Positieve herkansing voor Julianatoren

De laatste keer, en de tot nu toe enige keer, dat ik kinderpretpark Julianatoren bezocht, was niet echt een succes. Het was een gevalletje ‘daar gaan we niet meer heen’. Totdat we afgelopen week de vraag kregen om als gastbloggers voor KiDDoWz aanwezig te zijn bij de opening van een nieuwe attractie. In het kader van ‘iedereen verdient een tweede kans’ zijn we gegaan en dat pakte positief uit.

Even terug naar toen

We schrijven 30 juli 2016 als we als gezin samen met vrienden naar het pretpark gaan. Een park waar ik tot dan toe nooit ben geweest. Met een achtergrond van veel parken bezoeken en werken in de kinderopvang is mijn blik op de omgeving vaak iets anders dan de reguliere bezoeker. Ik zie het dan ook als er stekkers op een gevaarlijke manier door het park liggen en als dingen niet goed onderhouden zijn. Als je daar chagrijnig personeel, slecht weer en mindere horeca bij optelt, dan is een dag niet echt geslaagd.

Een goede herkansing

Het viel me meteen op dat alle attracties draaiden en het personeel allemaal vrolijk was. Kinderen en hun ouders werden vriendelijk aangesproken en er werden hulpvaardige aanwijzingen gegeven bij het in- en uitstappen van attracties. Wat een verschil met ons vorige bezoek. Op rustige momenten bij een attractie hoorde ik het personeel de kinderen zelfs vragen of ze een extra rondje wilden blijven zitten. Precies zo als het naar mijn idee hoort. De kiddy rides, van die autootjes etc. buiten bij de supermarkt, en andere speeltoestellen deden het allemaal en zagen er prima uit. Daar is een goede opknapbeurt mee gedaan. Een deel ervan stond nu in een andere tent waar ook een paar kleine nieuwe attracties bij stonden.

De Hoge Hoed: een nieuwe attractie

De reden om naar Julianatoren terug te gaan was de opening van een nieuwe attractie. Deze keer is het pretparkdirecteur Meneer Kaasgaaf die de eer krijgt om een eigen attractie te krijgen. Een freefalltower van 10 meter hoog met leuke draai- en valeffecten is er eentje voor de echte durfal. Zaterdag 20 april was de grote dag voor ‘De Hoge Hoed’ om het eerste officiële ritje te maken. Meneer Kaasgaaf, de baas van het attractiepark, presenteerde samen met Mevrouw Suikerspin de allereerste rit in De Hoge Hoed. Zo goed als meteen bij de ingang staat het hoge gevaarte. Vlakbij de hekken van het park waardoor het meteen een blikvanger is.
Met een prijsvraag werd de naam ‘De Hoge Hoed’ gegeven aan deze attractie. Een stel kinderen die allemaal met deze naam naar voren waren gekomen, mochten plaatsnemen tijdens de eerste rit of ramden op de rode lanceerknop. Voor de opening werd een ander programma gedraaid dan later op de dag. In het filmpje zie je dat meneer Kaasgaaf constant vooraan zit, maar later op de dag zijn ook de draaieffecten gebruikt. Aangezien deze attractie voor mijn jongens toch iets te spannend was, hebben het maar overgeslagen. Het kijken naar een tochtje was al leuk genoeg.

Cas de Ranger

Naast shows met de dinosaurussen Dino en Dina, de muizen Jul en Julia en vele andere karakters is er nog een populair persoon in het park: Cas de Ranger. Op Youtube beantwoord hij vragen als ‘Is een Zebra een wit paard met zwarte strepen, of een zwart paard met witte strepen’. Een tikkeltje brutaal, maar op een leuke manier, prikkelt hij de kinderen en de ouders. Laat ze geblinddoekt aan citroenen en mest ruiken of in een voeldoos tasten naar nepspinnen of konijnenvachtjes. Tel er wat interactieve liedjes bij op en je hebt een show die de jonge sporenspeurders goed zal bevallen. Daarna kun je de Cas de Ranger Experience doen, een speurtocht door het bos waarin je allerlei vragen moet beantwoorden om een puzzel op te lossen. Met het juiste antwoord verdien je een rangerdiploma. Dit stukje bos is meteen een leerzame rustplek na de drukte van de draaiende attracties.

Een pretpark voor kids

Zoek je als volwassen stel een leuke dag uit naar een pretpark, dan is Julianatoren niet de meest geschikte plek. Dit is echt een park om met kinderen naar toe te gaan. Je kunt bij een heleboel attracties instappen om de rit samen met de kids te maken, dus vervelen zul je je echt niet. Met meetlatjes bij elke attractie kun je zien of je al groot genoeg bent om er alleen in te mogen of dat er nog een papa of mama mee moet. Doordat veel attracties vanaf een bepaalde lengte al te doen zijn zonder begeleiding, is het ook een mooi moment om je kind zo nu en dan even los te laten en het vertrouwen te geven dat het zelf de attractie in kan. Ik zag Liam dan ook regelmatig groeien omdat hij Kyran mee kon nemen in de safari-auto’s. Hij was dé grote broer die voor zijn broertje kon zorgen.

Superleuke Lenteweken

Van 19 april tot en met 5 mei vinden de Superleuke Lenteweken plaats. De hele voorjaarsvakantie zijn er allerlei extra dingen te beleven in het park. Zo is Cas de Ranger elke dag aanwezig met meerdere shows. Hierin laat hij kinderen en ouders interactief kennis maken met de natuur en allerlei bijzondere weetjes. Het dinosauruskoppel Dino en Dina hebben ook hun eigen show waarin de kinderen gestimuleerd worden om mee te helpen met het bouwen van iets. Een dansje kan niet ontbreken, dus daar wordt de show mee afgesloten.

Tot slot

Benieuwd naar de nieuwste attractie? Toe aan een dagje uit met het hele gezin? Meneer Kaasgaaf en zijn vrienden laten met plezier de poorten voor je open gaan. Meer weten over de attracties, shows en entreebewijzen? Kijk dan op de website van Julianatoren
Lees je ook nog even mijn gastblog op KiDDoWz?

Deze blog is tot stand gekomen naar aanleiding van een uitnodiging.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *