Pokémon GOals 2021

Eerder deze week maakte ik de resultaten van mijn zelf gestelde speeldoelen in Pokémon Go bekend. Niet alles wat ik mezelf als doel had gesteld liep uit op een succes, maar een groot deel werd behaald. Om ook dit jaar weer extra plezier te halen uit het spel en mezelf te dwingen extra rondjes te lopen, stel ik dit jaar ook weer nieuwe opdrachten. Dit zijn mijn doelen voor 2021.

Meer dan een spelletje voor mij

Hoewel Pokémon Go maar een spelletje is, is voor mij een manier om te ontspannen. Even lekker nergens aan denken of tenminste niet aan iets belangrijks. Veel mensen zien het spelletje als dom een balletje over een scherm swipen terwijl je rondloopt en moet uitkijken niet tegen een lantaarnpaal aan te lopen. Tsja, zo zou je het spel ook kunnen omschrijven. Ik zie het echter als een manier om in beweging te blijven aangezien ik niet sport. In het dorp heb ik ontmoetingen gedaan met spelers die ik anders niet had leren kennen en ik spreek mensen over de hele wereld die hetzelfde spel spelen. Het lijkt dus op een erg individueel spel, maar blijkt tijdens het spelen een grote sociale factor te hebben. Om mezelf extra uit te dagen stel ik mezelf eigen doelen, net zoals de Pokémon GOals van 2020.

Niantic heeft het afgelopen jaar veel veranderd aan het spel en zal dat komend jaar vast weer doen. Door de veranderingen kan ik mezelf ook weer nieuwe doelen stellen, onder andere door de platinum badges die toegevoegd zijn. De gouden medailles die ik al behaald had kunnen nu dus ook een stapje hoger.

Aantal Pokémon vangen – 1

2020 werd afgesloten met een totaalstand van 92.862 met de hand gevangen Pokémon. Dat wil zeggen, geen gebruik gemaakt van een Go-tcha. Een apparaatje dat automatisch Pokémon vangt, zelfs als je niet speelt. Afgelopen jaar haalde ik de 30.000 vangsten en dat wil ik verbeteren en uitkomen op 130.000. Dat zijn in totaal 37.138 Pokémon. Een gemiddelde van 101,75 per dag is hiervoor nodig.

Aantal Pokémon vangen – 2

Ja, deze ga ik echt wel halen, maar deze wilde ik er in hebben omdat het voor mij echt een mijlpaal is. Dit jaar haal ik de 100.000e handgevangen Pokémon. Goed, laat ik het me dan een tikje moeilijker maken en zeggen dat dit vóór 1 maart gehaald moet zijn.

Oefengevechten

Door de komst van de platinum badges zijn mijn medailles voor oefengevechten niet meer compleet. Gotta collect them all, dus er moeten weer gevechten plaatsvinden tegen de trainers. Om van 1.100 naar de benodigde 2.000 te gaan, moeten er 900 potjes gewonnen worden. Verloren potjes worden niet opgeteld namelijk. Deze gevechten wil ik vaak vergeten omdat ze slechts eenmaal per dag een kleine bonus geven.

GO Rocket gevechten

pokemon go team rocket

In het spel worden plekken regelmatig overgenomen door team GO Rocket. De slechteriken in het spel worden door Niantic ingesteld en bestuurd. Ook hier wil ik van de gouden badge een platinum maken. Van 1.095 naar 2.000 is 905 gevechten winnen. Dat betekent lopen naar de pokéstops en de luchtballonnen in de gaten houden.

Pokéstops bezoeken – 1

Weer een gevalletje platinum badge. Om de hoogste medaille te krijgen moet er in totaal 50.000 keer een pokéstop of gym gedraaid worden. Helaas heb ik, zoals sommige spelers, geen stop voor de deur en moet ik daadwerkelijk op pad. De eindstand van 2020 stond op 43.526, dat betekent nog 6.474 bezoekjes brengen. Dat zijn er 17,7 per dag.

Pokéstops bezoeken – 2

Een wat moeilijkere is het aantal verschillende pokéstops om te bezoeken. Dit is een nieuwe badge, maar is al met terugwerkende kracht goudgekleurd. Op dit moment staat de teller op 1.574. Voor een platinum badge moet ik 2000 unieke stops en gyms bezocht hebben. Met de lockdowns en minder reisbewegingen is dit een lastige. In de directe omgeving heb ik de meeste plekken al wel gehad, dus zal ik nieuwe plekken moeten gaan bezoeken. Benieuwd of dat gaat lukken. Nog 426 te gaan.

Nieuwe gyms bezoeken

2020 eindigde met 677 verschillende gymbadges. Hiervoor heb ik gyms daadwerkelijk gedraaid of heb ik ze bezocht via een raidinvitation. Voor dit jaar wil ik de 800e spinnen. Wederom een wat voorzichtiger getal aangezien ik niet weet in hoeverre ik op nieuwe plekken kan gaan spelen.

Best buddies

De Pokémon die met je meeloopt wordt een buddy genoemd. Door dagelijks hartjes te verdienen voor voeren, mee laten lopen of vechten en enkele andere dingen, kun je de vriendschap vergroten. Een buddie die vier hartjes heeft is een ‘best buddie’ en kan qua sterkte een level hoger zijn dan jouw eigen level en heeft minder nodig om sterker te worden. Op dit moment heb ik 5 best buddies. Om het volgende niveau in de badge te halen, moet ik er 10 hebben. Dat wordt dus goed door blijven verdienen en ook slim kiezen uit welke Pokémon ik meer profijt ga krijgen om die als beste vriend te krijgen.

Snapshots

Weer een gevalletje platinum badge. Tijdens het maken van foto’s van je Pokémon is er de kans dat een andere Pokémon je even komt plagen met een photobomb. Tijdens speciale evenementen heb je hier iets meer kans op, maar tussendoor zijn de momenten spaarzaam. Van 340 photobombs moet ik dit jaar naar 400 om het voor elkaar te krijgen.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *