Review Dino Ranch: Ride to the Rescue voor Nintendo Switch

switch spel Dino Ranch van Mindscape

Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt bij een heleboel dingen, maar zeker ook bij gamen. Zelf speel ik regelmatig een spelletje op de Switch, net zoals mijn kinderen. Het nadeel voor hun is dat mijn games niet altijd helemaal geschikt zijn voor hun. Net iets te moeilijk en dat kan best frustrerend zijn. Het fijne aan de Nintendo Switch is dat er games zijn voor allerlei leeftijdsgroepen, ook voor de allerjongsten. Een van die games is Dino Ranch: Ride to the Rescue die wij een tijdje terug ontvingen om uit te testen. In dit artikel ontdek je meer over deze Switch game en wat de jongens ervan vonden.

Dino Ranch, een populaire tv-serie in het buitenland

Het spel Dino Ranch: Ride to the Rescue is gebaseerd op de animatieserie Dino Ranch die we hier in Nederland niet echt kennen. In andere landen is de serie enorm populair en is het te zien op Disney Junior en Disney+. Wij Nederlanders kunnen toch een beetje van de serie genieten via het Dino Ranch YouTube-kanaal waar je de filmpjes met de Engelse taal kunt bekijken. Op het moment dat wij de vraag kregen of we het spel wilden testen, hadden we niet direct een binding met de karakters zoals bij de spellen van bijvoorbeeld Paw Patrol. Maakt dat uit? Nee joh, het gaat uiteindelijk om het spel zelf en de karakters leer je daarin ook wel een beetje kennen.

Het verhaal rond Dino Ranch en de game

Het verhaal van deze serie speelt zich af op een western boerderij in een tijd waarin mensen en dino’s samenleven. Op de boerderij worden dinosaurussen uitgebroed en verzorgd door de familie Cassidy. In het spel staan de drie kinderen van Min en Clover centraal samen met hun eigen dino’s. Op de boerderij zijn eieren gestolen en het is aan het dino-tastische trio Jon, Min en Miguel om de gestolen eieren te zoeken en terug te brengen naar de ranch. Dit doen ze met behulp van velociraptor Blitz, brontosaurus Clover en triceratops Tango. Elk van de kinderen en dino’s heeft zijn eigen specialiteit en daarvan maak je als speler gebruik om het verhaal en de minigames uit te spelen.

Doel van het spel Dino Ranch: Ride to the Rescue

Met behulp van allerlei minigames die samen een compleet verhaal vormen, ben je als speler bezig om alle gestolen eieren terug te brengen naar de ranch. Met racespelletjes waar je objecten moet verzamelen, spoorzoeken en op het juiste moment op de knop moet drukken kom je in kleine mini-avonturen uit bij de vermiste eieren. Telkens verzamel je er eentje die je terugbrengt naar de Dino Ranch om het daar in andere minigames te verzorgen en uit te broeden. Als je alles op de boerderij gerepareerd hebt, alle eieren gevonden hebt en uitgebroed is het spel in principe afgelopen.

Trailer Dino Ranch: Ride to the Rescue

Om een goed beeld van een spel te krijgen is het altijd slim om de trailer te bekijken. Hierin zie je de eerste graphics en gameplay van het spel. Voor de release van Dino Ranch: Ride to the Rescue werd de volgende trailer online gezet:

Herhaling van zetten

Jonge kinderen houden van herhaling en dat is in dit spel geen probleem. Het zit er vol van. Telkens als je een ei vindt, verzorg je deze en zorg je ervoor dat het uitkomt. Dit gaat telkens op dezelfde manier waardoor je de minigames meerdere keren speelt voordat het verhaal te einde is. Nadat je de complete verhaallijn hebt uitgespeeld kun je elk minispel telkens opnieuw spelen. Nadeel is dat daar geen extra bonus aan hangt. Zodra je een ei uitbroed komt de dino in een speciale weide te staan waar je het kunt bekijken en trainen. Een mooie extra toevoeging zou zijn geweest als er een soort van Pokédex zou zijn waarin je alle soorten dino’s die je uitbroedt kunt bekijken en kunt ontdekken welke je nog in de collectie mist. Dit maakt het dat je op zoek gaat naar net die ene speciale dino die je nog mist en geeft extra reden om het spel te blijven spelen.

Wat vonden mijn kinderen van het spel?

Nadat ik het spel ophaalde bij het postkantoor, konden de jongens niet wachten tot ze het eindelijk konden spelen. Ze wisten dat het spel er aan kwam en waren dus enorm nieuwsgierig. Bij het opstarten van het spel ontdekten ze dat, ondanks de Nederlandse teksten op de verpakking, de taal niet Nederlands gesproken was, maar dat deze wel live ondertiteld werd. Aangezien de jongste nog niet zo megasnel leest, ging de ondertiteling erg snel en had hij de oudste nodig om dit snel voor te lezen. Voor een singleplayer spel vind ik dat wel een nadeeltje. Sterker nog, dat het spel niet Nederlands gesproken is, is voor de beoogde leeftijd een sterk nadeel. Gelukkig spreken de animaties voor zich en helpen de duidelijke dikke pijlen mee met aanwijzingen voor wat ze moeten doen. Het spel zelf is niet heel druk en de graphics houden het ook lekker rustig. Dit zorgt ervoor dat de jongens het ontspannen kunnen spelen. Ook dat er geen enorme tijdsdruk op zit en dat foutjes niet afgestraft worden helpt enorm.
De conclusie voor de jongens is dan ook dat ze het een leuk spel vinden om er eens tussendoor bij te pakken.

Alle details van Dino Ranch: Ride to the Rescue

Dino Ranch: Ride to the Rescue, Switch game voor de allerjongsten

Titel: Dino Ranch: Ride to the Rescue
Genre: Avontuur
Console: Nintendo Switch / Nintendo Switch Lite
Release: 12 juli 2023
Taal: oa. Engels met Nederlandse ondertiteling
Uitgegeven door: Mindscape

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 1

Verkrijgbaar bij oa:
Bol
Nedgame

Nintendo Switch

Om dit spel te spelen moet je in bezit zijn van een Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite of Nintendo Switch OLED. Dit multifunctionele console kun je op drie manieren gebruiken. In handheldstijl waarbij je als enige speler gebruik maakt van de console, in tafelstijl waarbij je de switch op een willekeurige plek zet en samen speelt met een ander of in tv-stijl waarbij de console in het station zit en je speelt via het tv-scherm. Nintendo Switch brengt games uit voor verschillende leeftijden en doelgroepen. Enkele topgames zijn onder andere Mario Kart, Legend of Zelda en Pokémon Legends Arceus.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *