Review: Fotoslinger, een feestelijk fotolijstje

Ons hele huis hangt vol met foto’s, vaak nog niet eens netjes in lijstjes. Meestal komt dat gewoon omdat we na een aantal jaar nog steeds geen lijstjes gekocht hebben en de moeite niet hebben genomen ze fatsoenlijk op te hangen. Ze zijn nu gewoon een onderdeel van het huis geworden. Het enige wat er gebeuren moet is ze zo nu en dan eens vervangen door nieuwe afdrukken omdat we allemaal ouder worden. En oh ja, omdat ons gezin al meer dan een jaar uit vier personen bestaat in plaats van drie. Via Het Fotoalbum.nl kreeg ik de mogelijkheid om het huis een stukje op te fleuren.

Fotoslinger
Een tijdje geleden maakte Nina Spoelstra een geweldige fotoserie van Chantal en de jongens op het strand. Deze foto’s stonden maar een beetje te wachten op mijn laptop tot er ooit een keer iets mee gedaan werd. Het Fotoalbum was de oplossing om iets extra’s met deze fotoserie te doen. In plaats van een heel album vol of allerlei losse lijstjes, maakte ik via de online software een complete fotoslinger. Chantal dacht dat ik andere foto’s zou gebruiken, maar die waren qua resolutie niet goed genoeg. De fotoserie van Nina werd dus een complete verrassing.

Meer dan ik dacht
Op de afbeelding van de webshop staan vijf vlaggetjes afgebeeld en aangezien ik niet echt verder gelezen had, was ik van te voren in de veronderstelling dat ik dan ook vijf vlaggetjes kon vullen met een foto. De verrassing was dus extra groot toen ik de vlaggetjes aan het invullen was en ontdekte dat de slinger bestond uit vijfentwintig vaantjes. Uit de serie foto’s besloot ik dan ook alle zwart-wit en de kleurenversies in te voeren. Voor de complete set gebruikte ik vijfentwintig foto’s, maar aangezien de vlaggetjes dubbelzijdig te bedrukken zijn, had ik ook vijftig afbeeldingen kunnen gebruiken.

Bestellen en ontvangen
’s Avonds laat, op een maandag, maakte ik de bestelling op de laptop en de volgende dag kreeg ik al een mailtje binnen dat mijn bestelling onderweg was. Op woensdag kreeg ik van Chantal een foto binnen op de app. Een pakketje was geleverd en ze wist al meteen wat het was. Vooruit, maak maar open dan. Niet veel later kreeg ik een enthousiast telefoontje van haar omdat ze helemaal blij was met het resultaat. Zelf had ik nog niks gezien.
Om de vlaggetjes te kunnen bestellen, kun je gebruik maken van online of offline software. Aangezien ik geen extra software op mijn laptop wilde, besloot ik de online versie te gebruiken. Voor de vlaggetjes werkte dit niet op mijn telefoon en werd ik naar de laptop verwezen. Het programma werkt heel simpel, selecteer je product, foto’s inladen en naar de vlaggetjes slepen. Daar kun je ze nog wat draaien en schalen. Heb je alles ingesteld, dan druk je heel simpel op bestellen en rond je af met een betaling. Bij de vlaggetjes heb je twee modellen, de rechthoekige en de puntvlaggetjes. Voor deze review besloot ik de puntvlaggetjes te nemen.

Drie uit één
Ik schreef het net al, ik verwachtte oorspronkelijk minder vlaggetjes en bestelde daarom zowel de kleurenversies als de zwart-witte. Als kleur touw nam ik wit. Bij het openmaken van het pakket was ik verbaasd dat de vlaggetjes nog niet aan het touw vast zaten. Dat was ook meteen het geluk wat we hadden. Zo kregen we de kans om twee slingers te maken. Een kleurenslinger en een zwart-wit slinger. Kleine handen waren al aan het graaien en zijn mond vertelde dat Liam ook een slinger wilde op zijn kamer. Het werd dus niet één slinger, het werden er geen twee, maar het werden drie slingers. Het meegeleverde touw was er lang genoeg voor en aan het einde hielden we zelfs nog een flink stuk over. Als snel stond ik met een hamer wat extra spijkertjes in de muur te meppen. Zo hadden we in één middag beneden in de woonkamer, op onze slaapkamer en op de kamer van de jongens een slinger hangen.

Vlaggetjes details

  • 200 grams zijdeglans papier
  • Dubbelzijdig afgedrukt
  • Keuze uit 25, 50 of 65 vlaggetjes
  • Keuze uit kleur van touw
  • Keuze uit vierkante of puntige vlaggetjes

 

Deze review bevat gesponsorde producten.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *