Project pipowagen: de voorbereiding

img_20170411_232639_322.jpgDe maaimachine maakte vanmorgen overuren op mijn grasveld. Ons huisje is nu eenmaal gezegend met een flinke achtertuin. Helaas wil het gras bij ons niet zo groen zijn als bij de buren, nou ja… er wil heel wat onkruid tussendoor komen. Distels, zevenblad, klaver, noem het maar op en het zit er. Hoe ik ook maai, het blijft terugkomen. Vandaag was dus weer zo’n dag dat ik deze enorm leuke hobby (ahum) mocht uitvoeren. Wel met een goede reden.

Liam kreeg ooit eens van een kennis een leuk kunststof speelhuisje. Haar kleinkind deed er niks meer mee en ze wilde graag dat wij er plezier van konden hebben. Nu speelt ook Kyran er al mee, dus dat plezier zit wel goed. Toch heeft het al heel lang gekriebeld bij me. Telkens als ik houten speelhuisjes zag, ging daar toch mijn voorkeur naar uit. Oeh, wat wilde ik graag zo’n ding bouwen voor de kids. Het liefst wat groter dan het huisje dat we nu hebben zodat er ook in gespeeld kan worden als ze wat groter zijn. Mijn handen zijn niet geheel onhandig, maar gouden handjes heb ik nu ook weer niet om zelf wat in elkaar te zetten.
De oplossing lag voor een deel bij mijn ouders. Al een tijdje hadden ze beloofd dat de jongens een keer een huisje mochten uitkiezen. Lees, wij mochten er eentje uitkiezen voor de jongens. Op die manier wilden ze een fijne besteding doen van een kleine erfenis. Gezamenlijk gingen we richting een tuincentrum waar we vorig jaar wat leuke huisjes hadden zien staan. Onze verbazing was groot toen we er geen enkele zagen staan. Bleek dat ze in dozen in het magazijn stonden en dat ze slechts wat plaatjes in een catalogus konden laten zien. Al snel hadden we een selectie van drie stuks gemaakt waaruit gekozen moest worden. Uiteindelijk waren de prijs en het formaat de doorslaggevende factoren. Met ruimte voor een tweepersoons matras werd het de pipowagen. Groot genoeg zodat er ook in de tuin geslapen kan worden. We grapten meteen een beetje de logés voortaan daarin gedumpt zouden worden.
pipowagen
Het is bijna zover, het pakket gaat morgen (woensdag) geleverd worden. Dit weekend wordt het dus bouwen geblazen, maar dat ga ik niet alleen doen. Mijn broer en zijn vriendin komen langs om de handen uit de mouwen te steken. Liam zet zijn bouwhelm op en heeft zijn hamer al binnen handbereik. Hij gaat meehelpen en kan niet wachten om al te kunnen beginnen.
Later deze week houd ik je op de hoogte van de bouw en het eindresultaat.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *