Review: Inhoud ‘de blije doos’

Er zijn voordelen van een zwangere vrouw hebben, en één van die voordelen is dat je samen cadeautjes krijgt. Hoewel samen? Producenten van babyproducten, magazines en allerlei aanverwante artikelen willen graag laten weten dat ze bestaan en overstelpen je met mails en folders. Meld je je online aan voor proefartikelen dan mag je onder andere de ‘Blije doos’ ophalen bij de Prenatal. De naam van dit pakket vind ik soms wel wat dubbel. De laatste keer dat ik mijn vrouw zo noemde….. Maar goed? Wat zit er in en wat vind ik er van? Lees maar mee.

Bruikbaar spul

Altijd handig om alvast wat luiers te hebben voor als de kleine geboren wordt. Maatje 4+ wat Liam nu gebruikt is voor een newborn natuurlijk veel te groot. Dus daar hebben we in ieder geval al weer wat van voor de eerste drie dagen. Sudocrem is de bekende billencrème voor kleintjes. Een klein proefpotje is dan ook niet verkeerd, vooral omdat deze handig is voor in de luiertas. Bijvullen vanuit de grote pot kan altijd. De sokjes zijn neutraal van kleur. Met onduidelijkheid over het geslacht is dit de veilige weg en ook nog eens nuttig. Een tandenborstel is de eerste tijd nog niet echt nodig, een beetje voorbarig product naar mijn idee. Een flesje van Avent is helemaal prima, maar dan wel voor de borstvoeding. Een speentje kan de kleine enorm troosten. Gelukkig heeft Liam er nooit eentje gewild en was hij meer blij met onze vinger die afgesabbeld werd. Dat voelde voor hem toch wat veiliger. Stiekem hoop ik dat baby twee dit ook zal hebben waardoor er niet afgekickt hoeft te worden. Gaat nummer twee inderdaad sabbelen, dan kan ik mijn handen altijd nog wassen met Dettol handzeep.

Bier: is dit gewenst?

In het pakket vinden we twee blikjes Bavaria Radler met elk een andere smaak. Radler, een biersoort met 0,0% alcohol, maar toch een bier. Nu vind ik persoonlijk de smaak ervan niet heel verkeerd, het smaakt ook meer naar limonade dan naar bier, maar toch, het verwijst naar een alcoholische drank. Alcohol en zwangerschap kunnen naar mijn idee niet samen, het kan schade veroorzaken aan het nog niet geboren kind. Nu zit er hier geen alcohol in, maar het idee dat een product dat toch naar de alcoholhoudende varianten wijst in een zwangerschapsbox zit, voelt voor mij niet goed. Mijn vrouw drinkt sowieso geen alcohol en vindt deze blikjes dan ook niet lekker, maar dat is een ander verhaal. Het plaatsen van dit artikel in een zwangerschapsbox vind ik persoonlijk totaal onnodig en de plank volledig mis slaan. Een vruchtensapje was naar mijn idee een stuk ‘gezonder’ geweest.

Papa is een keer niet vergeten

Voor het maken van een kindje zijn in de meeste gevallen een man en een vrouw nodig. In de gunstige gevallen een papa en een mama. Het is eigenlijk gek dat alle aanbiedingen rond een zwangerschap op mama en kind gericht zijn, papa is meteen buiten beeld. Tenzij (een goed uitziende) papa mag figureren op een reclamefoto om het perfecte gezinnetje te laten zien. “Jouw gezin ziet er misschien perfect uit, maar is nog niet perfect als je ons artikel niet gebruikt.” Was ik bij Liam nog in mijn kruit geschoten omdat er totaal niks voor papa’s in de doos zat, nu ben ik ietwat positiever. Ten midden van het mama-materiaal vinden we ineens een speentje met daarop de tekst “Papa is the best”. Whoehoe, ik tel ook eventjes mee in het reclamegeweld. Eventjes dan.
Ik wilde eens zeker weten of de papa-speen er bewust in zit en vroeg het na bij bibi. Hun antwoord:

Dank u wel voor uw email. Wij hebben op dit moment de Papa en Mama variant van Bibi in de blije doos zitten. Willekeurig is het dus niet helemaal, de ene helft heeft de Mama Speen en de andere helft de Papa Speen.

– Bibi –

De volledige inhoud

wpid-wp-1442750321671.jpg

De volledige inhoud van het pakket, opgehaald op 13 september 2015. Waarom ik de datum erbij noem? De inhoud kan per week verschillen.

* Jordan tandenborstel voor 0-2 jaar
* Potje Sudocrem + informatiefolder
* bibi fopspeen “Papa is the best”
* Avent voedingsfles 0m+ 125ml
* Dettol handzeep navulflacon
* Pampers premium protection luiers maat 1 (23 stuks)
* Sokjes Prenatal 3-6 maanden
* Twee kleine blikjes Bavaria Radler
* Magazine ‘Geboorte’ van Wij
* Zwangerschapsmagazine Pampers met kortingsbonnen
* Kortingsbon Foppiez geboortestickers
* Kortingsbon Kaart op Maat – geboortekaartjes
* Cadeaukaart Hello Fresh
* Kortingsbon Roompot vakanties
* Kortingsbon Prenatal
* Infofolder darmkrampjes Infacol
* Waardebon Planet cards
* Davitamon Compleet Mama infofolder met drie proefcapsules
* Kortingsbon Wehkamp

Korting hier, korting daar

Het meeste van de doos bestaat uit kortingsbonnen waar wij niks mee zullen doen. Papierbakmateriaal zullen we maar zeggen. Ze zijn voor winkels en webshops waar wij over het algemeen niets halen. Profiteren kan alleen als je toch geld gaat uitgeven daar. Overigens zijn het de gebruikelijke kortingen die je ook via andere kanalen kunt krijgen.

Je krijgt het toch maar

Ondanks dat je kritiek kunt uiten op de producten en kortingsbonnen, moet je eigenlijk maar bedenken dat je het maar gratis krijgt. Alles wat je kunt gebruiken is mooi meegenomen. De rest kun je aan een ander geven of in ieder geval een keer doorlezen. Dommer wordt je er niet van in ieder geval. En daarnaast, je hebt zelf besloten om het aan te vragen en op te halen. Dus, dankbaar voor de handige en bruikbare inhoud.

Blije doos aanvragen?

Wil jij ook een blije doos aanvragen? Klik dan op onderstaande banner:

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Haha, ik heb dit 1x gedaan, in 2000. Toen was ’t al duidelijk: vooral reclamemeuk waar we weinig aan hebben. Vooral irritant als je nog gebeld wordt n.a.v. producten in de doos… bij de andere 3 niet gedaan. Niets gemist 😉