Review DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken

DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken, review

Liefhebbers van Hoe tem je een draak kunnen hun hart ophalen in een compleet nieuw computerspel. In DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken kruip je namelijk in de huid van verschillende draken om je drakenfamilie te redden. Vlieg, vuur, verzamel, vecht en ontwijk terwijl je de negen rijken van dit universum ontdekt. Lees meer over dit spel en ontdek wat wij ervan vinden.

‘Hoe tem je een draak’ franchise

In 2010 maakte de wereld voor het eerst kennis met de vikingjongen Hikkie (Hiccup Horrendous Haddock III) die op een andere manier gaat kijken naar draken dan zijn dorpsgenoten. Sterker nog, anders dan wie dan ook in de wereld. Nadat hij een gewonde draak ontmoet probeert hij zijn vertrouwen te winnen en uiteindelijk worden ze de allerbeste maatjes. Via allerlei avonturen raken steeds meer dorpelingen op een positieve manier met draken in aanraking en werken mens en draak samen in plaats van op elkaar te jagen. De tijd van de drakenrijders is aangebroken. Met uiteindelijk vier grote bioscoopfilms, boeken, tv-series, een theatershow en diverse spin-offs werd DreamWorks Hoe tem je een draak een enorme hit bij kinderen en hun ouders.

Het verhaal achter Draken: Legenden van de negen Rijken

DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken

DreamWorks Draken speelt zich 1.300 jaar na de gebeurtenissen van Hoe Tem Je Een Draak af. Je zult je dus ook niet verbazen dat in dit spel (gebaseerd op een gelijknamige tv-serie) de originele karakters uit de film niet terugkomen. Sterker nog, je kruipt in de huid van een draak en zult geen enkel mens tegenkomen. De familie van de draak Donder wordt weggejaagd door rivaliserende draken en het is aan de moedige draak de taak om ze terug te vinden en het territorium terug te veroveren. Hiervoor moet hij de negen verschillende rijken trotseren die elk hun eigen obstakels hebben. Tijdens zijn zoektocht raakt Donder in aanraking met verschillende drakensoorten waarmee hij het gevecht aan moet om verder te kunnen. Onderweg verzamel je edelstenen om steeds betere krachten te kunnen ontwikkelen. Door ‘bazen’ te verslaan speel je ook je vrienden vrij en zo heb je aan het einde van het spel de beschikking over vier draken om mee te spelen: Donder, Ploeghoorn, Veren en Wu & Wei.

Trailer DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken

Walktrough DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken

Stiekem alvast het hele spel bekijken en wat tips onthouden voor tijdens het spelen? Outright Games heeft een complete walktrough online gezet zodat je nog makkelijker door dit gave spel heen vliegt. Wordt het je toch een beetje te makkelijk, dan kun je zodra je alle levels gespeeld hebt, jezelf nog verder uitdagen door ze allemaal nog een keer te spelen in de Challenge Mode waarin alles een graadje moeilijker is gemaakt.

Wij vlogen en schoten door het spel heen

Wij ontvingen voor deze blog een review-exemplaar van dit spel. Nadat het in onze brievenbus belande duurde het nog even voor de jongens het konden spelen aangezien ze een paar dagen aan het logeren waren. Stiekem was ik dus al op mijn eigen profiel begonnen te spelen. Als snel zat ik die avond een aantal levels verder. Om niet alles al te weten voordat de jongens aan de slag konden, besloot ik maar af te sluiten en mij te laten verrassen door de rest van het spel. Thuisgekomen was de Switch het eerste wat op hun to-do-list stond aangezien ze al wisten dat het drakenspel aangekomen was. Liam heeft in een paar weekjes tijd het complete spel uitgespeeld en wil zelfs verder met de wat moeilijkere levels. Toen hij in de gaten kreeg dat hij met de verzamelde edelstenen de draken nog sneller en sterker kon maken, was hij helemaal niet meer te houden. Af en toe werd ik even erbij geroepen om een gevecht voor ze te voltooien, maar al snel was ik niet mee nodig en versloeg hij alle eindbazen helemaal zelf. Is het spel bij ons een succes? Reken maar. Zelfs dat het af en toe wat traag is en een aardige herhaling van zetten, blijft het een verslavende werking hebben waarbij je gewoon alles uitgespeeld wilt hebben.

Dreamworks Draken zelf spelen?

Outright Games bracht samen met Universal Games en Digital Platforms DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken uit op Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Stadia en pc. Kun jij niet wachten om, net als wij, dit spel ook uit te proberen? Om het wat makkelijker te maken heb ik hieronder wat linkjes geplaatst naar het spel voor de verschillende consoles.

Dreamworks Draken voor Switch kopen

Dreamworks Draken voor Xbox kopen

DreamWorks Draken: Legenden van de negen Rijken, consoles, spel

Dreamworks Draken voor Playstation kopen

Dreamworks Draken voor andere consoles kopen


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *