken wordt. Uit testen blijkt bij gebruik van OYG:

  • Vermindering van pijn met 48% *
  • Vermindering van stijfheid met 48% *
  • Verbetering van de mobiliteit met 41% *
    bij een dubbelblind onderzoek waarbij testpersonen het middel of een placebo gedurende 12 weken gebruikten

Meer informatie over dit voedingssupplement vind je hier.

Baat het niet, schaad het niet

Toch twijfelde ik een beetje om OYG te testen aangezien ik niet echt iemand ben die snel naar pillen en middeltjes grijpt. In de periode dat ik toch nieuwsgierig was, werkte mijn lijf totaal niet mee. Bij Viata gaf ik aan dat ik geen actieve sporter ben, maar wat mijn reden was om toch informatie in te winnen. Navraag bij de leverancier leverde een verrassend antwoord op:

“We hebben geen studies gedaan op dit specifiek probleem, maar gezien de werking van ON YOUR GAME, met name de stimulatie van collageen en vermindering van ontsteking, zou ik dit toch wel het proberen waard vinden voor dit probleem. De professor die onze studie op kniearthrose leidde, was trouwens ook een reumatoloog van Univ. Hasselt. Spieren en het bindweefsel errond bevatten namelijk ook veel collageen. Dus ik verwacht daar toch ook wel een gunstig effect.
Het zou natuurlijk fantastisch zijn moesten we met OYG de symptomen van deze man ook kunnen verbeteren. Hier zou ik wel de startdosis gedurende een maand verhogen naar 2 x 2 caps per dag. (dus al 2 dozen de eerste maand) en dan een onderhoudsmaand van 2 x 1 caps per dag.”

Leverancier via Viata

In het kader van ‘baat het niet, schaad het niet’ besloot ik de test aan te gaan. Al snel lag er een pakketje op mijn aanrecht en werd het tijd om te gaan beginnen. Zoals de leverancier aangegeven had, nam ik in de ochtend en de avond dagelijks 2 capsules. Ze smaken nergens naar, dus geen bijwerkingen van een vieze smaak in de mond of een vreemd gevoel in de keel. Nee, dit zou geen probleem worden om vol te houden. Hooguit dat ik mezelf er telkens aan zou moeten herinneren om ze op tijd in te nemen.

Verminderden mijn klachten nou echt door BIOSIL ON YOUR GAME?

Bij het starten van de capsules was mijn lijf echt bezig met een dikke middelvinger. Het had er totaal geen zin in. Een constant klappende rug, lood in de benen en een constant zeurende pijn. De weersomstandigheden buiten waren ook niet al te handig gezien de hoeveelheid vocht die er in de lucht hing. Daar reageert mijn lijf namelijk ook op.
Na een week of twee/drie merkte ik dat er wat gebeurde. De schokken in mijn rug werden minder, bleven soms zelfs dagenlang weg. De knieën werden weer wat lekkerder en ik kon ook weer wat langere wandelingen maken zonder dat alles meteen knalmoe aanvoelde. Ik bleef braaf doorslikken om het werkingsniveau op pijl te houden om te zien of dit zo door bleef gaan. Ondertussen was het weer buiten omgeslagen en zaten we in een warme zomer zonder regen, dus minder vocht in de lucht. Was het een combinatie van ON YOUR GAME en het weer wat mijn klachten verminderde? Was het één van deze elementen? Of was het omdat ik mezelf ook wat lekkerder in mijn vel voelde zitten omdat een heleboel dingen mij leken te lukken?

Na een tijdje, ik heb niet alle potjes opgemaakt omdat ik het uiteindelijk toch door drukte vergat te gebruiken, merkte ik dat de klachten een flink stuk verminderd waren. Het bleef een tijdje goed gaan totdat de eerste klap in mijn rug weer kwam. Was het voedingssupplement uitgewerkt? Speelde het inmiddels omgeslagen weer een rol? Was mijn belasting anders geworden?

Nog een keer testen

Ik ben zo eerlijk geweest om te vertellen dat ik de test niet helemaal afgemaakt heb, maar aangezien mijn klachten de laatste tijd weer toenemen heb ik besloten om de uitdaging weer aan te gaan met het restant wat ik in huis heb. Inmiddels zijn de temperaturen buiten een stuk kouder geworden en hangt er een flinke hoeveelheid vocht in de lucht. Is mijn kniebelasting weer een stuk hoger geworden doordat ik dagelijks meerdere autoritten maak en zit mijn lijf weer flink vast. Vanavond nog gaan de eerste capsules mijn keel in en wacht ik de komende tijd af wat er met mijn lijf gaat gebeuren.


viata online apotheek, drogist
Deze blog bevat een test met een voedingssupplement,  raadpleeg een arts indien je niet zeker bent of jij dit  product kunt gebruiken
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *