Redenen om je wielrenfiets te verzekeren

verzekering, wielrennen, wielrenfiets, racefiets

Als je net een mooie en nieuwe racefiets hebt gekocht, wil je ook dat je hier geen gedoe mee krijgt als het op schade aankomt. De fiets zelf heeft je waarschijnlijk al genoeg geld gekost en het is jammer als je er schade aan krijgt. Of nog erger: dat de wielrenfiets wordt gestolen. Het is daarom handig én verstandig om een fietsverzekering af te sluiten voor je wielrenfiets.

Je wielrenfiets verzekeren?

Eigenaren van een racefiets krijgen er helaas vaak mee te maken: een fiets die gestolen wordt. Dit komt omdat deze fietsen een makkelijke prooi zijn voor dieven. Als je besluit om een fietsverzekering af te sluiten, is het belangrijk dat je weet wat de voordelen zijn van een fietsverzekering.

Waarom sluit je een verzekering af voor je wielrenfiets?

Waar mensen ook hun elektrische fiets verzekeren, komt het ook steeds vaker voor dat mensen hun racefiets verzekeren. Deze fietsen zijn namelijk, net zoals elektrische fietsen, niet goedkoop. Het is een waardevolle investering waar je lang van wilt genieten. Het afsluiten van een fietsverzekering voor je wielrenfiets is een manier om de schade te beperken in de volgende gevallen:

  • Bij diefstal. Een racefiets is over het algemeen veel duurder dan een gewone fiets, en heeft hierdoor dus ook een hogere waarde. Dit maakt deze categorie fietsen veel aantrekkelijker voor dieven dan gewone fietsen. Als je een goede verzekering afsluit, beperk je de financiële schade bij diefstal van je fiets.
  • Bij ongevallen. Op een racefiets ga je over het algemeen meer snelheid dan op een gewone fiets. Hierdoor liggen de ongevallencijfers van wielrenners hoger dan bij gewone fietsers. Met een goede fietsverzekering dek je de schade aan je fiets bij een ongeval.

Voordelen

Besluit je om een verzekering voor je racefiets af te sluiten? Dan brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste is er altijd sprake van een basisdekking. Je betaalt geen hoge premies voor het kopen van een goede racefiets. Met veel fietsverzekeringen ben je in veel gevallen tegen diefstal, ook in het buitenland. Daarom is een goede fietsverzekering essentieel als je onbezorgd van je mooie, nieuwe racefiets wil genieten.

Waar moet je op letten?

Als je een fietsverzekering gaat afsluiten voor je racefiets is het belangrijk om op verschillende dingen te letten. Bekijk bij het afsluiten van een fietsverzekering de voorwaarden, bijvoorbeeld met betrekking tot de accessoires van een fiets. Ga je fietsen op vliegvakantie? Dan is het belangrijk om hier ook nog goed naar te kijken bij het afsluiten van een fietsverzekering. Ga je naar het buitenland? Dan is het verstandig om een goede fietskar mee te nemen.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *