Pokémon Het mega super de luxe handboek

Pokémon Het mega super de luxe handboek

De naam Pikachu ken je vast wel, de bekendste Pokémon van allemaal. De gele muis Pokémon die in de hele franchise de partner is van Ash Ketchum uit Pallet Town. Maar ben jij bekend met Swanna, Dusknoir en Clawitzer? Weet je wat voor soort ze zijn en welk soort aanvals- en verdedigingszetten ze allemaal kunnen? Om een goed gevecht te kunnen doen of een uitstekende Pokémontrainer te kunnen zijn is het handig als je dit soort dingen allemaal weet, of in ieder geval snel kunt opzoeken. In Pokémon Het mega super de luxe handboek van uitgeverij Deltas kun je alles over bijna alle soorten Pokémon terugvinden. We ontvingen een exemplaar om eens goed door te kijken en vertellen je onze bevindingen.

Elke Pokémon uitgelegd

Voordat het boek elke afzonderlijke Pokémon gaat behandelen, krijg je eerst wat informatie vooraf. Een opsomming van welke type er zijn (vuur, gras, duister, draak etc.) en vertelt het over de wijze hoe je deze types tegen elkaar in kan zetten. Vervolgens gaat het door op de verschillende soorten die je kunt gaan ontdekken en welke type evoluties er zijn. Veel Pokémon ontwikkelen zich in hun leven en maken dan een evolutie door waardoor ze van vorm en uiterlijk veranderen. Zie het maar zoals een kind dat puber wordt en daarna volwassen.

Een Pokédex in boekvorm

Dit boek is een ware encyclopedie voor kinderen als het gaat om Pokémon. Een groot deel van de bestaande Pokémon, maar liefst 875, staan er in beschreven en afgebeeld. Doordat ze op volgorde van alfabet zijn ingedeeld, kun je makkelijk de Pokémon zoeken waar je iets over wilt weten. Van elke soort staat vermeld hoe groot en zwaar ze gemiddeld zijn. Zo kun je jezelf een voorstelling maken hoe ze er in het echt uit zouden zien. Benieuw naar welke aanvallen en bewegingen ze uit kunnen voeren (wat overigens binnen een soort per Pokémon verschilt), dan staat dit er bijgeschreven. Aangezien het een volledig Nederlandstalig boek is, zijn de namen van deze ‘moves’ vertaald. Dit is makkelijker te lezen, maar geeft soms wel een minder stoere kijk op de Pokémon (Eng Gezicht of Scary Face). Nadeel van een boek over Pokémon is dat de series op tv doorgaan en er steeds meer nieuwe Pokémon bijkomen. Het boek bevat dan ook enkel de soorten die bekend zijn tot het einde van een bepaald seizoen.

Pokémon Het mega super de luxe handboek
Pokémon Het mega super de luxe handboek

Geweldig boek voor jonge Pokémontrainers

Pokémon Het mega super de luxe handboek is een geweldig boek voor de jonge Pokémonliefhebber en leuk om eens in te kijken voor de gevorderde speler. Met dit handboek kunnen kinderen hun ouders meenemen in hun beleving. Laten zien hoe een Pokémon er uit ziet en op een simpele manier vertellen wat het allemaal kan. Ervaren trainers zullen eerder hun informatie zoeken in online encyclopedieën als Bulbapedia waarin alles zeer uitgebreid staat beschreven, tot in de kleinste details.

Een boek voor elk moment

Het boek is hier thuis goed door de test heen gekomen. Nog even snel voordat het tijd is om te gaan slapen in bed een aantal Pokémon doorlezen of doorbladeren tijdens het ontbijt. De teksten zijn lekker kort waardoor de spanningsboog niet gespannen hoeft te zijn. Voor onze jonge Pokémon-fans dus echt een boek om telkens tussendoor even door te bladeren zonder dat er een heel hoofdstuk gelezen moet worden om het verhaal te blijven volgen.

Pluspunten

 • Duidelijke afbeeldingen die tot de verbeelding spreken
 • Simpel taalgebruik zodat kinderen dit makkelijk kunnen lezen
 • Zo spreek je het uit is een erg leuke toevoeging aangezien dit nog wel eens een discussiepunt is
 • Pokémon zijn te vinden op alfabet, wat het makkelijk zoeken maakt
 • De Alolan varianten van een Pokémon staan als aparte soort bij de gewone variant op de pagina
 • Korte teksten waardoor kinderen er de aandacht bij kunnen houden.

Minpunten

 • Ontbreken van diverse mega evoluties bij enkele Pokémon
 • Ontbreken van Pokémon uit de Hisui regio
 • Ontbreken van een uitgebreidere uitleg over Ultra Beasts
 • Ontbreken van een afbeelding welke soort tegen welke soort effectief is in een gevecht.
 • Ontbreken van Ash Greninja, een specifieke soort ontstaan door band tussen trainer en Pokémon
 • Ontbreken van informatie over shiny Pokémon, een abnormaliteit bij Pokémon waardoor ze een andere kleur hebben, maar verder niet verschillen.
 • Ontbreken van de term Alfa Pokémon. Een grotere en krachtigere Pokémon binnen een soort die een grote groep soortgenoten beschermd.
 • Ontbreken van een inhoudsopgave zodat je weet op welke pagina je de Pokémon kunt vinden.

Over het boek

Pokémon Het mega super de luxe handboek

Pokémon Het mega super de luxe handboek
ISBN : 9789044762730
Auteur(s) : Centrale Uitgeverij Deltas
Taal : Nederlands
Uitvoering : Hardcover
Aantal pagina’s : 560
Verschijningsdatum : maart 2022
Afmetingen : 242 x 167 x 32 mm.
Gewicht : 1215 gr


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *