Review No Man’s Sky op Nintendo Switch

no man's sky nintendo switch review

Heb jij er altijd al van gedroomd een compleet universum te mogen ontdekken? Rondvliegen van planeet naar planeet, vreemde wezens en planten tegenkomen, met aliens kletsen en je eigen basis bouwen? En dat alles vanuit je bed of op de wc? Dan is No Man’s Sky voor de Switch het spel voor jou! Bart testte dit spel uit en geeft zijn ongezouten mening.

Even een klein geschiedenislesje

Toen in 2016 No Man’s Sky eindelijk uitkwam voor de PS4 waren de verwachtingen torenhoog. Helaas was de versie die toen uitkwam verre van af, met als gevolg dat teleurgestelde spelers ronddoolden in een kaal universum waar niet veel te doen was. De makers van het spel, Hello Games, hebben sinds die tijd gratis update na gratis update uitgebracht. Met als gevolg dat de versie die nu speelbaar is een waar feest is voor de ontdekkingsreizigers onder ons.

Een vreemde planeet vol bouwmateriaal

Als je het spel begint, bevind je je op een vreemde planeet zonder geheugen, met een kapot ruimtepak en een brandend ruimteschip. Je wordt in het begin goed aan het handje gehouden zodat je snel aan je reparaties en ontdekkingsreis kan beginnen. Met je multitool breek je planten, dieren en omgeving af om materialen te verzamelen om mee te repareren en later ook te bouwen. In dat opzicht lijkt het wat op Minecraft.

Op zoek naar planeten en missies

Als je ruimteschip gerepareerd en minder branderig is begint het spel pas echt. Je bouwt je basis en je stapt in je ruimteschip. Je zoeft met gemak van de éne naar de andere planeet en ontdekt gaandeweg prachtige planeten met elk een uniek ecosysteem en grondstoffen. Ondertussen vind je ook aanwijzingen naar een groter verhaal. Tussen je ruimtereizen en gevechten door stuit je op verschillende kleinere ruimtestations vol met behulpzame aliens en later een grote geheimzinnige ruimtebasis waar je je verhaalmissies krijgt. Ondertussen blijf je je pak, basis, multitool en ruimteschip opwaarderen (of vervangen) zodat het ontdekken, bouwen en vechten makkelijker wordt.

Videotrailer No Man’s Sky op Switch

Perfect op de Nintendo Switch?

Dat klinkt allemaal als erg groot en episch, en dat is het ook, zeker voor de gedateerde hardware van de Switch. Planten en dieren verschijnen soms pas laat in de wereld, tekst is lastig te lezen als je speelt met de Switch in je handen en er is geen multiplayer mogelijkheid.

No Man’s Sky spelen waar je wilt

Maar wat biedt de Switch versie dan wel? Heel simpel: je speelt dit spel nu waar je wil. Zoals met wel meer versies van spellen die ook op andere systemen speelbaar zijn, schuilt de kracht van een Switch versie in het feit dat je het meeneemt op vakantie, in het openbaar vervoer, naar een saaie vergadering, enzovoorts. Misschien wil je partner het nieuwe seizoen van Wie is de beste Garnalenpeller? kijken, of je kinderen hebben het hele weekend een K3 marathon gepland.

Meer updates in de toekomst

Als je dit spel nog niet hebt, en je hebt thuis alleen een Switch staan, dan krijg je een goede versie van een geweldig spel met hier en daar wat beperkingen. Als je dit spel al wel hebt, en je krijgt maar geen genoeg van No Man’s Sky en je wil het altijd en overal kunnen spelen, dan is deze versie ook voor jou. Hello Games heeft beloofd ook deze versie te blijven updaten in de toekomst, dus het universum gaat er alleen maar beter op worden!

No Man’s Sky zelf spelen

Heb je geen Nintendo Switch, maar wil je No Man’s Sky toch spelen, dan is deze ook verkrijgbaar op andere consoles. Het spel is ook te spelen op de Xbox One, PlayStation 4 (+ VR versie) en PlayStation5.

no man's sky switch, review

Genre: Actie Avontuur
Leeftijd: 7+
Maker: Hello Games
Uitgever: Bandai Namco

No Man’s Sky voor Switch kopen

No Man’s Sky voor Xbox kopen

No Man’s Sky voor PlayStation kopen

No Man’s Sky voor andere consoles kopen


Schrijver: Bart van der Putt

Ik ben een papa die toevallig ook opgeleid is als meester op een basisschool. Papa zijn doe ik doorgaans in Nijmegen met mijn kinderen Ben en Luc. En dan ben ik ook nog gek op allerlei nerd-dingetjes, zoals Star Trek en Lord of the Rings. Voor Papa's wereld ga ik regelmatig op pad naar evenementen en schrijf ervaringsblogs.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *