Pokémon Trainer Guess, laat de Pokéball jouw Pokémon raden

Jij neemt een Pokémon in gedachte en de Pokéball raad middels het stellen van vragen aan welke Pokémon jij denkt. Pokémon Trainer Guess is een elektronisch raadspel dat samen met jou een Pokédex van een regio compleet zal maken. Een handige manier om snel je kennis van de 107 Sinnoh Pokémon te vergroten. In dit artikel vertel ik je meer over dit Pokémon raadspel.

Ja, nee, weet ik niet

Zodra je de Pokéball aan zet, begint deze tegen je te praten. De Pokéball wilt een spelletje met je spelen en gaat samen met jou op zoek naar alle Sinnoh Pokémon die je in de bijgeleverde veldgids hebt staan. De bal stelt vragen en middels spraakherkenning komt het na een aantal vragen tot een conclusie welke Pokémon het zou moeten zijn. Om het niet al te moeilijk te maken, beantwoord je de vragen enkel met ‘ja’, ‘nee’, ‘ik weet het niet’ of ‘hangt er vanaf’. Na jouw antwoord geeft de Pokéball een opmerking en gaat door naar de volgende vraag zodat het meerdere mogelijke Pokémon kan uitsluiten.

TV reclame Trainer Guess Sinnoh

Veldgids gebruiken bij antwoorden

Het is logisch dat je niet alle namen van Pokémon direct in je hoofd hebt. In dit geval moet je ze ook nog eens uit een specifieke regio kennen, de Sinnoh regio. Oftewel de regio waarin Pokémon Legends: Arceus plaats vindt. In de speldoos zit naast de Pokéball ook een kleine veldgids waarin alle Pokémon uit de regio op alfabetische volgorde staan. Bij elke Pokémon staat een naam, afbeelding, het type, formaat en of het een evolutie heeft. Het is slim om tijdens het beantwoorden van de vragen het boekje erbij te houden, want een foutje heb je zo gemaakt met al die informatie. Bij elke Pokémon staat er ook een checkbox die je kunt aankruizen zodra de Pokéball deze geraden heeft. Zo voorkom je dat je in een volgend spel dezelfde Pokémon in gedachten neemt.

Een volle Pokédex

De Sinnoh regio bestaat uit Pokémon als Arceus, Bidoof, Carnivine, Empoleon en nog veel meer. De bedoeling in dit spel is dat de Pokéball uiteindelijk alle 107 Pokémon uit je boekje raadt. Dit kun je net zo snel of langzaam doen als je wilt. De Pokéball onthoudt de voortgang en kan zelfs opnoemen welke Pokémon allemaal al geraden zijn en dus in de Pokédex staan. Heb je de complete lijst vol, dan hoef je niet te treuren, want in het batterijvak zit een resetknop. De werking daarvan staat vermeld in de veldgids. Zo kun je weer lekker helemaal opnieuw beginnen en zelf ook weer trainen in het herkennen van de Pokémon en hun statistieken.

Specificaties

Speltitel: Pokémon Trainer Guess Sinnoh Editie
Leeftijd: 6+
Uitgegeven door: Zanzoon
Distributie NL: Boti

Product inhoud

  • 1 Trainer Guess: Sinnoh Edition
  • 1 Pokémon Trainer Veldgids
  • 3x 1.5V AAA al in de Pokéball

Wat vinden wij van Trainer Guess Sinnoh Editie?

Voor het schrijven van dit artikel kregen wij een exemplaar opgestuurd om uit te kunnen testen. Het was meteen een hit en op dag één zijn er dan ook meteen heel wat Pokémon van het lijstje gestreept. De Pokéball is goed verstaanbaar en het verstaat jou ook goed, wat ervoor zorgt dat het spel niet onnodig lang duurt of dat je gefrustreerd raakt omdat je het antwoord tien keer moet herhalen. Het is grappig als je verkeerde antwoorden geeft en de Pokéball helemaal in de war raakt en telkens nieuwe vragen gaat stellen om toch bij het juiste antwoord te komen. We hadden de veldgids hard nodig, want helemaal precies onthouden welk type een Pokémon is, is best lastig. Zeker bij zo’n grote hoeveelheid aan verschillende Pokémon.

Doordat het een behoorlijk compact spel is, kun je het makkelijk meenemen. Handig voor op de achterbank in de auto. Is weer eens wat anders dan ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Buiten dat het een leuk spel is om te doen, is het ook een goed trainingsspel voor als je battle spellen met Pokémon speelt. Je leert de Pokémon en hun type veel beter kennen en door het vaker te spelen ga je ook meer onthouden. Handig als je even niet weet welke Pokémon je bij een gevecht moet inzetten.

We hebben het spel nog niet helemaal uitgespeeld, maar dat gaan we zeker doen. Misschien komt er tijdens een verjaardag of andere gelegenheid nog wel een andere variant in huis.

Heel veel varianten

Hoewel we het in dit artikel hebben over de Trainer Guess Sinnoh Editie, zijn er veel meer versies uitgebracht en ook nog in meerdere talen. Met een beetje speurwerk op Ebay, Amazon, Bol en andere online winkels kun je alle edities bij elkaar sprokkelen. Is het niet enkel om het spel, dan wel om de Pokéball zelf die in bijna alle spellen anders is. Zo kun je daar een geheel aparte collectie van neerzetten. Welke Pokémonmeester wil deze set nou niet compleet hebben?

De spellen combineren

Het is mogelijk om alle Pokémon op te slaan binnen één Pokéball om zo een hele grote Pokédex te creëren. Het kost wel even wat moeite en behoorlijk wat geluid. In onderstaand filmpje van Zanzoon ontdek je hoe je de Pokédex kunt samenvoegen:


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *