Review Aquabeads Super Mario box

aquabeads, super mario

Vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met Aquabeads. Smeltkralen die je niet strijkt, maar besproeid met water om ze aan elkaar vast te laten smelten. We waren positief verrast en toen we afgelopen jaar hoorden dat er een set uit zou gaan komen van ons favoriete computerspel wisten we dat we die voorbeelden graag wilden namaken. Met karakters als Mario, Luigi, Bowser, Peach en nog veel meer anderen, kregen we het idee om een heel level na te gaan bouwen met de kraaltjes. We wisten toen nog niet dat de Aquabeads Super Mario Box een extra leuke verrassing heeft. We kregen een set opgestuurd om te testen en dit zijn onze bevindingen.

Pixelkunst met kunststof balletjes

Het principe van Aquabeads is niet veel anders dan het al oude Ministeck en de bekende strijkkralen. Door middel van het in vakjes plaatsen van gekleurde balletjes ontstaan patronen. De balletjes van Aquabeads zijn gemaakt van een speciaal soort kunststof dat aan elkaar gaat plakken zodra het nat wordt. Het is dan ook slim om de balletjes die je niet gebruikt goed droog weg te leggen. Het fijne van smelten met water is dat kinderen dit zelf kunnen doen met het meegeleverde spuitflesje. Geen verbrande vingers van een onbewaakte strijkbout dus.
De Aquabeads kralen zijn er in drie verschillende vormen:
* Normale ronde
* Sterrenparels
* Juweelparels

Super Mario en vrienden

Met de Starters Studio maakten we vorig jaar al een aantal leuke voorwerpjes en via internet vonden we patronen voor Pokémon. Dat maakte het ineens een heel stuk leuker voor onze jongens. De waterkraaltjes werden ineens een heel stuk stoerder. De laatste tijd hebben we een aantal Super Mario spellen van Epoch getest en laat dat nu ook de uitgever van Aquabeads zijn. Tegelijkertijd met de licentie voor de verschillende spellen is er ook een licentie uitgegeven voor de populaire smeltkralen waardoor er een Super Mario Aquabeads set is uitgebracht. In deze set vind je verschillende patronen voor Mario, Luigi, Princess Peach, Bowser, en Yoshi en een heel stel onderdelen die je in levels van het computerspel kunt tegenkomen. Hierbij kun je denken aan de vuurbloem, Piranha Plant, Goomba, ster en nog veel meer.

aquabeads, super mario, voorbeelden

Schilderijtje als level

We hadden zelf het idee om met een canvasdoek een heel level na te bouwen en de achtergrond te schilderen. De spelelementen zouden we dan maken met de Aquabeads. Het grappige is dat de Aquabeads Super Mario box zelf al een functie heeft om een schilderijtje te maken met 3D-effect. In de box zit namelijk een plankje met gaatjes waar je een voor geprint level op kunt leggen. Met speciale pinnetjes in verschillende lengtes, die je er in kunt drukken, zet je de gemaakte figuren vast en zo creëer je een klein stukje van een speellevel.

Met stokjes aan de achterkant van het schilderijtje kun je het zelfstandig laten staan, maar je kunt het ook ophangen. Om de Aquabeads karakters op de stokjes te krijgen, moet je van de kraaltjes een apart ringetje maken (voorbeeld hiervan staat in de box) en deze achterop je creatie smelten. In principe moet dat met alle drie de kraalsoorten lukken, maar met de standaardkraaltjes lukt dit toch net wat beter hebben we gemerkt.

Combineren met Starter Studio

In de Super Mario Box zit een kralenplankje waarin je de kraaltjes kunt leggen. Aan de achterkant ervan zitten uitsparinkjes waar je de voorbeelden in kunt klemmen. Het namaken van een figuur wordt zo een stuk makkelijker omdat je geen vakjes hoeft uit te tellen. Ben je met meer personen tegelijk iets aan het maken, zoals wij, dan heb je extra plankjes nodig. Met de Aquabeads Starter Studio die we al hadden, konden we met de Flip Tray doorgaan met karakters maken omdat de plankjes weer tot de beschikking kwamen na het inspuiten.

Nog lang niet uitgekraald

Met deze nieuwe set in huis, met favoriete karakters, zijn we nog lang niet klaar met het maken van leuke vormpjes. Ons level is nog niet af, dus we kunnen nog even vooruit. De kraaltjes zijn verbruiksartikelen en na het smelten kun je ze niet nog een keer gebruiken. Ben je nog lang niet klaar met het maken van prachtige creaties, dan kun je gelukkig verschillende aanvulsets kopen.

Nu kun jij aan de slag

Gebruiken jullie thuis Aquabeads al? Ik ben benieuwd naar de dingen die jullie ermee maken. Ben je een beetje klaar met de voorbeelden die in jouw set zijn meegeleverd, dan staan er op de website van Aquabeads nieuwe ontwerpen om na te maken. Je kunt daar meteen zien welke sets er allemaal verkrijgbaar zijn in verschillende winkels.

“Aquabeads is geschikt voor meisjes en jongens vanaf 4 jaar. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar vanwege kleine onderdelen”


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *