Review: Nom Nom Kids hervulbare knijpzakjes

nomnom01
Wat vind Liam ze lekker, knijptoetjes. Het liefst wil hij er wel een paar per dag. Lopend naar de koelkast wijst hij naar de deur en vraagt om een lekker zakje fruit of een yoghurtvulling. In de supermarkt zijn er allerlei merken te verkrijgen, maar nog leuker en gezonder is het om zelf aan de slag te gaan om de meest lekkere vullingen te maken met je blender. Via Baby Product van het Jaar werden wij gevraagd om de hervulbare knijpzakjes van Nom Nom Kids te testen.

Het start met een receptnomnom02

Het vullen van de zakjes begint als eerste bij het bedenken wat je er in gaat doen. Bij het proefpakketje zat al een recept toegevoegd, maar aangezien we al vaker toetjes gemaakt hebben voor zakjes van een ander merk zijn we wat gaan improviseren. Allerlei fruit wat Liam lekker vind, een beetje yoghurt, wat honing en citroensap (zodat het fruit niet zo bruin wordt).

nomnom03nomnom04

Liam vindt het inmiddels helemaal geweldig om mee te helpen in de keuken. We kunnen dan ook niet in de keuken toetjes maken zonder dat hij erbij is en alles goed inspecteert.

Vullen

nomnom05
We hebben hier al wat ervaring met hervulbare knijpzakjes van een ander merk dat ons goed bevallen is. Met de kans om de Nom Nom zakjes te testen hebben we een mooie vergelijking kunnen maken. Het was even wennen om ons gemalen fruit en de smoothies aan de zijkant te vullen. Het lijkt een wat onlogische plek, maar uiteindelijk is dit de meest brede plek en dus het makkelijkst om te er massa in te gieten. Doordat de andere zijkant wat uitgevouwen kan worden blijft het zakje een beetje staan tijdens het vullen. De stevigheid van de zakjes zorgen ervoor dat ze niet snel kapot gaan. Vullen kan met koude en warme gerechten.

Uiterlijk

nomnom01

De print is erg leuk. Onze meneer ging dan ook direct alle dieren benoemen en deed de geluiden erbij. Zelfs tijdens het drinken van zijn toetje bleef hij ze aanwijzen. Wat jammer is, is dat er slechts één print te verkrijgen is. De zakjes zijn te beschrijven met een speciale pen. Zo kun je de inhoud, datum en de naam van je kind opschrijven. De pen is in de webshop van Nom Nom te verkrijgen, maar deze kun je ook in de gewone winkels kopen. Wel een handige extra service.

Schoonmaken

Schoonmaken gaat prima, voordat ze de vaatwasser in gaan spoelen we ze nog even uit waarbij we met een flessenborsteltje de sluitstrip en het tuitje even reinigen. Eenmaal gesloten is vergt het wat handigheid om om de sluitstrip weer te openen, maar dat is positief. Zo krijgt de kleine het zakje niet op de verkeerde manier open waarbij alles overal komt te liggen waar je het niet wilt.

Eten / Drinken / Zuigen

nomnom06
Tja, hoe noem je het eigenlijk? In ieder geval, Liam heeft de zakjes sowieso goedgekeurd. Elke dag een zakje met smaak naar binnen werken. Ze zijn voor de kleine kinderhandjes goed vast te houden. Leegzuigen gaat prima, maar voor de jongere kinderen is er nog een beetje hulp nodig om echt alles eruit te knijpen. Handig voor thuis, onderweg en voor bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf etc. Oh ja, ze kunnen niet in de magnetron. Warm maken kan door het zakje in een bak warm water te leggen.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *