Review: Kleren maken de man – Hemdvoorhem.nl

“Kleren maken de man” zeggen ze altijd, oftewel ‘iemands kleding bepaalt het aanzien dat hij krijgt’. Met mijn drukke leven ben ik vaak niet bezig met mijn uiterlijk. Veel van mijn werkzaamheden hebben geen net pak nodig of een gloednieuwe trui. Toch, als ik een keer iets leuks te doen heb, zie ik er wel graag goed uit. Het oog van mijn vrouw wil natuurlijk ook wat.

Mijn kledinguitgave
Als er iets is waar ik niet veel geld aan uitgeef is het kleding. De meeste t-shirts in mijn kast heb ik dik tien jaar terug aangeschaft. Ja oké, ik weet het. Ze mogen best een keer vervangen worden, maar ze zitten zo lekker. Ik durf het best toe te geven dat ik wel eens broeken krijg van iemand die ze na een paar keer dragen niet meer wilt hebben. Totaal geen slijtage, dus weggooien is zonde. De meeste centen gaan bij mij in ondergoed en sokken, die verslijt ik allemaal redelijk snel. Ik blijf niet lang in kledingwinkels hangen, maar als ik een keer echt wil kijken, meestal voor gelegenheden, komt er meestal wel iets leuks in mijn winkelmandje.

Online kleding uitzoeken
Pashokjes, niks voor mij. Sterker nog, het grootste gedeelte van mijn shirts komt uit een webshop. Afgelopen week werd mij door Hemdvoorhem.nl gevraagd of ik wat kledingmaten door wilde geven. Jarenlang heb ik geen nieuwe overhemden meer gekocht, de laatste kocht ik in een winkel en werd de boordmaat opgemeten. Dat was een flink aantal kilo’s terug. Oeps! Daar stond ik dan in de kamer met een lintje en een meetlat. Kwam mijn gereedschapskoffer weer van pas. Nadat de maten doorgegeven waren, werd het spannend. Wat er in mijn brievenbus zou vallen, was namelijk niet gezegd. Het kon een overhemd zijn, maar ook een paar sokken. Eén ding was zeker, de deur uit gaan om kleding uit te zoeken was in ieder geval niet nodig. Deze keer werd het zelfs voor me gedaan.

Ding dong, de postbode

Verrassing! Net terug uit de gieterij stond ineens de postbode voor de deur. Aangezien ik niet wist wat Hemdvoorhem zou sturen, maakte ik de doos snel open. Netjes in de verpakking zit wat blauws. Marine blauw om precies te zijn. Op de pakbon lees ik dat het een polo is met lange mouwen van het merk Lacoste. Je weet wel, die met dat groene krokodilletje. Chantal kan niet wachten tot ik het aan heb en spoort me aan. Het valt in de smaak. Een blik in de spiegel verteld me wat ik al dacht, die zit helemaal prima. Een mooi kleurtje en een mooie pasvorm. Nergens te strak. Het leuke is nog wel dat ik hier niet uren voor door de stad heb hoeven te lopen en paskamers heb moeten verslijten.

Polo
Zojuist keek ik even in de omschrijving op de website en ze hebben gelijk. Een polo kleed inderdaad beter af dan een gewoon t-shirt. Het kraagje maakt het dat een polo gewoon wat netter staat. Een polo kan zowel op het strand gedragen worden als tijdens een relaxte bedrijfsvergadering. Nu het weer buiten nog niet denderend is, zijn de lange mouwen ook erg prettig. De stof zelf voelt zacht aan en als je wat dichterbij kijkt zie je dat het niet helemaal dicht is. Het weefpatroon is duidelijk zichtbaar waardoor het geheel ademt.
Wist je dat een polo oorspronkelijk alleen gebruikt werd als sportkleding en niet als casual kleding? En wist je dat Lacoste de eerste was die het wel op die manier ging gebruiken? Nee? Geen probleem, zelf wist ik dat namelijk ook nog helemaal niet.
Hemdvoorhem.nl heeft een hele collectie aan diverse polo’s met zowel lange als korte mouwen. Neem hier maar eens een kijkje zou ik zeggen.

Hemdvoorhem.nl is een webwinkel speciaal voor mannen. Wil je er netjes uit zien, dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Met de zoekfilters kom je al snel bij je gewenste kleding uit. Van sokken tot overhemd en van ondergoed tot herenparfum. Hemdvoorhem heeft alles in huis om je helemaal het mannetje te maken. In de webshop vind je een flink aantal bekende merken als Lacoste, Arrow, OLYMP, Calvin Klein en Eterna.

Deze blog bevat gesponsorde inhoud.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *