Review en win: Mijn papa is een waskampioen

SquareLite_2018328215110353.jpg

Je kleding wassen zonder allerlei kunstmatige rotzooi? Geen toegevoegde troep en biologisch afbreekbaar? Dan is Seepje zeker wat voor jou. Seepje maakt gebruik van de schillen van Sapindus mukorossi vruchten die groeien bij het Himalaya gebergte. Wij gebruiken ze hier thuis ook. In deze blog vertel ik of ze bevallen en mag ik een leuk cadeautje weggeven.

Milieubewust
Bij het wassen met reguliere wasmiddelen verdwijnt er veel zeep in het water. Hierin zitten veel kunstmatige stoffen die uiteindelijk terecht komen in het grondwater. Een niet zo fijn bijverschijnsel. De wasnoten van Seepje werken anders. De schillen van deze vruchten bevatten saponine, een natuurlijke vorm van zeep. Deze stof komt uit de schillen vrij na contact met water. Op biologische wijze was je zo de was van jouw gezin. Het mooie is dat het ook nog eens hypoallergeen is. Naast het wassen werken ze ook nog als wasverzachter, twee vliegen in één klap.

Makkelijk wassen
De was doen was nog nooit zo makkelijk! ik jat gewoon de slogan van een ander merk waarvan ik niet eens meer de naam weet. Die leus geldt ook voor Seepje, want het is ook daadwerkelijk heel makkelijk. Stop vier hele schillen in een waszakje en gooi het bij je was in de machine. Druppeltjes olie voor de geur in het bakje van de wasverzachter en wassen maar. Oh ja, de schillen kun je drie keer gebruiken en daarna gewoon in de groenbak gooien of ergens in de tuin. Ze worden vanzelf afgebroken. Sinds kort kun je ook wassen met wasverzachter. Uit de noten is een extract gemaakt die samen met enkele andere ingrediënten een vloeibare wasverzachter vormt.

Geurtje
Van zichzelf laten de wasnoten geen geur achter in de was. Om toch een lekker geurtje aan je was te krijgen, kun je biologische etherische olie toevoegen. Deze zijn in elke reformwinkel wel te koop, maar schaf je een geurvariant van Seepje aan, dan zit deze erbij geleverd.

Wij en Seepje
Een aantal maanden geleden zag ik Chantal de was doen en vond haar er vreemde dingen doen. Ineens gooide ze droge schilletjes in een zakje en hoppakee zo de wasmachine in. Ik had echt zo iets van “Wat doe jij nou? Wat voor geitenwollensok-idee heb je nu weer opgedaan?”. Weet je, zij doet bij ons in huis de was en beslist waarmee we wassen. Nadat ik mezelf er iets meer in verdiepte en begreep waar het precies over ging en werd zo zelf ook enthousiaster. Vooral ook dat je de restanten gewoon in de groenbak kunt gooien vind ik erg positief. Geen afval maar recycling. Nog mooier vind ik het dat onze was elke keer netjes schoon is en niet onder allerlei geurtjes zit.

Mijn papa is een waskampioen
Tijdens de Negenmaandenbeurs kwam ik Seepje tegen op de Bloggerstour. Daar ontdekte ik dat dit product opgezet is door twee jonge mannen nadat ze in een docu de schillen hadden gezien. Tijdens de presentatie werd mijn oog telkens getrokken naar een wel heel erg leuk rompertje. Ik wist het meteen, dat rompertje hoort gewoon bij Papa’s wereld. Naast een goed product de reden om een samenwerking aan te gaan, want ik mag namens Seepje zo’n gave romper weggeven.

SquareLite_2018328215110353.jpg

Win een papa-rompertje!
Speciaal voor jou heb ik deze leuke romper om weg te geven. Welke leuke kleine kruipt/loopt hier binnenkort in rond? De maat is geschikt voor een kleine van 6-12 maanden.

Dit zijn de regels om in aanmerking te komen:
* Geef onder deze blogpost, op Facebook bij het bericht of op Instagram aan waarom jij kans wil maken op deze romper.
* Liken en delen op social media wordt gewaardeerd.
* Je kunt meedoen tot vrijdag 6 april 2018 20:00 uur.
* Overige voorwaarden zien hier te lezen.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *